Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ja w prawo a on piszczy...

Featured Replies

Napisano

...ostatnio - co jakiś czas - przy skręcie w prawo (np. zjazd z ronda, w uliczkę osiedlową - czyli przy nie dużych prędkościach) coś piszczy. Dźwięk zbliżony do takiego jak u co niektórych przy hamowaniu tylko jakby odrobinę bardziej metaliczny. Słyszę to z przodu...ale diagnozy postawić (brak wiedzy) nie śmiem. "Zjawisko" nie występuje codziennie i nie za każdym razem....

Napisano

zaglądnij za przednie tarcze hamulcowe i poodginaj trochę metalowe osłony ok.gif

Napisano

true waytogo.gif metalowe oslony trą o ranty na tarczach hamulcowych. Oslony odciagnac, a tarcze oklupac mlotkiem z garba

Napisano
  • Autor

...dzięki wielkie...dwa takie same stanowiska...hmm...to musi być to...

Napisano

> Nawet trzy , miałem to samo .

Noo nie do końca. Ja miewam podobnie czasem na progu czasem przy skręcie słychać nazwe to "zgrzytopisk". Też myslałem że to te osłony. Ale mam nowe hamulce, a problem nie zniknął. Ja to olałem poczekam aż sie coś rozleci;]

Napisano

I jaka końcowa diagnoza? Sprawdziłeś czy to była przyczyna? Mam niestety to samo i strasznie mnie to denerwuje. Szczególnie słychać to podczas skręcania w niewielki podjazd :/ Miałem pękniętą jedną sprężynę i myślałem, że to ona może hałasować i po wymianie przestanie ale niestety :/

Napisano
  • Autor

> I jaka końcowa diagnoza? Sprawdziłeś czy to była przyczyna?

...u mnie ostatnio nie piszczy i postanowiłem "dojechać" do terminowego przeglądu techn. który wypada na koniec czerwca...no chyba, że wcześniej zrobi się gorzej...

Napisano

> LINK -> click click - > moje boje z tym ustrojstwem

Tak właśnie podejrzewałem, że to może być coś z tą osłoną ale przy okazji sprężyn musiałem wymienić tuleje wahacza i właśnie klocki. Teraz przy ostrzejszym hamowaniu słychać też mocne ocieranie ale bez wycia. Może po wymianie klocków również przy hamowaniu obciera.

Sprawdzę, dzięki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.