Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyścimy szprychy ?????

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie. Mam pytanko odnośnie własnie doczyszczenia szprych. Pacjent Virago 1100 z 95 roku. Czy jest jakaś metoda na własnie lekko podrdzewiałe czy tez zaśniedziałe i brudne szprychy tak żeby w miare przywrócić im stan blasku w slońcu zlosnik.gif???? Z góry dzieki za pomoc i pozdrawiam MuleZ

Napisano

> Witam serdecznie. Mam pytanko odnośnie własnie doczyszczenia szprych. Pacjent Virago 1100 z 95

> roku. Czy jest jakaś metoda na własnie lekko podrdzewiałe czy tez zaśniedziałe i brudne

> szprychy tak żeby w miare przywrócić im stan blasku w slońcu ???? Z góry dzieki za pomoc i

> pozdrawiam MuleZ

Nafta do mycia, mleczko Cif do czyszczenia cool.gif

Napisano

> Witam serdecznie. Mam pytanko odnośnie własnie doczyszczenia szprych. Pacjent Virago 1100 z 95

> roku. Czy jest jakaś metoda na własnie lekko podrdzewiałe czy tez zaśniedziałe i brudne

> szprychy tak żeby w miare przywrócić im stan blasku w slońcu ???? Z góry dzieki za pomoc i

> pozdrawiam MuleZ

Może spróbuj tym: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284912930&an=0&page=1#Post284912930 smile.gif

Napisano

> No mleczko właśnie takie mam i działa ale można sie zaj........!!!!! Do konca sezonu będe robil dwa

> koła. Szukam czegoś co pomoże przywrócić blask troszeczkę szybciej

Skoro mleczko do czyszczenia chromów jest zbyt słabe a są rdzawe przebarwienia i ogólnie zastarzły nalot to jakiś środek kuchenno łzienkowy typu "kamień i rdza" no i polerowanko każdej szprychy z osobna aż do skutku. smile.gif

Uwaga na ręce bo to żrące jest, przy dłuższym kontakcie ze skórą szkodzi!

Napisano
  • Autor

I kto szuka ten znajduje. Znalazłem środek który jest rewelacyjny. Wyczyszczenie zacisków, szprych bebna tylniego, silnika itd, przy tym nie ma ryzyka na chromy itp. Działanie natychmiastowe. A efket yikes.gif super. Właścicielka nie poznała Motorka. Zresztą ja też bylem miło zaskoczony. A ze względu że troszkę mnie to kosztowało czasu i pieniedzy to nie powiem co to za środek 270751858-jezyk.gif . Najwazniejsze ze jest taki środek i działa.

Pozdrawiam MuleZ

Napisano

> I kto szuka ten znajduje. Znalazłem środek który jest rewelacyjny. Wyczyszczenie zacisków, szprych

> bebna tylniego, silnika itd, przy tym nie ma ryzyka na chromy itp. Działanie natychmiastowe. A

> efket super. Właścicielka nie poznała Motorka. Zresztą ja też bylem miło zaskoczony. A ze

> względu że troszkę mnie to kosztowało czasu i pieniedzy to nie powiem co to za środek .

Jeśli o mnie chodzi to możesz sobie tą tajemnicę zachować aż do deski grobowej hehe.gif MTV (jesli wiesz co chcę powiedzieć...)

Nie mam nic aż tak zasyfiałego coby trzeba bylo skrobać a jak będe w potrzebie to sobie poradzę!

Kiedyś nie było internetu i też ludzie sobie radzili a teraz niektórzy bez zadania pytania na kilku forach nie potrafią sobie nawet tyłka podetrzeć! hehe.gif

Dla leniuszków podaję link gdzie ludzie wypróbowali i polecają różne specyfiki:

http://yamaha-dragstar.pl/printview.php?t=1653&start=0&sid=62d903b3f4b99d18cef6afa47a1f51ed

Napisano

> I kto szuka ten znajduje. Znalazłem środek który jest rewelacyjny. Wyczyszczenie zacisków, szprych

> bebna tylniego, silnika itd, przy tym nie ma ryzyka na chromy itp. Działanie natychmiastowe. A

> efket super. Właścicielka nie poznała Motorka. Zresztą ja też bylem miło zaskoczony. A ze

> względu że troszkę mnie to kosztowało czasu i pieniedzy to nie powiem co to za środek .

> Najwazniejsze ze jest taki środek i działa.

> Pozdrawiam MuleZ

Pytasz tutaj o doświadczenia innych forumowiczów i liczysz na to, że Ci pomogą, a sam się nie chcesz podzielić swoimi...

Gratuluję podejścia. screwy.gif

PS. Mam nadzieję, że żartowałeś.

Napisano

> A ze względu że troszkę mnie to kosztowało czasu i pieniedzy to nie powiem co to za środek .

> Pozdrawiam MuleZ

Jak to dobrze, że można na Ciebie liczyć w przyszłości IThankYou.gifIThankYou.gifIThankYou.gif

Ja nie mam szprych więc dla mnie możesz swoją tajemną wiedzę wsadzić tam gdzie .....

