Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oponki do Una

Featured Replies

Napisano

Witajcie.Chciałbym się dowiedzieć jakie oponki tj chodzi mi tutaj o rozmiar polecacie do Uniacza.Mierze się z zakupem opon na przód.Znalazłem na allegro o takie ale powiedziano mi,ze wygladaja jak balon.

Dlatego prosilbym Was o porady.Z gory wielkie dzieki. wink.gif

Napisano

do 1.0 najlepiej pasują 155/65 waytogo.gif

Napisano

W instrukcji teoretycznie są 135/80 ale polecam 155/70 bo właśnie na takie się przesiadłem wink.gif Nie wygląda to tak bardzo jak balon i przyjemnie się jeździ ok.gif

Napisano
  • Autor

Czyli 145/80 będą za duże.Aktualnie mam na przodzie 155/70 a z tylu 145/80. biglaugh.gif

Napisano

również polecam 155/65 będzie dość ładnie wyglądać i dobrze się prowadzić

Napisano

Ja zakupiłem w zeszłym roku dwa nowe komplety Fulda około 120PLN sztuka, 155/70/13, myślę że opona z 5 roku za 50PLN sztuka jeszcze z tak spektakularną rzeźbą bieżnika to chyba żart. zlosnik.gif

Napisano

Jak ma być auto do jeżdżenia na co dzień, to 155/70 ok.gif

W granicach 100PLN/szt. znajdziesz spokojnie sensowne oponki ok.gif

Napisano

> Jak ma być auto do jeżdżenia na co dzień, to 155/70

A jak tylko w niedzielę lub "od święta" to jakie polecasz? grinser006.gif

A poważnie to na krótką jazdę po mieście i ewentualnie nieco tylko dłuższą jazdę poza miasto to najlepiej węższe czy szersze? Węższe chyba powodują nieco mniejsze spalanie, co? niewiem.gif

Napisano

> A jak tylko w niedzielę lub "od święta" to jakie polecasz?

> A poważnie to na krótką jazdę po mieście i ewentualnie nieco tylko dłuższą jazdę poza miasto to

> najlepiej węższe czy szersze? Węższe chyba powodują nieco mniejsze spalanie, co?

Zgadza sie bo opony stawiaja mniejszy opór,silnik sie nie męczy...

Napisano

Bierz 155/70 r13 wink.gif

Mam takie zimówki i bardzo dobrze się jeździ. W sumie to na nowych zimówkach miałem niższe spalanie niż na starych (czyt. pięcioletnich) rowerówkach wink.gif

Teraz mam R14, ale gdybym miał mniejsze kółeczka to pewnie w 155/70 bym celował do 0,9 czy 1,0 smile.gif

Napisano

A ja bym na Twoim miejscu nie wykluczał 148/80, jeśli 155/70 wywalasz, ale na pewno nie te, co podałeś nono.gif

Chyba, że samochód ma stać wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak ma być auto do jeżdżenia na co dzień, to 155/70

> W granicach 100PLN/szt. znajdziesz spokojnie sensowne oponki

No ma byc do jezdzenia ale nie na jakies dystanse 30 kkm rocznie.Zastanawiałem się nad używkami.Coby w cenie jednej nowej miec 2 do jazdy.Jak zarobie to zakupie.Zalecono mi ogolnie wymiane,gdyz u mnie moze tak z 2-3 mm jest bieznika.

Napisano

Sprecyzuj wink.gif

Pijesz do używek czy do dwóch / trzech mm bieżnika? biglaugh.gif

Napisano

> Sprecyzuj

> Pijesz do używek czy do dwóch / trzech mm bieżnika?

do tematu pije grinser006.gif

Uno się nie odmienia piesc.gifzlosnik.gif

Napisano

> do tematu pije

> Uno się nie odmienia

A ja myślałem, że ta wersja PINK to właśnie Una - żeńska odmiana Uno zlosnik2.gif

Napisano

tylko i wyłącznie 155/65 r14 smile.gif przekłamanie licznika max 1 km/h, auto się nie męczy, jest w miarę komfortowo i sztywno smile.gif

Napisano
  • Autor

> bo aż się niedobrze robi jak się to czyta

Czemu niby niedobrze.Bo sępie kasę na nowe opony? Przecież można trafić w bdb stanie używki. grinser006.gif

Napisano

>tylko i wyłącznie 155/65 r14

ale tutaj musiałby kupować felgi 270751858-jezyk.gif

kup 155/70/r13 też aktualnie na takich jeżdżę i licznik nie przekłamuje.

145/70/r13 są za niskie z kolej 145/80/r13 będą trochę wyższe od 155 i samochód wygląda jak na balonówkach.

135/80/r13 nie biorę pod uwagę bo do roweru opony nie są ci potrzebne grinser006.gif

Napisano

> tylko i wyłącznie 155/65 r14

hmm, zależy, na czym Ci zależy wink.gif

jak na lepszym trzymaniu w zakrętach, weź co najmniej 155/65/13

jak na oszczędzaniu: 145/80/13

jak na komforcie jazdy i ochronie zawieszenia przed dziurami: 155/80/13.

Ja mam 155/80/13. Autko jest wyżej zawieszone, opony lepiej wyłapują nieuniknione dziury, jest wrażenie jazdy, jak na gumach. Jeden minus: przy szybko pokonywanym zakręcie (rzadko...) autko trochę pływa. Ale jak napisałem, te opony są do komfortu, nie do sportu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Czemu niby niedobrze.Bo sępie kasę na nowe opony? Przecież można trafić w bdb stanie używki.

chodziło o temat grinser006.gif

Napisano

ja jezdze na 165/70/13 i jest ok (komfort jazdy fajny, wyglad troche balon) lepiej wygladaja 165/65/14 ale to wymiana felg, optymalne rozwiazanie to 155/70/13 - komfort lub 145/80/13 oszczednosc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.