Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

większa moc silnika 1.0 fire

Featured Replies

Napisano

Jak łatwo i w miarę tanio zwiększyć moc silnika w uno 1.0 fire??? Macie może jakieś sprawdzone sposoby na takie zabawy z silnikiem???? Z góry dzięki za info chuopaki:)

Napisano

> Jak łatwo i w miarę tanio zwiększyć moc silnika w uno 1.0 fire??? Macie może jakieś sprawdzone

> sposoby na takie zabawy z silnikiem???? Z góry dzięki za info chuopaki:)

1 .dolot, wydech, wałek 866

2. dolot, wydech, głowica z 1.2 ze ssącym, wiązka z kompem, doprężenie, strojenie

3. Turbo

4. Swap na 1.2 16V

Napisano

> 1 .dolot, wydech, wałek 866

> 2. dolot, wydech, głowica z 1.2 ze ssącym, wiązka z kompem, doprężenie, strojenie

> 3. Turbo

> 4. Swap na 1.2 16V

5. Turbo do 1.2 16v (o ile tamto z nr 3. nie zostało)

6. Wymiana UPG

7. Wymiana UPG

8. Wymiana UPG

9. Dużo bluzgów

10. Swap na T-jet

Napisano

A powiedz na początku jaki masz budżet i czego oczekujesz od modyfikacji, czy auto ma być używane na co dzień i bezawaryjne zlosnik.gif

Napisano

> Jak łatwo i w miarę tanio zwiększyć moc silnika w uno 1.0 fire??? Macie może jakieś sprawdzone

wypolerować i spasować kanały w kolektorach i głowicy

w miarę tanio można też policzyć i wyspawać wydech wydajniejszy...

ale żeby z wydechu były widoczne jakieś poprawy to trzeba wałek rozrządu zmienić...

a czym dalej i dalej tym więcej kasy potrzeba...

Napisano
  • Autor

> A powiedz na początku jaki masz budżet i czego oczekujesz od modyfikacji, czy auto ma być używane

> na co dzień i bezawaryjne

samochód ma być do jazdy codziennie i bezawaryjny

Napisano

> samochód ma być do jazdy codziennie i bezawaryjny

a budżet?

Napisano

> 500

wałek 866, dolot, wydech i można się pokusić o lekkie dopręzenie

Napisano
  • Autor

> wałek 866, dolot, wydech i można się pokusić o lekkie dopręzenie

doprężenie czyli????

Napisano
  • Autor

> plan głowicy

acha a jak mam lpg to mogę stożek założyć??? czy on jest bez potrzeby????

Napisano

> acha a jak mam lpg to mogę stożek założyć??? czy on jest bez potrzeby????

niewiem.gif

Napisano

za tyle proponuję doprowadzić silnik do stanu fabrycznego, a jak dołożysz 1000 do tego to można myśleć dalej...

podstawa każdego tuningu to zaczynamy od zdrowej serii

Napisano
  • Autor

> za tyle proponuję doprowadzić silnik do stanu fabrycznego, a jak dołożysz 1000 do tego to można

> myśleć dalej...

> podstawa każdego tuningu to zaczynamy od zdrowej serii

silniczek jest zdrowy nie bierze oleju równo pracuje i w ogóle może być ma dopiero 165000 km

Napisano

> silniczek jest zdrowy nie bierze oleju równo pracuje i w ogóle może być ma dopiero 165000 km

kompresja sprawdzona, bo to ze równo pracuje i oleju nie bierze o niczym do końca nie świadczy...

co nie zmienia faktu, że jak masz 500 zł na większą moc z 1.0 fire... to hm... dozbieraj nieco

ps. wtrysk czy gaźnik?

Napisano
  • Autor

> kompresja sprawdzona, bo to ze równo pracuje i oleju nie bierze o niczym do końca nie świadczy...

> co nie zmienia faktu, że jak masz 500 zł na większą moc z 1.0 fire... to hm... dozbieraj nieco

> ps. wtrysk czy gaźnik?

wtrysk

Napisano

> kupię, założe i zobacze

To lepiej od razu sypnij garść piachu w dolot - będzie szybciej i taniej 270751858-jezyk.gif

Za 500zł to zrób sobie hamulce albo kup sobie ładne fele i odpuść sobie "moc" bo różnicy nie poczujesz albo silnik zepsujesz, zwłaszcza że nie wiesz nawet co to "doprężenie" więc komuś będziesz musiał to zlecić a za 500zł to nikt Ci cudów nie narobi.

