Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uchwyt rowerowy?

Featured Replies

Napisano

Thule wersja 532 kosztuje 200PLN

Thule wersja 591 kosztuje 300PLN

NoNamy kosztuja ok 100PLN

Teraz pytanie zasadnicze: czy jest zauwazalna roznica pomiedzy nonamai a Thule? A jesli Thule to oplaca sie wydawac 100PLN do wersji aluminiowej? Jaka ona ma w ogole przewage nad stalowa w normalnym uzytkowaniu?

Napisano

miedzy thule a no name jest ogromna różnica. w sumie miedzy stalą a alu różnica jest raczej estetyczna, ale jesli idzie o jakość to naprawdę warto. jak nie masz na nowe to bierz używkę smile.gif

przykład pierwszy z brzegu - jedziesz do Włoch i gubisz kluczyk do uchwytu - jedziesz do pierwszego sklepu thule, podajesz numer wyryty na zamku i dostajesz kluczyk.

Napisano
  • Autor

> miedzy thule a no name jest ogromna różnica. w sumie miedzy stalą a alu różnica jest raczej

> estetyczna, ale jesli idzie o jakość to naprawdę warto.

tak przypuszczalem ale lepeij zasiegnac opini innych ...a akurat znajomi nie maja uchwytow rowerowych

jak nie masz na nowe to bierz używkę

> przykład pierwszy z brzegu - jedziesz do Włoch i gubisz kluczyk do uchwytu - jedziesz do pierwszego

> sklepu thule, podajesz numer wyryty na zamku i dostajesz kluczyk.

jakbym chcial rowery targac do Wloch to bym juz raczej platforme kupił...ogolnie fajna rzecz tylko co z nia zrobic po dojechaniu na miejsce?

PS> zlofziej odczytujac numer z uchwytu tez dostanie kluczyk?

Napisano

Mam cos takiego od okolo 18 lat.

Spisuje sie wzorowo.

Troche pordzewialo wiec juz z 2 razy musialem przeleciec papierem sciernym i pomalowac.

Pozatym zero problemow.

Rower woze srednio z 2 - 3 razy w tygodniu do 60km w jedna strone. W zimie raczej rzadziej.

Napisano

> Mam cos takiego od okolo 18 lat.

> Spisuje sie wzorowo.

> Troche pordzewialo wiec juz z 2 razy musialem przeleciec papierem sciernym i pomalowac.

> Pozatym zero problemow.

> Rower woze srednio z 2 - 3 razy w tygodniu do 60km w jedna strone. W zimie raczej rzadziej.

też mam taki na blkach też noname... na razie zrobił 1 trasę 400 km z 2 roewrami i na tyle stabilnie trzyma, żę po 400 km nie było żadnych luzów i nic nie trzeba było dociskać

Napisano

A jak spisują się uchwyty na klapę? Tak się właśnie zastanawiam czy nie kupic sobie takiego na klapę do Zafiry B

Napisano

> A jak spisują się uchwyty na klapę? Tak się właśnie zastanawiam czy nie kupic sobie takiego na

> klapę do Zafiry B

chyba bagażnik na klape hmm.gif

Napisano

> A jak spisują się uchwyty na klapę? Tak się właśnie zastanawiam czy nie kupic sobie takiego na

> klapę do Zafiry B

Na klape nie poleca się w naszym kraju (jakość dróg), do tego spalanie większe niż w klasycznym uchwycie na dachu. Co innego platforma albo nożycowy na hak, to warto.

Napisano

> Thule wersja 532 kosztuje 200PLN

> Thule wersja 591 kosztuje 300PLN

> NoNamy kosztuja ok 100PLN

> Teraz pytanie zasadnicze: czy jest zauwazalna roznica pomiedzy nonamai a Thule? A jesli Thule to

> oplaca sie wydawac 100PLN do wersji aluminiowej? Jaka ona ma w ogole przewage nad stalowa w

> normalnym uzytkowaniu?

wczoraj zrobilem ~400km z bagaznikiem na haku.

model http://interpack.com.pl/pl/p/arezzo-.html - 200zł

mialem zalozone 2 rowery (ciezkie - miejskie)

wtyd sie przyznac ale raz sie zapomnial na A4 i na liczniku pojawilo sie 170km/h... blush.gif

jestem mega zadowolony z tego bagaznika. super przydatna funkcja odchylania w celu otwarcia klapy, absolutnie nic nie szumi, bagaznik i rowery trzymaja sie bardzo stabilnie. mialem juz bagazniki na dach, wozilem rowery w srodku ale ten sposob (bagaznika na hak) jest dla mnie najwygodniejszy i bezpieczniejszy.

