Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyżby zasilanie?

Featured Replies

Napisano

Siema wszystkim smile.gif dzisiaj spotkałem nawet fajne Uno 1.4 i.e.S. w gazie smile.gif tak zagadałem sie z kolesiem (starszy Pan :D). No i tak jakoś wyszło że spytał się mnie czy nie wiem co może być. A mianowicie jadąc gdy temperatura dojdzie mu do 90 stopni samochód momentalnie gaśnie i nie chce sie odpalić (przy czym wentylator wtedy przestaje działać).Dopiero jak się troszkę ochłodzi to można odpalić. Mówił też że czasem wariuje mu centralny (sam sie zamyka). Natomiast tez czasem ma takie cos ze nie umie odpalić dopiero jak podeptał na pedał gazu to odpalił. Pompę wymienił i dalej dzieje się to samo.

Sam nie wiem co to jest dlatego pytam czy może komuś też się tak dzieje.

Prosił że jak mogę to żebym kogoś spytał :D wiec pytam wink.gif Mówił też ze odłączał czujnik od kolektora ale dalej to samo jest.

Pozdrawiam i dzieki z góry za odpowiedz wink.gif

Napisano

> Siema wszystkim dzisiaj spotkałem nawet fajne Uno 1.4 i.e.S. w gazie tak zagadałem sie z kolesiem

> (starszy Pan :D). No i tak jakoś wyszło że spytał się mnie czy nie wiem co może być. A

> mianowicie jadąc gdy temperatura dojdzie mu do 90 stopni samochód momentalnie gaśnie i nie

> chce sie odpalić (przy czym wentylator wtedy przestaje działać).Dopiero jak się troszkę

> ochłodzi to można odpalić. Mówił też że czasem wariuje mu centralny (sam sie zamyka).

> Natomiast tez czasem ma takie cos ze nie umie odpalić dopiero jak podeptał na pedał gazu to

> odpalił. Pompę wymienił i dalej dzieje się to samo.

> Sam nie wiem co to jest dlatego pytam czy może komuś też się tak dzieje.

> Prosił że jak mogę to żebym kogoś spytał :D wiec pytam Mówił też ze odłączał czujnik od kolektora

> ale dalej to samo jest.

> Pozdrawiam i dzieki z góry za odpowiedz

Sprawa wygląda na typowo elektryczną. Czyli w określonych warunkach wyłącza się zasilanie (pompa paliwa lub jej sterowanie, wentylator i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy) , dodatkowy objaw to ten samoistnie działający centralny, choć on to pewnie tez mogą być przetarte lub popękane kable w przelotce. hmm.gif

Napisano

> Siema wszystkim dzisiaj spotkałem nawet fajne Uno 1.4 i.e.S. w gazie tak zagadałem sie z kolesiem

> (starszy Pan :D). No i tak jakoś wyszło że spytał się mnie czy nie wiem co może być. A

> mianowicie jadąc gdy temperatura dojdzie mu do 90 stopni samochód momentalnie gaśnie i nie

> chce sie odpalić (przy czym wentylator wtedy przestaje działać).Dopiero jak się troszkę

> ochłodzi to można odpalić. Mówił też że czasem wariuje mu centralny (sam sie zamyka).

> Natomiast tez czasem ma takie cos ze nie umie odpalić dopiero jak podeptał na pedał gazu to

> odpalił. Pompę wymienił i dalej dzieje się to samo.

> Sam nie wiem co to jest dlatego pytam czy może komuś też się tak dzieje.

> Prosił że jak mogę to żebym kogoś spytał :D wiec pytam Mówił też ze odłączał czujnik od kolektora

> ale dalej to samo jest.

> Pozdrawiam i dzieki z góry za odpowiedz

pytanie czy auto z aparatem zaplonowym czy juz bez, moze komp wariuje jak dostanie temperatury

Napisano

> pytanie czy auto z aparatem zaplonowym czy juz bez, moze komp wariuje jak dostanie temperatury

Czytajcie dokładnie, pisze jak byk 1.4

Napisano
  • Autor

Właśnie to bede próbował zrobić moze akurat wyjdzie. Rozumie ze to przy czujniku położenia wału?

Napisano

> Właśnie to bede próbował zrobić moze akurat wyjdzie. Rozumie ze to przy czujniku położenia wału?

nie, to przy podejrzeniu padania modułu, który jest na lewym nadkolu w przedziale maszynowni biglaugh.gif taka aluminiowa kostka waytogo.gif

tak na marginesie: jak chciałeś mokrą szmatę ulokować na czujniku położenia wału? niewiem.gif bardzo odważna i nowatorska metoda... hehe.gif

Napisano

> nie, to przy podejrzeniu padania modułu, który jest na lewym nadkolu w przedziale maszynowni taka

> aluminiowa kostka

> tak na marginesie: jak chciałeś mokrą szmatę ulokować na czujniku położenia wału? bardzo odważna

> i nowatorska metoda...

Więc tak - w 1,4 moduły zapłonowe praktycznie nie wysypują się - to raz.

Dwa - czujnik położenia wału często na ciepło przestaje podawać impulsy - stąd ochłodzenie go jest w miarę dobrym pomysłem.

pozdr

Napisano

> 'test mokrej szmaty' zawsze można zrobić...

mozesz opisac co to jest bo szczerze mowiac nie wiem i nie slyszalem o tym nigdy ?

Napisano
  • Autor

Niektóre elementy pod wpływem temperatury przestają działać. Test mokrej szmaty polega na tym, że przykładamy szmatę do ciepłego elementu, aby go ochłodzić do temperatury w której działa. Jeżeli element po ochłodzeniu działa oznacza to ze jest on uszkodzony.

Napisano

U mnie centralny się też nieraz sam zamyka jak trzasnę drzwiami. Kiedyś żonka mi trzasnęła klapą bagażnika i od tego czasu pamiętam żeby kluczyki zawsze mieć przy sobie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie centralny się też nieraz sam zamyka jak trzasnę drzwiami. Kiedyś żonka mi trzasnęła klapą

> bagażnika i od tego czasu pamiętam żeby kluczyki zawsze mieć przy sobie

Posprawdzaj przewody wink.gif może któryś jest zagięty i dotyka masy, posprawdzaj to przy przelotkach w drzwiach, bardziej mi chodziło o te gaśnięcie bo tego nie bardzo wiedziałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.