Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylacja komory silnika...

Featured Replies

Napisano

Macie jakieś w miarę przystępne wizualnie i nie rzucające się w oczy pomysły na wloty/wyloty powietrza na masce?

W komorze silnika mam z miliard stopni, wszystko się topi, dolot cały gorący - muszę to jakoś ogarnąć.

Napisano

> Macie jakieś w miarę przystępne wizualnie i nie rzucające się w oczy pomysły na wloty/wyloty

> powietrza na masce?

> W komorze silnika mam z miliard stopni, wszystko się topi, dolot cały gorący - muszę to jakoś

> ogarnąć.

podniesc maske centymetr i wywalic uszczelke

Napisano
  • Autor

> podniesc maske centymetr i wywalic uszczelke

Hmm, to jest myśl.

Napisano

> Macie jakieś w miarę przystępne wizualnie i nie rzucające się w oczy pomysły na wloty/wyloty

> powietrza na masce?

> W komorze silnika mam z miliard stopni, wszystko się topi, dolot cały gorący - muszę to jakoś

> ogarnąć.

W UNO masz problemy z wentylacją komory!? shocked.gifshocked.gif Przecież tam jest tyle miejsca, że można nielegalnych emigrantów szmuglować...

Napisano

> podniesc maske centymetr i wywalic uszczelke

sprawdzone podczas strojenia...temp powietrza w komorze znaczaco spadla ok.gif

Napisano
  • Autor

> W UNO masz problemy z wentylacją komory!? Przecież tam jest tyle miejsca, że można nielegalnych

> emigrantów szmuglować...

Nieeee, jaja sobie robię, tak na prawdę mam -700stC i mi świece zamarzły grinser006.gifgrinser006.gif

Jest gorąco, bardzo gorąco. Fakt, że kolektor nie jest fachowo owinięty tylko zbudowałem mu "puchę" z osłon katalizatora" i to może mieć kluczowy wpływ na temp. komory - pracuję nad tym.

Napisano

> sprawdzone podczas strojenia...temp powietrza w komorze znaczaco spadla

dokładnie albo ładny wygląd albo dobra wentylacja

Napisano

> o której uszczelce mówisz ? o tej przy podszybiu ?

tak

Napisano
  • Autor

> tak

A ta na przodzie maski? tam też jest, czy masz na myśli podniesienie tylko tyłu maski?

Napisano
  • Autor

> dokładnie albo ładny wygląd albo dobra wentylacja

Z tą maską to nie jest taki strasznie szpecący motyw chyba hmm.gif poza tym jakbym dbał o ładny wygląd to bym zmienił pęknięty zderzak i pordzewiałe drzwi hehe.gif ale jak miałbym dać na maskę jakieś odpustowe wloty to już niekoniecznie icon_rolleyes.gif

Napisano

> A ta na przodzie maski? tam też jest, czy masz na myśli podniesienie tylko tyłu maski?

tylko tył

Napisano
  • Autor

> tylko tył

Czyli podkładam coś pod zawiasy i wyciągam uszczelkę? Ok, zerknę jak to wyjdzie.

Napisano

> Z tą maską to nie jest taki strasznie szpecący motyw chyba poza tym jakbym dbał o ładny wygląd to

> bym zmienił pęknięty zderzak i pordzewiałe drzwi ale jak miałbym dać na maskę jakieś

> odpustowe wloty to już niekoniecznie

wiesz robisza szczeline 10-15mm i całe powietrze wylatuje

Napisano
  • Autor

> Fura ma jeździć, a nie wyglądać

O to to grinser006.gif

Napisano

> O to to

jak już to wykonasz todaj znać jaki efekt bo u mnie podobna sytuacjja a powoli koncze koleją rzecz która generuje nastepną energie cieplną :0 al o tym później smile.gif

Napisano

odkad przyszlo cieplo mam u siebei taki patent i nie grzeje sie juz tak bardzo:)wystaczy dac podkladki po zawiaski i gra.

Napisano
  • Autor

> odkad przyszlo cieplo mam u siebei taki patent i nie grzeje sie juz tak bardzo:)wystaczy dac

> podkladki po zawiaski i gra.

Dałeś podkładki do maski czy do budy?

Napisano
  • Autor

> Do maski ci nic nie da. Dystansujesz między budą a zawiasem

NO nie da bo tam chyba śruby od boku jakoś idą... no to lipa bo mam jeden gwint zerwany w budzie i jak dam podkładkę to mi się nie utrzyma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.