Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam

Na wstępie chciałbym się przywitać, bo co prawda konto na Autokąciku założyłem dawno, ale nie odwiedzałem forum.

A teraz do rzeczy. Interesuje mnie zakup Lacetti w wersji kombi i w internecie znalazłem kilka ogłoszeń. Mam pytanie czy jest ktoś kto być może widział któreś z tych aut lub coś wie na ich temat.

http://www.autotrader.pl/chevrolet-lacetti-salon-rej2007-klima-2006/116521094/

http://www.autotrader.pl/chevrolet-lacetti-klimatyzacja-2005/116431825/

http://www.autotrader.pl/chevrolet-lacetti-2006/115774579/

Ceny wydawają się atrakcyjne, tylko czy aby nie zbyt atrakcyjne.

Z góry dziękuję

Napisano

> Ceny wydawają się atrakcyjne, tylko czy aby nie zbyt atrakcyjne.

> Z góry dziękuję

Ceny atrakcyjne - ale widać takie są. Tu jednak wychodzi syndrom Daewoo.

Musisz na własne oczy obejrzeć, najlepiej z czujnikiem lakieru smile.gif

Napisano

> Witam

> Na wstępie chciałbym się przywitać, bo co prawda konto na Autokąciku założyłem dawno, ale nie

> odwiedzałem forum.

> A teraz do rzeczy. Interesuje mnie zakup Lacetti w wersji kombi i w internecie znalazłem kilka

> ogłoszeń. Mam pytanie czy jest ktoś kto być może widział któreś z tych aut lub coś wie na ich

> temat.

> http://www.autotrader.pl/chevrolet-lacetti-salon-rej2007-klima-2006/116521094/

> http://www.autotrader.pl/chevrolet-lacetti-klimatyzacja-2005/116431825/

> http://www.autotrader.pl/chevrolet-lacetti-2006/115774579/

> Ceny wydawają się atrakcyjne, tylko czy aby nie zbyt atrakcyjne.

> Z góry dziękuję

Ło, ten pierwszy to taki jak mój - prawie. Ja mam większe lusterka boczne (chyba od 2009 takie montują), no i nie mam półeczki na długopisy pod schowkiem, trochę mam też inną tapicerkę siedzeń(środek z weluru).

No i widać lekką różnicę kolorów zderzaków do nadwozia (zaraz ktoś powie że bity), ale ja mam nówkę z salonu i jest to samo.

Drugi bogatsze wyposażenie, ale przebieg większy i zgazowany i starszy

Trzeci wydaje się najmniej atrakcyjny przy tych dwóch pierwszych.

I ten pierwszy bym wybrał z tych 3, istotną rolę ma tu też sprzedawca - to salon chevroleta (który sprzedaje i serwisuje lacetti), a więc trochę się na nich znają. Cena - dla mnie to nawet więcej niż atrakcyjna, ale sprawdzić trzeba na miejscu.

Od razu odkładaj pieniądze na instalacje gazową (ze 2700 do tego modelu BRC).

Napisano

> No i widać lekką różnicę kolorów zderzaków do nadwozia (zaraz ktoś powie że bity), ale ja mam nówkę

> z salonu i jest to samo.

Samymi zderzakami niema się co sugerować. W moim aucie o srebrnym kolorze, przedni ma kolor mniej różniący się od blach nadwozia niż tylny, tyle tylko że przedni jest jedynym elementem który był lakierowany, a tylny ma lakier fabryczny hehe.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Szkoda, że są rozstrzelone po całej Polsce i żeby wszystkie je obejrzeć 1000 km byłoby mało.

Drugi i trzeci strasznie tanie się wydają jak na tak młode auta, ale tak jak piszecie może to być syndrom daewoo.

A jak już wspomniałem o daewoo to czy chevrolety odziedziczyły też po daewoo niezawodność? Bo jeśli tak to dla mnie byłby to ogromny argument na tak.

Napisano

Zainteresuj się tą ofertą. Jest to samochód, który od nowości jeździ w ASO jako auto zastępcze dla klientów, którzy naprawiali auta po wypadku. Samochód jeździ fajnie, nic się nie tłucze, cały czas jest serwisowany. Z ciekawostek to w listopadzie dostał nowy lakier, ponieważ stary zaczął złazić na klamkach, były jakieś rysy, etc.

