Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce dzisiaj dłubałem...

Featured Replies

Napisano

Na szczęście robiłem to w miejscu, gdzie miałem dostęp do wiertarki stołowej i różnych innych konkretnych narzędzi.

Inaczej za nic w świecie nie udałoby mi się wykręcić prowadnic klocków.

Zagryzłbym gościa, który wymyślił takie zabezpieczenie śrub hehe.gif

Wszystko przeczyszczone, niestety chyba źle odpowietrzyłem układ, będzie poprawka sick.gif

Napisano

a mi dzis pekla szpilka kolektora, przy samej glowicy - trzeba bedzie zanabyc zestaw wykretakow i rzezbic

zeby nie bylo, ze chinskie sie psuje, ta szpilka byla jedyna oryginalna japonska czescia, zamawiana w aso hondy grinser006.gif

Napisano

> a mi dzis pekla szpilka kolektora, przy samej glowicy - trzeba bedzie zanabyc zestaw wykretakow i

> rzezbic

Ten cały twój "pojazd" to jedna wielka rzeźba.

> zeby nie bylo, ze chinskie sie psuje, ta szpilka byla jedyna oryginalna japonska czescia, zamawiana

> w aso hondy

Gdyby ta japońska szpilka była wkręcona do JAPOŃSKIEGO silnika, a przede wszystkim PRAWIDŁOWO z właściwym momentem to na 100% by nie pękła!

Szpilka nie pęka dla tego, że jest zła tylko z powodu niewłaściwego dokręcenia, zbyt mocnych drgań całości, złego zamocowania całego wydechu i przenoszenia zbyt dużego obciążenia.

ale skoro cały twój pojazd jest powiązany sznurkiem, drutem i poklejony taśmą to co się dziwić!

Napisano

> zeby nie bylo, ze chinskie sie psuje, ta szpilka byla jedyna oryginalna japonska czescia, zamawiana

> w aso hondy

Jezeli cos peka to znaczy, ze stop metalu jest ok. Chincka by sie co najwyzej wygiela - bo stop jest bardziej mieki - znaczy materila nie konfigurowal ze soba. Notabene swiadczy o dobrej jakosci metalu w przypadku hondy.

reszta to tak jak napisal przedmowca.

wink.gif

Napisano

> a mi dzis pekla szpilka kolektora, przy samej glowicy - trzeba bedzie zanabyc zestaw wykretakow i

> rzezbic

skoro tak, to zamiast wykręcać - rozwierć, jeśli jest taka możliwość (w sensie zapas materiału) i daj od razu coś grubszego, mocniejszego... icon_eek.gifhehe.gif

> ta szpilka byla jedyna oryginalna japonska czescia, zamawiana

> w aso hondy

moi przedpiszcy już wszystko wyjaśnili: brak kultury technicznej, dokręcenie "na maxa" ? niewiem.gif bo raczej nie wada materiału... hmm.gif

Napisano

> Gdyby ta japońska szpilka była wkręcona do JAPOŃSKIEGO silnika, a przede wszystkim PRAWIDŁOWO z

> właściwym momentem to na 100% by nie pękła!

Podziwiam Twoją wiernopoddańczą wiarę we wszystko co japońskie...

Napisano

> Podziwiam Twoją wiernopoddańczą wiarę we wszystko co japońskie...

To nie ma z wiarą nic wspólnego, jednak nie ulega wątpliwości, że wszelkie Japońskie urządzenia techniczne a przede wszystkim samochody czy motocykle są zrobione lepiej i dokładniej niż nawet te same montowane w Europie czy gdziekolwiek indziej!

Wiele jest przykładów Japońskich motocykli czy samochodów cieszącytch się doskonałą opinią do momentu kiedy ich montaż nie zostal przeniesiony do Europy.

Nie od dziś wiadomo że Japońce są chorobliwie pracowici i dokładni a inne nacje... coż, każdy wie jak jest...

Napisano
  • Autor

> Jezeli cos peka to znaczy, ze stop metalu jest ok. Chincka by sie co najwyzej wygiela - bo stop

> jest bardziej mieki - znaczy materila nie konfigurowal ze soba.

Pacz Pan, a moja dżapańska zaślepka wzięła i nie pękła zlosnik.gif

Tylko tak się ześlizgała (powyginały się krawędzie gdzie wsadza się wkrętak), że nie dało rady zrobić nic innego tylko rozwiercić i pokombinować z wydłubaniem.

Napisano

> Pacz Pan, a moja dżapańska zaślepka wzięła i nie pękła

No i co mam Ci na to odpoowiedziec ? ? ?

Wyjetek ktrory potwierdza regole ? Cyz jekis inny przypadek ?

wink.gif

Napisano

> Będziesz w swoim żywiole

a pewnie, ze tak

rzezba w g*wnie to moj zywiol yay.gif

juz konstrukcja z drutu zostala poczyniona, trzyma sie i nawet jest cichutko, niebawem traska to sprawdze sobie funkcjonalnosc grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No i co mam Ci na to odpoowiedziec ? ? ?

> Wyjetek ktrory potwierdza regole ? Cyz jekis inny przypadek ?

Może warto wziąć pod uwagę, że jednak Kraj Środka technologicznie robi duże postępy?

Zaślepki dałem dla przykładu. Moja "dżapania" właśnie skończyła 20 lat.

Co jak co, ale chińskie sprzęty są co raz lepsze.

Pamiętasz jak na koreańskie też się gadało? A obecnie Hyundai jest całkiem poważany.

IMHO, jeśli chodzi o "chińczyki", jest lepiej i będzie jeszcze lepiej.

Szybko się uczą, mają tanią siłę roboczą itd.

A wracając do mojego niemalże zabytku, mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia.

Czeka mnie regulacja (czyszczenie?) gaźników, doprowadzenie do porządku czujnika luzu, sprawdzenie tylnego hamulca (wymiana płynu, klocków), być może jeszcze zerknę do zaworów.

To tyle z mechaniki. Kosmetycznie dużo więcej roboty. Na szczęście mam gościa, który bardzo ładnie spawa plastiki i dorabia ułamane zaczepy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.