Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dopieszczanie Poloneza

Featured Replies

Napisano

Chciałem się pochwalić małą aktualizacją co zmieniło się w polonezie w ostatnich miesiącach dopieszczania. Z reguły nie lubię się chwalić, ale sytuacja niejako tego wymaga bowiem kilka z ulepszeń mojego Poloneza są OGROMNĄ zasługą jednego z kolegów tego forum (jeszcze raz dziękuje TOMO).

Po pierwsze polonez otrzymał nowy znaczek, mozna powiedzieć bardziej prestiżowy

wink.gif

img3275v.th.jpg

Po drugie w końcu udało mi się zdobyć komplet bez śrubkowych bocznych kierunkowskazów, to taki mały ukłon w stronę oryginalności autka:)

img3274oo.th.jpg

No i po trzecie, chyba najważniejsze udało mi się zdobyć deskę rozdzielczą jeszcze lepszą od tej która miałem poprzednio(mimo ze stara nie była zła).

img3263z.th.jpg

To by było na tyle

Napisano

Bardzo ładnie claps.gif Popraw tylko mieszek od wajchy zmiany biegów biglaugh.gif

Czemu tak ciężko kupić takiego Poloneza, który nie byłby w chorej cenie? beksa.gif

Napisano

> Po drugie w końcu udało mi się zdobyć komplet bez śrubkowych bocznych kierunkowskazów, to taki

> mały ukłon w stronę oryginalności autka:)

Przecież oryginał miał śrubki, przynajmniej borewicz w 80 roku.

Napisano

> Przecież oryginał miał śrubki, przynajmniej borewicz w 80 roku.

Tia...mnie też się tak wydawało palacz.gif

Ale okazuje się, że nie...

Napisano

> Chciałem się pochwalić małą aktualizacją co zmieniło się w polonezie w ostatnich miesiącach

> dopieszczania. Z reguły nie lubię się chwalić, ale sytuacja niejako tego wymaga bowiem kilka z

> ulepszeń mojego Poloneza są OGROMNĄ zasługą jednego z kolegów tego forum (jeszcze raz dziękuje

> TOMO).

> Po pierwsze polonez otrzymał nowy znaczek, mozna powiedzieć bardziej prestiżowy

> Po drugie w końcu udało mi się zdobyć komplet bez śrubkowych bocznych kierunkowskazów, to taki

> mały ukłon w stronę oryginalności autka:)

> No i po trzecie, chyba najważniejsze udało mi się zdobyć deskę rozdzielczą jeszcze lepszą od tej

> która miałem poprzednio(mimo ze stara nie była zła).

> To by było na tyle

Fajowy ten twój Polonez slinka.gif

Jakbyś go chciał kiedyś sprzedać to chętnie się piszę ok.gif

Jak sądzisz - ile jest wart ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo ładnie Popraw tylko mieszek od wajchy zmiany biegów

> Czemu tak ciężko kupić takiego Poloneza, który nie byłby w chorej cenie?

Mieszek celowo jest tak a nie inaczej bo i tak pokazują go foldery na temat poloneza wink.gif

Kiedy kupowałem swojego poloneza 2 lata temu juz wtedy wydawało mi się że cena byłą spora. Z perspektywy czasu myśłę ze dałem za niego grosze co chyba najlepiej potwierdza że jednak te auta zyskują na wartości wink.gif

Napisano
  • Autor

> Fajowy ten twój Polonez

Dziękuje

> Jakbyś go chciał kiedyś sprzedać to chętnie się piszę

> Jak sądzisz - ile jest wart ?

Wiesz, to trudne pytanie i nawet mówiąc szczerze nie zastanawiam się nad jego odpowiedzią bowiem dla mnie auto jest BEZCENNE i żadne pieniądze nie są w stanie zrekompensować moich wspomnień z dzieciństwa związanych z tym autem, a tym samym OGROMNYM sentymentem jakim go darzę ze wszystkimi jego wadami i zaletami. Poza tym to moja odskocznia od dnia codziennego, od kłopotów i smutków, nawet nie wiesz z jakim namaszczeniem montowałem elementy które otrzymałem właśnie od Ciebie wink.gif

Napisano

> Tia...mnie też się tak wydawało

> Ale okazuje się, że nie...

Borewicz, jeden z ostatnich z 87 roku miał ze śrubkami. Popatrze potem na zdjęcia wcześniejszego z 80 roku i 83 roku.

Napisano

I chyba dzięki koledze w końcu wezmę się w garść i zafunduję swojemu poldkowi nowy silnik. Zabieram się za to od roku, zawsze były ważniejsze wydatki. wink.gif

Napisano

> Borewicz, jeden z ostatnich z 87 roku miał ze śrubkami. Popatrze potem na zdjęcia wcześniejszego z

> 80 roku i 83 roku.

Mnie się też wydawało, ale Leszek twierdzi (wiesz - jego Polonez jest robiony na oryginał), że w tym roczniku są nierozbieralne/bezśrubkowe kierunki.

W moim 86' są ze śrubkami, a ten który założył zdjąłem na szrocie z białego borewicza 80'

Napisano

> Mieszek celowo jest tak a nie inaczej bo i tak pokazują go foldery na temat poloneza

Z tego co ja widziałem, to inaczej powinno to wyglądać, ale być może masz rację waytogo.gif

Napisano

Tak trochę nie związane z tematem (mam nadzieję, że autor nie będzie miał za złe grinser006.gif), ale chciałem zapytać, czy w Borewiczach bywały fabrycznie montowane haki? hmm.gif Dziś się z takim zjawiskiem spotkałem, a że nie byłem pewien czy fabrycznie coś takiego się zdarzało czy nie (ja byłem przekonany, że nie) to nie wdawałem się w dyskusję... Ktoś coś wie na ten temat? hmm.gif

Napisano

> Ktoś coś wie na ten temat?

Ja wiem ok.gifzlosnik.gif - Polonez fabrycznie nie miał haka IThankYou.gif

Napisano

> Ja wiem - Polonez fabrycznie nie miał haka

Ale nie było w ogóle takiej opcji? Bo ja się dziś spotkałem z takim, że ponoć w fabryce zamontowali... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ale nie było w ogóle takiej opcji? Bo ja się dziś spotkałem z takim, że ponoć w fabryce

> zamontowali...

Wiesz - pytanie czy w fabryce czy w Polmozbycie.

Analogincznie jak dziś - możesz kupić firmowy hak u dealera i odebrać auto z już zamontowanym "fabrycznym" hakiem...

Napisano

> Analogincznie jak dziś - możesz kupić firmowy hak u dealera i odebrać auto z już zamontowanym

> "fabrycznym" hakiem...

A z gazem!? icon_eek.gifpanic.gif Masakra jakaś ooniee.gif. Ale nie mieszajmy dzisiejszej ponurej codzienności do cudownych lat PRL-u ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Wiesz - pytanie czy w fabryce czy w Polmozbycie.

Tego to już nie wiem hmm.gif Ale być może będzie w razie czego możliwość pogadania z pierwszym właścicielem auta i może opowie co i jak grinser006.gif

> Analogincznie jak dziś - możesz kupić firmowy hak u dealera i odebrać auto z już zamontowanym

> "fabrycznym" hakiem...

Możliwe, że i w tym przypadku tak było ok.gif

Napisano

> Możliwe, że i w tym przypadku tak było

To jest ta sama historia jak z "fabrycznym radiem Safari"...

FSO na 100% nie, Polmozbyty, i owszem... skromny.gifskromny.gifskromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.