Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szyba po wymianie CIEKNIE!!!

Featured Replies

Napisano

Po dzisiejszych opadach zastałem wodę na dywaniku kierowcy, a szybę wymieniałem w środę angryfire.gif, ale mam ciśnienie , a jeszcze u fachowców dziś nieczynne , wymiana była z polisy w Jaanie na Morskiej w Gdyni .

Powiedzcie mi, będą uszczelniać? , czy muszą wyciąć i na nowo wkleić??, wolałbym chyba ta drugą opcję.

Kurna a niby tacy fachowcy...

Napisano

dla Ciebie lepiej wyciąć i na nowo wkleić i przy tej opcji bym się upierał . Uszczelnianie nigdy nie da gwarancji że nie będzie ciekło woda znajdzie wejście gdzie indziej a wypłynie gdzie indziej tymbardziej że klej nie będzie ściśnięty przez szybę więc po jakimś czasie i tak może woda się wcisnąć a ty już gwarancji nie będziesz miał

Napisano

> Kurna a niby tacy fachowcy...

Niestety muszą ciąć....

Co do fachowców to masz na Morskiej w Gdyni ale z 2-giej strony... Za salonem KIA ... tam najtaniej Plingtony wstawiają i najlepiej.... a odczekałeś godzinę po wstawieniu?

Napisano

> a odczekałeś godzinę po wstawieniu?

Nie wiem skąd wytrzasnęliście tę godzinę. Z tego co ja kojarzę, to czas był określany jako minimum 24 godziny. Skoro klej trzymasz 15 minut zanim przyłożysz szybę, potem jest ok. 30 minut na korektę, to gdzie po godzinie wyjeżdżać takim autem... To co pisze producent kleju razy 2. Minimum.

Napisano
  • Autor

Auto robili ok 9.00 ( widziałem jak zaczynali) a odbierałem po 15.00 .Niestety jestem skazany na nich , bo to z polisy robiłem .

Napisano

> Auto robili ok 9.00 ( widziałem jak zaczynali) a odbierałem po 15.00 .Niestety jestem skazany na

> nich , bo to z polisy robiłem .

Zdarza się, do porawki i tyle. Lałeś jakimś wężem na szybę ? Pewne, że przecieka właśnie tam ? Może jakieś otwory masz np. liśćmi pozatykane ? Mokra tapicerka gdzieś wokół szyby ?

Napisano
  • Autor

Przed wymianą zawsze było sucho , właśnie wróciłem z myjki , niestety leje , nie wiem którędy wlatuje , ale kapie mi na nogi mokra jest tapicerka która pokrywa podszybie od dołu nad nogami kierowcy.

Napisano

> Przed wymianą zawsze było sucho , właśnie wróciłem z myjki , niestety leje , nie wiem którędy

> wlatuje , ale kapie mi na nogi mokra jest tapicerka która pokrywa podszybie od dołu nad nogami

> kierowcy.

Otwory odprowadzenia wody masz drożne ? Takie gumy zwisające do komory silnika ?

Napisano

> Auto robili ok 9.00 ( widziałem jak zaczynali) a odbierałem po 15.00 .Niestety jestem skazany na

> nich , bo to z polisy robiłem .

Jak z polisy to dlaczego nie robiłes w ASO?

Napisano
  • Autor

Robiłem z polisy , dlatego miałem wskazanie ,gdzie mam to robić, jak sprawdzałem ceny , to nordglass chciał najwięcej,nie wiem jak zdobyli umowę z Hestią.

Napisano

> Nie wiem skąd wytrzasnęliście tę godzinę. Z tego co ja kojarzę, to czas był określany jako minimum

> 24 godziny. Skoro klej trzymasz 15 minut zanim przyłożysz szybę, potem jest ok. 30 minut na

> korektę, to gdzie po godzinie wyjeżdżać takim autem... To co pisze producent kleju razy 2.

> Minimum.

W swoim życiu wymieniałem przednia szybę moze 5 razy w różnych autach....

Zawsze jest tak samo .... po przyklejeniu szyby auto musi jeszcze odstać minimum godzinę.... po tym czasie dopuszcza się juz jazdę ale z prędkością max do 70 km/h. Folię podtrzymującą szybę można odkleić po 24 godzinach a pełne trzymanie kleju jest po 3 dniach..

Napisano

> W swoim życiu wymieniałem przednia szybę moze 5 razy w różnych autach....

> Zawsze jest tak samo .... po przyklejeniu szyby auto musi jeszcze odstać minimum godzinę.... po tym

> czasie dopuszcza się juz jazdę ale z prędkością max do 70 km/h. Folię podtrzymującą szybę

> można odkleić po 24 godzinach a pełne trzymanie kleju jest po 3 dniach..

Tak więc sam widzisz jak to jest z tymi 24 godzinami. Minimum bez ruchu. A jazda do 70 km/h obliczona jest na idealne drogi, a nie dziurawce jakie my mamy u siebie. W moim ASiO gościu pilnie potrzebował auto po wstawieniu szyby, chyba do Punto II. Powiedzieli mu podobnie jak Ty, ale chcieli aby autko postało z 12 godzin, bo jechał w trasę. Uparł się przy swoim, po 2 godzinach dostał auto. Zanim dojechał do miejsca docelowego dzwonił, że pada deszcz i ogólnie szyba mu się przesunęła. Oczywiście wiadomo jaka była odpowiedź odnośnie naprawy gwarancyjnej.

Otynkowany dom też musi się wysezonować. A jak ludzie wprowadzają się po 3 miesiącach to mają potem grzyba i wilgoć. Proste.

Napisano

> Robiłem z polisy , dlatego miałem wskazanie ,gdzie mam to robić, jak sprawdzałem ceny , to

> nordglass chciał najwięcej,nie wiem jak zdobyli umowę z Hestią.

To pewnie zalezy od warunków Twojej polisy?

Kumpel jak robił szybę w Punto z polisy to w ASO. Ale miał na gwarancji hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.