Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze + klocki Focus II

Featured Replies

Napisano

Koledzy nie znalazłem podobnego tematu w ostatnich 6 miesiącach więc pozwoliłem sobie założyc nowy.

Szykuje sie powoli do małego remontu układu hamulcowego tzn wymiany tarcz (przód i tył) oraz klocków.

Potrzebuje konkretnej rady bo wierzę że macie w temacie sporo doswiadczenia.

Raczej stawiać na oryginały Motorcraft? czy moze zainteresować się tańszą opcją (jak chociażby Brembo, Ferrodo, a może Lukas?)

Wszelkie sugestie mile widziane

Pacjent to Focus II 1,6 TDCi 2006 r.

Pozdrawiam

Napisano

Ja raczej będę ufać oryginałom, zrobiłem już 60 kkm bardzo agresywnie + 1 dzień "upalania" na torze i klocki mają jeszcze 1/4 życia przed sobą.

Nie wiem czy jest różnica w jakości wykonania innych rozmiarów, w 1.8 siedzi tarcza 300 mm.

Napisano

ja również przy wymianie hamulców zainwestowałem w motorcrafta i nie załuje. Hamulce rzecz ważna, a na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja również przy wymianie hamulców zainwestowałem w motorcrafta i nie załuje. Hamulce rzecz ważna, a

> na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać

Nie chcę kierowac sie ceną bo faktycznie na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać, ale czasem tańsze zamienniki są równie solidne jak oryginały stąd moje pytanie

Napisano

ja zamontowałem do mojej MK II zestaw Mintexa, złego słowa nie mogę powiedzieć...

A co do skuteczności takich czy innych to należałoby poszukać w sieci jakichś testów, porównań...

Pozdrawiam

Napisano

> Nie chcę kierowac sie ceną bo faktycznie na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać, ale czasem tańsze

> zamienniki są równie solidne jak oryginały stąd moje pytanie

oryginał to oryginał, generalnie należy unikać tanizny, bo się gną pękają, jeżeli na ori nie masz, to można brembo, remsy ok.gif

Napisano

Jeśli chodzi o klocki to na przód założyłem klocki Remsa a na tył tanie klocki Krafta (tarcze i tak sa "prawie do wymiany") Następna wymiana będzie komplet z tarczami i wtedy chyba pójdę w oryginał albo ATE.

Napisano

bierz oryginały - na ford.sklep.pl i innych sklepach internetowych kupisz to w cenie zamienników, a co oryginał to oryginał waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.