Napisano
  • Autor

Nawet ciekawie to wyglada. Szkoda, że nie ma klimatyzacji. A czy samochody oferowane w ramach tego "G2" sa rzeczywiście sprawdzone i "pewne"? Bo nie ukrywam kilka pozycji mnie tam zainteresowało. Może ktoś miał z nimi do czynienia. I jest tam jeden Lacetti, z tych które wymieniłem w pierwszym poście.

Napisano

> Nawet ciekawie to wyglada. Szkoda, że nie ma klimatyzacji. A czy samochody oferowane w ramach tego

> "G2" sa rzeczywiście sprawdzone i "pewne"? Bo nie ukrywam kilka pozycji mnie tam

> zainteresowało. Może ktoś miał z nimi do czynienia. I jest tam jeden Lacetti, z tych które

> wymieniłem w pierwszym poście.

Te G2 zależy od dealera i wieku autka, sam kupowałem swojego Lacetti od dealera (auto serwisowe).

Jako rocznik 2006 chciał za niego w styczniu 17900 z gwarancją 3 miesięczną na silnik i skrzynię nic więcej ostatecznie kupiłem za 14100 ale już bez gwarancji G2 co prawda mam fakturę vat czyli normalną sprzedaż i 2 lata odpowiedzialności sprzedawcy.

Napisano

Autko fajne, ale silnik no.gif nie jedzie i pali jak smok. Wg. tego co piszą właściciele 1.6, lepiej się tą mocniejszą jednostką zainteresować.

Napisano

> Nawet ciekawie to wyglada. Szkoda, że nie ma klimatyzacji.

Faktycznie ten lacek nie ma klimy, czyli nie warto się nim interesować. Jeździłem nim w październiku, więc wtedy specjalnie jakoś nie zauważyłem jej braku smile.gif

> A czy samochody oferowane w ramach tego

> "G2" sa rzeczywiście sprawdzone i "pewne"? Bo nie ukrywam kilka pozycji mnie tam

> zainteresowało. Może ktoś miał z nimi do czynienia. I jest tam jeden Lacetti, z tych które

> wymieniłem w pierwszym poście.

To jest sieć komisów dealerskich przy ASO. Lądują tam auta skupowane od klientów, własne, które były na stanie ASO i poleasingowe z Masterlease. Jeżeli trafisz na poleasingowy to poproś o wycenę Dekry, tam będziesz miał czarno na białym jaki jest stan auta.

Napisano
  • Autor

Czyli jeśli dobrze zrozumiałem pierwotna cena auta wynosiła 17900 a gdy zrezygnowałeś z gwarancji to obniżyli Ci do 14100?

Napisano

> Czyli jeśli dobrze zrozumiałem pierwotna cena auta wynosiła 17900 a gdy zrezygnowałeś z gwarancji

> to obniżyli Ci do 14100?

Mniej więcej dodatkowo wytknąłem 2 odpryski na przedniej szybie (jeden zaklejony) i to, że autko było bite (ktoś musiał najechać na nie od tyłu - ale było tak glanc zrobione, oglądałem z kanału z kumplem co pracował w SKP, że lepiej zrobione niż nówka hehe) jedynie brakowało znaczków na tylnej klapie + podnośnika i instrukcji obsługi).

Co do podnośnika i znaczków znalazłem je podczas montażu gazu hehe w dodatkowym schowku w bagażniku 270751858-jezyk.gif

Napisano

Podłączę się pod wątek Kolegi.

Również szukam Lacetti kombi grinser006.gif. W moim regionie nie ma nic. Szykuje się zakup przez telefon i tu mam prośbę.

O co koniecznie trzeba zapytać sprzedawcę? Żeby przynajmniej zmniejszyć ryzyko rozczarowania po przyjeździe. Wiem, że bez oglądania i jazdy się nie kupi samochodu, ale może pytając o konkretne elementy, wymiany, usterki uprzytomnię sprzedawcy, że "się znam" i wciskanie ciemnoty nic nie da.

Biorę pod uwagę przytarganie od Niemca więc muszę się dodatkowo do wywiadu przygotować językowo oslabiony.gif

Napisano

1 wlasciciel serwisowany w ASO. Najlepiej w jednym i tym samym. Jesli chodzi o diesela to dopytaj o DPF. Jakby co to do Cinka i on odetnie i bedzie bez problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.