Napisano

> wczoraj zrobilem ~400km z bagaznikiem na haku.

> model http://interpack.com.pl/pl/p/arezzo-.html - 200zł

> mialem zalozone 2 rowery (ciezkie - miejskie)

> wtyd sie przyznac ale raz sie zapomnial na A4 i na liczniku pojawilo sie 170km/h...

> jestem mega zadowolony z tego bagaznika. super przydatna funkcja odchylania w celu otwarcia klapy,

> absolutnie nic nie szumi, bagaznik i rowery trzymaja sie bardzo stabilnie. mialem juz

> bagazniki na dach, wozilem rowery w srodku ale ten sposob (bagaznika na hak) jest dla mnie

> najwygodniejszy i bezpieczniejszy.

Czy mozesz cos wiecej napisac o tym bagazniku?

Mam mocowania rowerow ale nieprzyjemnie sie z tym na dachu jezdzi. Nie dosc ze sie straszny zagiel robi, szumi to i spalanie idzie w gore.

Obecnie mam na uwadze 2 duze rowery i jeden maly. W perspektywie roku bedzie ta liczba rosla.

Odpuszczam te wszystkie wynalazki (czytaj bagazniki) niszczace lakier i chce cos montowanego na hak.

Co nieco mam pojecie o fizyce wiec nie chce platformy. Platforma Ten twoj model to wlasnie jest cos co mnie jakis czas temu zainteresowalo.

Niestety oryginalny Thule kosztuje ponad 250 Funtow a ten Inter Pack jest do dostania za 25% tej ceny. Tu jest link do tego twojego LINK

a tu znalazlem chyba podobny na Alledrogo LINK

Prosze napisz mi gdzie kupiles twoj (bo chyba doliczajac koszty przesylki moze byc taniej).

Inne pytanie to:

Montujac go na hak i zakladajac ostatni rower ile to odstaje za hak? Pytam sie bo auto 5 metry i zastanawiam sie jakie to jest dlugie.

Napisano

No dobrze, a da się na czymś taki przewieźć damkę (rama typu łabędź, jedna ukośna rura), oraz dziecięce rowerki (koła 20") z ukośnymi górnymi rurami w ramie? Pytam, bo sam zastanawiam się nad takim bagażnikiem.

Napisano

> No dobrze, a da się na czymś taki przewieźć damkę (rama typu łabędź, jedna ukośna rura), oraz

> dziecięce rowerki (koła 20") z ukośnymi górnymi rurami w ramie? Pytam, bo sam zastanawiam się

> nad takim bagażnikiem.

Montuje się do rowera dodatkową rurkę od kierownicy do siodełka, która zastępuje prostą ramę, na której to mocujesz rower.

Napisano

> Co nieco mam pojecie o fizyce wiec nie chce platformy.

a co zlego jest w platformie hmm.gif

pozdr.

Napisano

> wczoraj zrobilem ~400km z bagaznikiem na haku.

a co z tylnymi lampami samochodu, rowery nie zaslaniaja, czy masz dodatkowe oswietlenie, jesli tak to gdzie je mocujesz hmm.gif

ja bardziej sklaniam sie ku platformie, mysle ze rowery sa zamocowane stabilniej, a na takim wieszaku, wydaje mi sie, ze rowery beda sie "bujaly". Niestety platforma jest zauwazalnie drozsza, nie wiem czy warto doplacac, czy kupic taki wieszak + dodatkowe oswietlenie niewiem.gif

pozdr.

Napisano

> a co zlego jest w platformie

nie mam cos zaufania do platformy

Napisano

> Czy mozesz cos wiecej napisac o tym bagazniku?

a co tu pisac. czas montazu lub zdjiecia to max 3min. bardzo stabilny przy 2 rowerach - nie testowalem wiekszej ilosci jeszcze.

jazda z predkosciami duzo powyzej przyzwoitych wartosci nie sprawia zadnego prodblemu - absotutnie nic nie szumi

> Mam mocowania rowerow ale nieprzyjemnie sie z tym na dachu jezdzi. Nie dosc ze sie straszny zagiel

> robi, szumi to i spalanie idzie w gore.

z tych 400km spalanie forestera 2.5 AT to 11L LPG wiec identycznie jak czesniej bez bagaznika smile.gif

> Obecnie mam na uwadze 2 duze rowery i jeden maly. W perspektywie roku bedzie ta liczba rosla.

