Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Papiery od instalacji a kontrola drogówki

Featured Replies

Napisano

> Ty tak zawsze wszystko na poważnie i złośliwie?

Gdzie Ty złośliwość widzisz?

Nie należy bzdur kolportować, bo naczyta się ich jakiś nastolatek i będzie woził w aucie segregator zaświadczeń, certyfikatów i poświadczeń, a przed każdym policjantem padał na twarz i biczował się po plecach.

Napisano

> Podbije przegląd, ale właśnie na 11 miesięcy ...

bzdura

robiłem przegląd niedawno, a butle mam ważną do lutego 2012. spytałem, czy mi wbije do lutego?- odpowiedział, ze wbija na rok, a na następnym przeglądzie mam miec nową butle

Napisano

> bzdura

> robiłem przegląd niedawno, a butle mam ważną do lutego 2012. spytałem, czy mi wbije do lutego?-

> odpowiedział, ze wbija na rok, a na następnym przeglądzie mam miec nową butle

Jednak nie traktowałbym tego jako regułę - pewnie dużo zależy od diagnosty.

Pytanie co będzie, jak zdarzy się wypadek po czasie legalizacji butli ... Firma ubezpieczeniowa na pewno się doczepi, bo będzie miała do czego frown.gif

Napisano

Nie wożę ze sobą takich papierków, bo jedynym dokumentem jest dowód rejestracyjny z odpowiednim wpisem.

Ale...

2 lata temu jechałem nowym służbowym oplem. 2 tygodnie. ponad 1000 km przebiegu. Zatrzymano mnie do rutynowej kontroli i po długim sprawdzaniu dokumentów na komputerze musiałem zaprezentować numery podwozia, trójkąt ostrzegawczy i gaśnicę. I tu zaczęły się przeboje. "A świadectwo legalizacji gaśnicy jest?" Władza postanowiła pokazać kto jest ważny. Pokazanie, że na nowej gaśnicy jest napisane do kiedy jest ważna nie wystarczyło. Ma być to na piśmie i już. Moje lekkie zdziwienie spowodowało konieczność dmuchania w alkomat i sprawdzenie wszystkich świateł łącznie z kontrolkami. Nawet czy p. mgielne odpowiednio się włączają. W nowym aucie. Trwało to z pół godziny. Nie mieli się do czego czepić, a radaru nie mieli. Puścili mnie dopiero wtedy jak nawinął się im kierowca bez świateł.

Skargi nie pisałem, bo pewnie mnie nie zanotowali w raporcie i co wtedy.

Kiedyś kierowca z mojej firmy został zatrzymany, bo jego Lublin głośno pracuje. "Ewidentne uszkodzenie tłumika" Kazali mu pojechać za sobą na komendę w Trzebnicy. Tam mu zabrali dowód rejestracyjny. Natychmiast pojechał do najbliższej stacji diagnostycznej i i za 1/2 godziny wrócił z zaświadczeniem o sprawności tłumika. "O jak się chce, to się szybko naprawia." i oddali mu dowód rejestracyjny. Napisaliśmy skargę. Odpowiedź była, że auto zostało szybko naprawione. Jest takie powiedzenie o ośle czy koniu, że się z nim nie przekopiesz.

Napisano

> Kiedyś kierowca z mojej firmy został zatrzymany, bo jego Lublin głośno pracuje. "Ewidentne

> uszkodzenie tłumika" Kazali mu pojechać za sobą na komendę w Trzebnicy. Tam mu zabrali dowód

> rejestracyjny. Natychmiast pojechał do najbliższej stacji diagnostycznej i i za 1/2 godziny

> wrócił z zaświadczeniem o sprawności tłumika. "O jak się chce, to się szybko naprawia." i

> oddali mu dowód rejestracyjny. Napisaliśmy skargę. Odpowiedź była, że auto zostało szybko

> naprawione. Jest takie powiedzenie o ośle czy koniu, że się z nim nie przekopiesz.

a daliści się zrobić jak małe dzieci biglaugh.gif na jakiej podstawie stwierdził mundurowy że tłumik uszkodzony - na słuch ? bo pewnie tak , na tej podstawie nie miał prawa zabrać dowodu musi pokazać wynik pomiaru głośności palacz.gif

Napisano

> a daliści się zrobić jak małe dzieci na jakiej podstawie stwierdził mundurowy że tłumik uszkodzony

> - na słuch ? bo pewnie tak , na tej podstawie nie miał prawa zabrać dowodu musi pokazać wynik

> pomiaru głośności

Mylisz sie,policjantowi wystarczy przyuszczenie niesprawnosci technicznej(poszukaj w przepisach jak nie wierzysz)

Edit.

http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/200009-zatrzymanie-dowodu-rejestracyjnego.html

Napisano

> Mylisz sie,policjantowi wystarczy przyuszczenie niesprawnosci technicznej(poszukaj w przepisach jak

> nie wierzysz)

> Edit.

> http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/200009-zatrzymanie-dowodu-rejestracyjnego.html

każdy jest mądry zza klawiatury grinser006.gif

nie tłumik to cos innego wink.gif

Napisano

>musi pokazać wynik

> pomiaru głośności

Z tym "musi", to też mam lekkie wątpliwości.

A jak już zatrzyma dowód rejestracyjny, to mu go przecież z ręki nie wyszarpiesz.

Napisano

> Z tym "musi", to też mam lekkie wątpliwości.

> A jak już zatrzyma dowód rejestracyjny, to mu go przecież z ręki nie wyszarpiesz.

ale spytać o numer odznaki i nazwisko to każdy zaczyna mięknąć biglaugh.gifdo tej pory mundurowi myśleli że naród tempy i niezna prawa ale teraz społęczeństwo coraz bardziej świadome palacz.gif

Napisano

> Z tym "musi", to też mam lekkie wątpliwości.

> A jak już zatrzyma dowód rejestracyjny, to mu go przecież z ręki nie wyszarpiesz.

kiedyś kilka lat temu pan policjant groził zabraniem mi DR, powiedziałem że nawet może sholować auto na parking policyjny tyle tylko że ja za to nie zapłacę bo nie wykazał i nie wykaże że to uzasadniony przypadek...oddał DR cool.gif

Napisano

> a co jesli diagnosta podbije przeglad z butla ktora ma 11 miesiecy waznosci ?? bo podbijaja wtedy

A co jak diagnosta podbił Ci sprawne amortyzatory, klocki, tuleje wahaczy itp. a teraz już to wszystko do wymiany chociaż przegląd ważny???????????????????????????

Musi być LPG wbite w dowód i aktualny przegląd a dokumenty Z instalacji masz mieć na przeglądzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

> A co jak diagnosta podbił Ci sprawne amortyzatory, klocki, tuleje wahaczy itp.

No to trzeba mieć na wszystko zaświadczenie (i obowiązkowo faktury na zakup i montaż części), bo jak nie masz, to Ci DR musowo zabiorą !

Przecież bagażnik w samochodzie jest po to, żeby dokumenty wozić - 1 segregator zawsze się zmieści.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.