Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podwajam wartość Lanosa Valtek/Hana

Featured Replies

Napisano

> Na ustawieniu skoku tłoczka poprzez kręcenie śruby regulacyjnej. Jest do tego przyrządzik.

Przepraszam za laickie pytanie, ale po tej regulacji wszystkie mają "wychylać" po równo ?

EDIT

Znalazłem jakiś tekst 20.GIF

Napisano

> Przepraszam za laickie pytanie, ale po tej regulacji wszystkie mają "wychylać" po równo ?

> EDIT

> Znalazłem jakiś tekst

To, co znalazłeś, to jest rzecz bardziej zaawansowana, bo wtryskiwacze są wtedy ustawiane rzeczywiście na taki sam wydatek.

Czujnikiem zegarowym i odpowiednim zasilaczem, czyli w prosty sposób można je ustawić na stały skok i o tym tu piszemy. Wiadomo, że skok z wydatkiem nie będzie 1:1, ale z praktyki warsztatowej wychodzi, że auta z tak ustawionymi listwami jeżdżą waytogo.gif

Napisano

> Może kolega da

> się namówić na napisanie jakiegoś manuala ?

Nie smile.gif Kupiłem kiedyś gotowca.

Napisano

> Nie Kupiłem kiedyś gotowca.

Ja se zrobiłem. 270635636-JUMP2.gif

Jak wspominałem wcześniej, tulejkę i trzpień do czujnika na tokarce, natomiast zamiast zasilacza używam akumulatora żelowego 12V/1,2Ah z ogranicznikem prądu do 2A w postaci low-side switcha BTS 117.

Napisano

> To, co znalazłeś, to jest rzecz bardziej zaawansowana, bo wtryskiwacze są wtedy ustawiane

> rzeczywiście na taki sam wydatek.

> Czujnikiem zegarowym i odpowiednim zasilaczem, czyli w prosty sposób można je ustawić na stały skok

> i o tym tu piszemy. Wiadomo, że skok z wydatkiem nie będzie 1:1, ale z praktyki warsztatowej

> wychodzi, że auta z tak ustawionymi listwami jeżdżą

ok.gif

Napisano
  • Autor

Witam.

Wtryskiwacze już zamontowane.Teraz wtryski są tak blisko kolektora jak to tylko możliwe.(zdjęcie w innym terminie).

Wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne.

Co się zmieniło:

-przy ruszaniu nie ma spadku obrotów po dodaniu gazu(walteki zdejmowały mi obroty z 900 na 700

-przy mocnym dodaniu gazu nie ma żadnego szarpnięcia

-nie wiem jak to ująć,ale wcześniej wiedziałem,że jade na pb,a nie na lpg-teraz jest to nie do poznania

-ciszej pracują,są ledwie słyszalne.

Ewentualne dodatkowe spostrzeżenia dopisze na bieżąco.

Koszty części+robocizna 650pln. 001.gif

Napisano

> Koszty części+robocizna 650pln.

Jeździj i ciesz się. A wątpliwości zostaw przy kasie. Może Twój przykład uzmysłowi fanom najtańszych instalacji, dla których nie ma różnicy więc po co przepłacać że ta różnica jednak jest. I bezawaryjności.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.