Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z PTU

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Jaki błąd ????

Ja nie podpisywałem z TU umowy i nie wiem co mają tam w niej zawarte i mnie to nie interesuje buu.gif

A jeśli dyżurny w policial.gif mówi mi że wystarczą fotki ze zdarzenia to wystarczą.

A i nie bedę pozywał TU tylko DSIDK jeśli już.

Napisano

> Oni dalej o notatce policyjnej lub innym pismie urzędowym.

Ale notatka policyjna to podstawa w takiej sytuacji. Jak u mnie w firmie autobus wjechał w kałużę, a w kałuży była dziura i uszkodziła się misa olejowa (pare tys. pln za naprawę) to autobus stał do momentu wizyty policji.

Dlatego ja też jestem upierdliwy i zdecydowanie w przypadku najmniejszej choćby kolizji z winą leżącą po drugiej stronie wzywam/będę wzywał policję. Bo ich notatka ma moc jak "glejt królewski".

Napisano

> Jaki błąd ????

Przecież pisało Ci tu o nim przynajmniej kilka osób - nie masz NIC na dowód zaistnienia zdarzenia. Co więcej - nawet jeśli porobiłbyś zdjęcia to nadal nie ma podstaw do przypisania winy zarządcy drogi.

Gdybyś miał notatkę z Policji, a ta na miejscu zdarzenia stwierdziłaby iż winę za uszkodzenia zawieszenia ponosi zarządca na skutek nieutrzymywania drogi w należytym stanie, to miałbyś szanse.

Nawet jak im udowodnisz, że dziura miała metr głębokości to nie masz ŻADNEGO dowodu że w nią wjechałeś czy że tam w ogóle byłeś.

Zobrazuję Ci to w być może zrozumiały sposób. Właśnie sobie wyimaginowałem, że 15 minut temu dałeś mi w pysk i zabrałeś tysiąc złotych. Nawet zaraz zadzwonię na Policję.

Potem pójdę do sądu i będę domagał się zwrotu tego tysiąca. Daruję Ci sprawę karną. Oddasz?

> Ja nie podpisywałem z TU umowy i nie wiem co mają tam w niej zawarte i mnie to nie interesuje

> A jeśli dyżurny w mówi mi że wystarczą fotki ze zdarzenia to wystarczą.

Gdzie Ty żyjesz? W lesie? Nie oglądasz telewizji, nie czytasz internetu? Od lat jest ludziom wbijane do głów jak należy się zachować po wjechaniu w dziurę.

> A i nie bedę pozywał TU tylko DSIDK jeśli już.

Powodzenia. hehe.gif

Nie chciało Ci się czekać 2 godziny to masz nauczkę. Jak pójdziesz do sądu to będziesz miał kolejną.

Napisano

> Nawet zaraz zadzwonię na Policję.

> Potem pójdę do sądu i będę domagał się zwrotu tego tysiąca. Daruję Ci sprawę karną. Oddasz?

Będę wredny i powiem, że jak już zgłosisz ten rozbój na Policji, to nie możesz mu "darować" sprawy karnej, bo rozbój jest publicznoskargowy.

Policja ustali że do rozboju nie doszło a Ty zgłosiłeś przestępstwo, którego nie było i zrobią Ci sprawę o składanie fałszywych oskarżeń. Zamiast tysiąca będziesz miał wakacje w ośrodku wypoczynkowym Ministerstwa Sprawiedliwości zlosnik.gif

Ale to tylko tytułem przestrogi dla tych, którzy chcieliby ten przykład wcielić w życie grinser006.gif

Napisano

> Pozywaj. Ich pełnomocnik zgniecie Cię jak robaka. Może wtedy zrozumiesz, że popełniłeś błąd i masz

> marne szanse na jego wyprostowanie.

Nie kop pana, bo się spocisz.

Koleś ma twarde dowody - w końcu zrobił dziurze zdjęcie i zadzwonił na policję, a policja mu podała. Rozjedzie ich na miazgę i oddadzą mu pięciokrotną wartość wozu.

Zobaczysz.

I będzie Ci łyso.

Napisano

> i oddadzą mu pięciokrotną wartość wozu.

A co z samolotem - też mu oddadzą ? Bo to taka ekstra Tradycja, ekstradycja.

Napisano

> Będę wredny i powiem, że jak już zgłosisz ten rozbój na Policji, to nie możesz mu "darować" sprawy

> karnej, bo rozbój jest publicznoskargowy.

hehe.gif

Tak się skupiłem na wymyślaniu tej kretyńskiej historyjki, że wpadłem w pułapkę krótkowzroczności. zlosnik.gif

Napisano

> Jaki błąd ????

> Ja nie podpisywałem z TU umowy i nie wiem co mają tam w niej zawarte i mnie to nie interesuje

> A jeśli dyżurny w mówi mi że wystarczą fotki ze zdarzenia to wystarczą.

> A i nie bedę pozywał TU tylko DSIDK jeśli już.

Czeeekaj, skoro dyżurny coś mówi, to może zamiast mówić, niech wypisze notatkę. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.