Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód zabytkowy i brak dokumentów

Featured Replies

Napisano

witajcie

jest sobie samochód znaleziony w podłowickiej wiosce. Jest w szopie nie ma do niego żadnych dokumentów. Czy warto się dotykać? Da się to zarejestrować jako zabytek? Samochód to peugeot 404 z lat 60tych.

Napisano

> witajcie

> jest sobie samochód znaleziony w podłowickiej wiosce. Jest w szopie nie ma do niego żadnych

> dokumentów. Czy warto się dotykać? Da się to zarejestrować jako zabytek? Samochód to peugeot

> 404 z lat 60tych.

Pewnie że da się. Ale tylko na żółty kwit slinka.gif

Napisano

> Pewnie że da się. Ale tylko na żółty kwit

Było tu - nie jest tak prosto, jak piszesz.

Dowodu może nie być, ale musisz mieć dokument przeniesienia własnosci na Ciebie.

Zakładając, że nie będziesz fałszował dokumentów, a np. wlaściciel zszedł na łono Abrahama - sprawa b. trudna. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Zakładając, że nie będziesz fałszował dokumentów, a np. wlaściciel zszedł na łono Abrahama - sprawa

> b. trudna.

sprawa wygląda tak, działkę kupił znajomy na działce jest szopa, w szopie odgrzebał to auto. Kupując działkę nie dostał kwitów od auta bo pewnie gościu (pochodzący z austrii) sam o jego istnieniu nie wiedział. Teraz wszystko na działce będzie burzone auto mogę zabrać lub pójdzie na złom. Z zewnątrz wyglada ok, pod spodem nie widziałem do wnętrza też się nie dostałem po zagracony rowerami i innymi pierdołami.

Napisano

> sprawa wygląda tak, działkę kupił znajomy na działce jest szopa, w szopie odgrzebał to auto.

> Kupując działkę nie dostał kwitów od auta bo pewnie gościu (pochodzący z austrii) sam o jego

> istnieniu nie wiedział. Teraz wszystko na działce będzie burzone auto mogę zabrać lub pójdzie

> na złom. Z zewnątrz wyglada ok, pod spodem nie widziałem do wnętrza też się nie dostałem po

> zagracony rowerami i innymi pierdołami.

Ma gość szczęścia, kupił działke...a tam fajne auto:))

daj foty jak możesz.

hm...wydaje mi się, że najprościej będzie go oddać, na złom, po czym go odrazu odkupić. Będziesz mieć wtedy kwit o nabyciu auta.

Hm...No to chyba trzeba poradzić się prawnika, albo zapytać poprzedniego właściciela o to auto??W sensie że tego austryjaka

Napisano

> Ma gość szczęścia, kupił działke...a tam fajne auto:))

> daj foty jak możesz.

> hm...wydaje mi się, że najprościej będzie go oddać, na złom, po czym go odrazu odkupić. Będziesz

> mieć wtedy kwit o nabyciu auta.

> Hm...No to chyba trzeba poradzić się prawnika, albo zapytać poprzedniego właściciela o to auto??W

> sensie że tego austryjaka

ładny taki peżocik, nie daj mu zgnić na złomie :-)

Napisano
  • Autor

> Ma gość szczęścia, kupił działke...a tam fajne auto:))

> daj foty jak możesz.

nie mam fotki, ale po temacie za długo się zastanawiałem złomiarz przyjechał i jeszcze 300zł dał. Byłem w łowiczu ale złomu tam nie ma, przynajmniej nie znalazłem dzisiaj zobaczę w okolicy może gościu mi go odsprzeda no chyba, że magicznie nabierze teraz na wartości to odpuszczę.

Napisano

> nie mam fotki, ale po temacie za długo się zastanawiałem złomiarz przyjechał i jeszcze 300zł dał.

Normalnie jak Indianie z paciorkami yikes.gif

> Byłem w łowiczu ale złomu tam nie ma, przynajmniej nie znalazłem dzisiaj zobaczę w okolicy

> może gościu mi go odsprzeda no chyba, że magicznie nabierze teraz na wartości to odpuszczę.

Tia....bo ten złomiarz to nie ma pojęcia co właśnie dorwał...

Szukaj go za chwilę na Allegro oslabiony.gif

Napisano

> nie mam fotki, ale po temacie za długo się zastanawiałem złomiarz przyjechał i jeszcze 300zł dał.

> Byłem w łowiczu ale złomu tam nie ma, przynajmniej nie znalazłem dzisiaj zobaczę w okolicy

> może gościu mi go odsprzeda no chyba, że magicznie nabierze teraz na wartości to odpuszczę.

Gratulacje, oddałeś samochód za darmo. Nie miał papierów = nie musiałeś go oficjalnie złomować = nawet wartosć samego złomu jest znacznie wyższa. A wartość auta jako starocia - czytaj Tomo.

Napisano
  • Autor

> Gratulacje, oddałeś samochód za darmo.

To nie ja oddałem, ale jedno jest pewne gościu był z daleka bo na okolicznych złomach nic nie wiedzą o tym aucie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.