> Odpuszczam te wszystkie wynalazki (czytaj bagazniki) niszczace lakier i chce cos montowanego na

> hak.

ja tez nie chcialerm na "paski"

> Co nieco mam pojecie o fizyce wiec nie chce platformy.

platforma ma dwie wady:

jest duza po zlozeniu , a tu bagaznik-weszak skalda sie jak "parasolka"

jest droga

> Platforma Ten twoj model to wlasnie jest

> cos co mnie jakis czas temu zainteresowalo.

> Niestety oryginalny Thule kosztuje ponad 250 Funtow

thule bez funkcji odchylania jest tani ale nie polecam

musi miec funkicje odchylania

> a ten Inter Pack jest do dostania za 25% tej

> ceny. Tu jest link do tego twojego LINK

> a tu znalazlem chyba podobny na Alledrogo LINK

> Prosze napisz mi gdzie kupiles twoj (bo chyba doliczajac koszty przesylki moze byc taniej).

kupowalem na alledrogo ze skelpu 'fabrycznego' interpack

> Inne pytanie to:

> Montujac go na hak i zakladajac ostatni rower ile to odstaje za hak?

~50-60cm

> Pytam sie bo auto 5 metry i

> zastanawiam sie jakie to jest dlugie.

Napisano

> a co z tylnymi lampami samochodu, rowery nie zaslaniaja, czy masz dodatkowe oswietlenie, jesli tak

> to gdzie je mocujesz

przy 1 rowerze nie ma zadnego problemu - swiatla tablice widac

przy 2 juz ryzykujesz

powyzej 2 konicznie dodatkowe oswietlenie

mam zrobiona wlasnorecznie tablice (numer napisamey "odrecznie") z lampali i wieszam na ostatni rower

> ja bardziej sklaniam sie ku platformie, mysle ze rowery sa zamocowane stabilniej, a na takim

> wieszaku, wydaje mi sie, ze rowery beda sie "bujaly".

nic sie nie buja

Napisano

> No dobrze, a da się na czymś taki przewieźć damkę (rama typu łabędź, jedna ukośna rura), oraz

> dziecięce rowerki (koła 20") z ukośnymi górnymi rurami w ramie? Pytam, bo sam zastanawiam się

> nad takim bagażnikiem.

jest do kupienia rura laczca siodelko z kierownica i za to wieszasz

ja zrobilem sobie taka rurke sam skromny.gif

Napisano
  • Autor

Czyli jestes zadowolony z tego rozwiazania?

PLatformy nie dosc ze duzo drozsze to jeszcze nie wiadomo gdzie to schowac po podjechaniu na parking pod lasem a zostawic pewnie szkoda...

Cos takiego moze wisiec na haku....

Powiedz mi tylko jak to sie montuje - szybko czy klucze potrzebne?

PS. skad wziac swiatla do tego?

Napisano

> Czyli jestes zadowolony z tego rozwiazania?

> PLatformy nie dosc ze duzo drozsze to jeszcze nie wiadomo gdzie to schowac po podjechaniu na

> parking pod lasem a zostawic pewnie szkoda...

> Cos takiego moze wisiec na haku....

> Powiedz mi tylko jak to sie montuje - szybko czy klucze potrzebne?

> PS. skad wziac swiatla do tego?

przeczytaj moje powyzsze odp

nie bede sie powtazac....

Napisano
  • Autor

> przeczytaj moje powyzsze odp

> nie bede sie powtazac....

o montazu nic nie pisales...a rozwiazanie fajne i porownuje do Thule 972

gdzie do odchylania pociagasz jedna dzwignie....Interpack ma tal samo czy rozwiazanie jak z Thule9708
Napisano

> o montazu nic nie pisales...

pisalem "...czas montazu lub zdjiecia to max 3min..."

> a rozwiazanie fajne i porownuje do Thule 972 np tu gdzie do odchylania

> pociagasz jedna dzwignie....Interpack ma tal samo czy rozwiazanie jak z Thule9708 np tu

bardzo podobnie jak 9708

Napisano

> Czekaj czekaj, chcesz powiedzieć, że toto opiera się wyłącznie na haku? Niczym nie mocujesz u góry?

> Pozdro

> Bartek

tak

Napisano

> tak

No to już mi się podoba!

Do tej pory rowery dzieciorów woziłem na dachu. Ale to ani wygodne, bo nie założę rowerów w garażu, ani praktyczne, bo na wakacje dach potrzebuję dla boxa. A tu masz...... biorę pod rozwagę. ok.gif

Pozdro

Bartek

Napisano

> PS. skad wziac swiatla do tego?

za grosze możesz kupić np produkty firmy wesem, podobne do montowanych w przyczepach itp

Napisano
  • Autor

> za grosze możesz kupić np produkty firmy wesem, podobne do montowanych w przyczepach itp

na allegro same pojedyncze lampy...ale dzieki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.