Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzedać stuknięty czy naprawiony??

Featured Replies

Napisano

witam

Chciałem spytać i prosic o porade.

Pacjent to passat b5 fl, obrażenia, zderzak do pomalowania i lekkiej naprawy, swiatło, błotnik lekko sie zgiła lub nie(tego nei wiem) maska lekko wgniecina, szyba wybita, słupek wgnieciony lekko w dwóch miejscach.

I teraz tak

samochód jest mi potrzebny i jak tylko to możliwe musze go miec, jednak bede chyba go sprzedawał.

Więc szybe i tak musze wymienić zeby nim jeździć i mocowanie lampy pokleić narazie, reszte też naprawiac czy lepiej sprzedac z takimi obrażeniami??

Jak będzie szybciej a jak lepiej?? moze ktos przerabiał juz

Napisano

> witam

> Chciałem spytać i prosic o porade.

> Pacjent to passat b5 fl, obrażenia, zderzak do pomalowania i lekkiej naprawy, swiatło, błotnik

> lekko sie zgiła lub nie(tego nei wiem) maska lekko wgniecina, szyba wybita, słupek wgnieciony

> lekko w dwóch miejscach.

> I teraz tak

> samochód jest mi potrzebny i jak tylko to możliwe musze go miec, jednak bede chyba go sprzedawał.

> Więc szybe i tak musze wymienić zeby nim jeździć i mocowanie lampy pokleić narazie, reszte też

> naprawiac czy lepiej sprzedac z takimi obrażeniami??

> Jak będzie szybciej a jak lepiej?? moze ktos przerabiał juz

po pierwsze dokumentacja fotograficzna ok.gif - potem będzie że pod TIRa wpadłeś

po drugie szyba do wymiany ( tylko może lepiej najpierw słupek naprawić jesli wymagał by malowania, po co potem szybę drugi raz wycinać i wklejać hmm.gif ), słupek może uda Ci się bezinwazyjnie wyciągnąć o ile nie za głęboko blacha weszła, a reszta to Twój wybór ok.gif czy zrobisz, pojeździsz i za jakiś czas sprzedasz czy puścisz bitka. Przy oględzinach auta rozbitego wszyscy będą 10 tyś zł obniżki żądali, no panie przecież maska, błotnik, słupek do malowania a za element 500-600 zł dodatkowo reszta do odświeżenia to sam lakier z 3000 tyś będzie a gdzie częsci etc zlosnik.gif

Napisano

Absolutnie nie sprzedawac stuknietego. Sprzedasz za grosze handlarzowi , bo zaden normalny klient nie wezmie. Wezmie tanio handlarz, zrobi i sprzeda drogo jako bezwypadkowy. Po co sie bawic w posrednikow? Zrob to samo co by z Twoim autem zrobil handlarz.

Napisano

O rozbitka bedziesz mial duzo telefonow, czasem mozna uzyskac dobra cene biorac pod uwage cene auta + ubezpieczenie jakie zostalo Ci wyplacone

Napisano

> O rozbitka bedziesz mial duzo telefonow, czasem mozna uzyskac dobra cene biorac pod uwage cene auta

> + ubezpieczenie jakie zostalo Ci wyplacone

o włąśnie - ja tak sprzedałem rozbitą fiestę i za kasę z wraku i odszkodowania kupiłem druga taką samą tylko 2 lata młodsza i lepiej wyposażoną i w lepszym stanie

Napisano

> Absolutnie nie sprzedawac stuknietego. Sprzedasz za grosze handlarzowi , bo zaden normalny klient

> nie wezmie. Wezmie tanio handlarz, zrobi i sprzeda drogo jako bezwypadkowy. Po co sie bawic w

> posrednikow? Zrob to samo co by z Twoim autem zrobil handlarz.

absolutnie nie masz racji cool.gif

da się wyciągnąć dobrą kasę za lekko uszkodzone auto , ludzie szukają ... dla siebie ..a wtedy istotne jest żeby z naprawą wyszło auto tyle co na giełdzie ( wiem bo sam dla znajomej tak szukałem ... żeby z naprawą wyszła cena rynkowa ...ale wiadomo że naprawa wykonana porządnie i z głową )

Napisano

> absolutnie nie masz racji

> da się wyciągnąć dobrą kasę za lekko uszkodzone auto , ludzie szukają ... dla siebie ..a wtedy

Poza tym uszkodzenie w pewien sposób uwiarygadnia przyczynę/chęć pozbycia się auta, które poza uszkodzeniami po kolizji nie było skarbonką/zaniedbanym trupem.

Sam miałem kolizję w takim czasie, że wkrótce czekał mnie wyjazd, samochodu nie zdążyłbym naprawić, zresztą nie miałbym gdzie tego tanio zrobić - wystawiłem na allegro na klasycznej licytacji od 1zł, z uczciwym opisem i dobrym zdjęciami. Było sporo ofert, kupił człowiek (fan modelu) za przyzwoite pieniądze, mówił, że zrobi go dla siebie. Licytował bez wcześniejszego obejrzenia. Mam nadzieję, że mu dobrze posłużył.

Napisano

Wysłałem Ci PRIV wink.gif

Wracając do tematu. Trudno wyczuć i trzeba by policzyć ile wyjdzie za naprawę a za ile byś sprzedał pukniętego. Handlarz zapewne sam pomaluje zrobi na pałę na starych manelach szpachlowanych juz z 5 razy. Na "oszukiwaniu" i improwizacji się zarabia na autach a nie na ich naprawie wink.gif

Napisano
  • Autor

> po pierwsze dokumentacja fotograficzna - potem będzie że pod TIRa wpadłeś

> po drugie szyba do wymiany ( tylko może lepiej najpierw słupek naprawić jesli wymagał by malowania,

> po co potem szybę drugi raz wycinać i wklejać ), słupek może uda Ci się bezinwazyjnie

> wyciągnąć o ile nie za głęboko blacha weszła, a reszta to Twój wybór czy zrobisz, pojeździsz

> i za jakiś czas sprzedasz czy puścisz bitka. Przy oględzinach auta rozbitego wszyscy będą 10

> tyś zł obniżki żądali, no panie przecież maska, błotnik, słupek do malowania a za element

> 500-600 zł dodatkowo reszta do odświeżenia to sam lakier z 3000 tyś będzie a gdzie częsci etc

czyli chcąc naprawiać później ten słupek szybe znów trzeba wycinac???

bo chciałem szybe wymineić i lampe pokleić i wtedy sprzedawa go a jednocześnie móc nim jeździć

troche zbiło mnie to z tropu wycinanie szyby

Napisano

> czyli chcąc naprawiać później ten słupek szybe znów trzeba wycinac???

> bo chciałem szybe wymineić i lampe pokleić i wtedy sprzedawa go a jednocześnie móc nim jeździć

> troche zbiło mnie to z tropu wycinanie szyby

pokaż foto - ale w 99% wycięcie szyby będzie konieczne - przy naprawie mogą powstać naprężenia, które spowodują pęknięcie tej szyby

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.