Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym handlarze myją silnik - czyli jakie preparaty?

Featured Replies

Napisano

Zawsze mnie interesowało, jakimi preparatami handlarze myją zabrudzone silniki, że wyglądają jak nówki sztuki, błyszcząc się w każdym zakamarku?

Ja kiedyś kupiłem jakis preparat do mycia silników, pryskałem głowicę (po wycieku spod dekla), odczekałem, umyłem szczotką, spłukałem wodą i efekt był niczym w porównaniu do tego co widzę na allegro! A wątpie, żeby wyjmowali silnik i myli element po elemencie wink.gif

Ma ktoś informacje jak można doprowadzić silnik do tak idealnego stanu?

Napisano

mycie to pół biedy, źródłem sukcesu jest tona plaków wylanych na elementy plastikowe, gumowe i inne. To samo tyczy się wnętrza no.gif

Napisano

ale ty czyscisz silnik zamontowany w aucie.. oni to robia na etapie skladania przystanku pks sick.gif

Napisano

> Zawsze mnie interesowało, jakimi preparatami handlarze myją zabrudzone silniki, że wyglądają jak

> nówki sztuki, błyszcząc się w każdym zakamarku?

> Ja kiedyś kupiłem jakis preparat do mycia silników, pryskałem głowicę (po wycieku spod dekla),

> odczekałem, umyłem szczotką, spłukałem wodą i efekt był niczym w porównaniu do tego co widzę

> na allegro! A wątpie, żeby wyjmowali silnik i myli element po elemencie

> Ma ktoś informacje jak można doprowadzić silnik do tak idealnego stanu?

kjolega ma cos a'la piana aktywna do silników, alusy też tym czyści nadkola itp. 3 razy leci piana aktywna i kracher. A potem plak

Napisano

> + Karcher i masz taki sam efekt.

Akra jest super - rower po myciu wygląda jak ze sklepu cool.gif

Tylko trzeba uważać, bo parzy skórę, ja kiedyś chyba z miesiąc leczyłem wysychające dłonie różnymi maściami

Napisano
  • Autor

> lub to

> jakiś tekst

Tylko, że to wygląda jakby miało rozpuścić plastiki i kable zlosnik.gif

Napisano

> Tylko, że to wygląda jakby miało rozpuścić plastiki i kable

spokojnie, nie rozpuszcza.

nawet najbardziej oblepione syfem smarami czy olejami silniki i skrzynie biegów w maszynach budowlanych usuwa czasami nawet z farbą zlosnik.gif

po 2 krotnym myciu tym preparatem mamy odtłuszczoną powierzchnię do malowania zlosnik.gif

Napisano

> a jak sie to ma do lakieru?

trzeba uważać, stosowanie w za mocnym stężeniu albo pozostawienie na dłużej skutkuje smugami na lakierze.

Ja dimerem myłem tylko silniki, felgi i ew. elementy z owadami czy wlewy paliwa reszty nie

Napisano

> + Karcher i masz taki sam efekt.

dokładnie, zmoczyć silnik karcherem wypsikać akrą odczekać pare minut i potem do rączki pędzelek i raz przy razie po wszystkich zakamarkach....

Napisano

> Zawsze mnie interesowało, jakimi preparatami handlarze myją zabrudzone silniki, że wyglądają jak

> nówki sztuki, błyszcząc się w każdym zakamarku?

preparatami, które w odpowiednim stężeniu rozpuszczą wszystko. Tyle, że jak sam zauważyłeś - to handlarze. Ich wali to, czy po jakimś czasie szlag nie trafi wszystkich elementów plastikowych i gumowych. Do tego leją karcherem jak popadnie i efekt jest owszem, ładny. Tylko co z tego.

Napisano

> dokładnie, zmoczyć silnik karcherem wypsikać akrą odczekać pare minut i potem do rączki pędzelek i

> raz przy razie po wszystkich zakamarkach....

po co rozcienczac akre? bez moczenia wstepnego, akra, a potem splukac karcherem. Najlepiej na cieplym silniku, niech akra popracuje 5-10min i splukac. Kilkukrotnie testowane.

Napisano

Nie preparat, ale karcher źródłem sukcesu.

Kiedyś czyściłem miskę olejową karcherem od środka i była potem jak nowa, bez żadnych preparatów.

Napisano

> Nie preparat, ale karcher źródłem sukcesu.

> Kiedyś czyściłem miskę olejową karcherem od środka i była potem jak nowa, bez żadnych preparatów.

ciśnienie wody też jest bardzo ważne, ale preparaty typu polecana już akra po prostu ułatwiają tę czynność.

BTW, Kiedyś jak jeszcze miałem więcej czasu, to silnik czyściłem długim pędzlem i rozpuszczalnikiem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.