Napisano

> A ze względu że troszkę mnie to kosztowało czasu i pieniedzy to nie

> powiem co to za środek .

facepalm%5B1%5D.gif

Całe szczęscie, że większość osób tutaj bywających ma oddmienne podejście do tego typu spraw smirk.gif

Napisano

Zajebiaszczo czyści DOT-4 , tylko jest trochę żrący zlosnik.gif

Napisano

> A ze względu że troszkę mnie to kosztowało czasu i pieniedzy to nie powiem co to za środek .

Quote:

Widzę, że pan się ładnie przedstawił przed nami tutaj w tej chwili słuchaczom, przed milionami słuchaczy.

facepalm%5B1%5D.gifno.gif

Napisano
  • Autor

> Pytasz tutaj o doświadczenia innych forumowiczów i liczysz na to, że Ci pomogą, a sam się nie

> chcesz podzielić swoimi...

> Gratuluję podejścia.

> PS. Mam nadzieję, że żartowałeś.

Hehehehe ale piana heheheh

ok.gifhehe.gif oczywiście hehe.gif. Ale zobaczcie jakie poruszenie nagle. Już nuda tu wiało a tu prosze ilu chętnych do rozmowy.

A środek bardzo tani nawet tańszy od tzw PLACK do felg. Jak ma ktoś znajomego co pracuje w mleczerni albo w przetwórstwie mleczarskim są tam używane środki zelowe do mycia tanków itp po mleku. Są to srodki bardzo kwaśnie i tym samym nabłyszczają nie szkodząc przy tym chromom i całej reszcie. Środek którego ja używałem to RENOTON żel i to ten najmocniejszy. Usuwa rdze, nalot, utlenienie alu i cały pozostały syf. Motorek wygląda jak nowy ale uwaga na lakier bo będzie powypalany. Ja dosłownie pare razy spryskałem, odczekałem kilka minutek i pojechałem na myjke. O cała historia. JAk by ktoś miał problem to znaleśc to mam namiar na firme co to sprzedaje jakos tak około 13 pln za 1.1 klg. plus wysyłka.

Pozdrawiam

Napisano

> Hehehehe ale piana heheheh

> oczywiście . Ale zobaczcie jakie poruszenie nagle. Już nuda tu wiało a tu prosze ilu chętnych

> do rozmowy.

> A środek bardzo tani nawet tańszy od tzw PLACK do felg. Jak ma ktoś znajomego co pracuje w

> mleczerni albo w przetwórstwie mleczarskim są tam używane środki zelowe do mycia tanków itp po

> mleku. Są to srodki bardzo kwaśnie i tym samym nabłyszczają nie szkodząc przy tym chromom i

> całej reszcie. Środek którego ja używałem to RENOTON żel i to ten najmocniejszy. Usuwa rdze,

> nalot, utlenienie alu i cały pozostały syf. Motorek wygląda jak nowy ale uwaga na lakier bo

> będzie powypalany. Ja dosłownie pare razy spryskałem, odczekałem kilka minutek i pojechałem na

> myjke. O cała historia. JAk by ktoś miał problem to znaleśc to mam namiar na firme co to

> sprzedaje jakos tak około 13 pln za 1.1 klg. plus wysyłka.

> Pozdrawiam

Widzę, że ratujesz twarz, ale swoją drogą to ten twój wynalazek to ohydne rękodzielnictwo bo przy tylu różnych ogólnie dostępnych i bezpiecznych specyfikach nie widzę powodu aby pokątnie zdobywać coś co "wypala lakier"!

Nie wiem czy wiesz ale w motocyklach elementy aluminiowe są pokryte lakierem, nawet felgi, więc stosowanie czegoś co wcieknie w szczeliny między nyplami a felgą i będzie żarło dopóki nie zmyję to nie najmądrzejszy pomysł!

Coś w rodzaju pasty, coś co nie ścieka owszem ale jakiś żrący kwas to...

Mogłeś jednak nie wyjawiać tej "tajemnicy" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Panie wiem po co jest ten kącik i nie wydaje ci sie chyba że taką błacha sprawą bym sobie wrogów robił.

Ale zwróć uwagę ilu zaraz sie zleciało żeby mnie zdeptać zlosnik.gif

Co do preperatu. Napisałem żeby uważąć i może ale nie musi zniszczyć lakieru ( Będe testował na jakimś lakierowanym elemencie ) Podejżewam ze plack do felg robi większe straty. Chrom nabrał błysku bez zacieków, alu zrobiło się pięknie jasne, Szprychy wyglądaja prawie jak nowe, prawie bo są miejsca gdzie były juz tak zapuszczone ze niestety, może za 2 razem puszczą. Bebny jak nowe. Zaciski tak samo. Silnik jest lakierowany i bez żadnych strat, zacieków, wypalanek itp, a był spryskany nie raz cały. Więc chyba sukces !!! Nie ukrywam że mogło by być lepiej smile.gif. Dowiedziałem sie też że środkiem tym myte sa auta z tankami wiec jest nadzieja ze lakier może być bezpieczny ale to po testach. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.