Napisano

> To lepiej od razu sypnij garść piachu w dolot - będzie szybciej i taniej

> Za 500zł to zrób sobie hamulce albo kup sobie ładne fele i odpuść sobie "moc" bo różnicy nie

> poczujesz albo silnik zepsujesz, zwłaszcza że nie wiesz nawet co to "doprężenie" więc komuś

> będziesz musiał to zlecić a za 500zł to nikt Ci cudów nie narobi.

Oj Glaca... i już byś miał 500 zł więcej w portfelu biglaugh.gif

Napisano

> Oj Glaca... i już byś miał 500 zł więcej w portfelu

A planowanie mu zrobię żyletką? grinser006.gif

Napisano

> A planowanie mu zrobię żyletką?

jak to się już przyjelo...oj tam, oj tam wink.gif

Napisano

> Po szwedzku. Pilnikiem

hehe.gif

ja bym na twoim miejscu zaczal od poczytania strony http://fiatuno.pl - tam masz opisane modyfikacje zwiekszajace moc silnika....za 500 zl to cudow sie nie spodziewaj chociaz walek i dolot sam sobie mozesz zmienic...wydech pewnie bedziesz musial komus zlecic a tu juz koszta rosna...

Napisano

Mam w swoim 1,0 wałek 866 i obecnie auto ma nieco ponad 52 KM. Man na to papiery z hamowni

Napisano

> Mam w swoim 1,0 wałek 866 i obecnie auto ma nieco ponad 52 KM. Man na to papiery z hamowni

Jestem tylko ciekaw ile miało w serii przed zmianą wałka devil.gif

Napisano

> Mam w swoim 1,0 wałek 866 i obecnie auto ma nieco ponad 52 KM. Man na to papiery z hamowni

my widzileliśmy już serie 1.0 z 54KM zlosnik.gif

Napisano

Pytanie tylko czy hamownia ma papiery grinser006.gifgrinser006.gifhehe.gif

Napisano

Też kilka już razy zastanawiałem się na tym i przeglądałem różne artykuły.

To, co piszą inni - wałek, dolot, wydech, planowanie - to w miarę tania, ale co za tym idzie bez oszałamiających efektów modyfikacja. Zwłaszcza Gdybyś zastosował tylko jedną-dwie z nich.

Szczerze mówiąc, to warto zainteresować się fabrycznym 1.4. Czysta fabryka, więc z przełożeniem zero problemów, jeśli zdrowy silnik, to również z bezawaryjnością w porządku. A ich cena chyba nie jest oszałamiająco wysoka.

Nawet jeśli z 1.0 Wyciśniesz 60KM i 30% więcej momentu obrotowego, to i tak nawet najgorsze 1.4 będzie lepsze wink.gif

A zdrowe 1.0 można sprzedać (Glacy jako rezerwowy silnik zlosnik2.gif), albo trzymać sobie "na zapas".

Napisano

a jak z awaryjnością takiego 1.0 po zmianie wałka i wydechu i odprężeniu?

Napisano

> a jak z awaryjnością takiego 1.0 po zmianie wałka i wydechu i odprężeniu?

tak jak seria - awaryjność = 0

Napisano

> Też kilka już razy zastanawiałem się na tym i przeglądałem różne artykuły.

> To, co piszą inni - wałek, dolot, wydech, planowanie - to w miarę tania, ale co za tym idzie bez

> oszałamiających efektów modyfikacja. Zwłaszcza Gdybyś zastosował tylko jedną-dwie z nich.

> Szczerze mówiąc, to warto zainteresować się fabrycznym 1.4. Czysta fabryka, więc z przełożeniem

> zero problemów, jeśli zdrowy silnik, to również z bezawaryjnością w porządku. A ich cena chyba

> nie jest oszałamiająco wysoka.

> Nawet jeśli z 1.0 Wyciśniesz 60KM i 30% więcej momentu obrotowego, to i tak nawet najgorsze 1.4

> będzie lepsze

> A zdrowe 1.0 można sprzedać (Glacy jako rezerwowy silnik ), albo trzymać sobie "na zapas".

Nie bawi mnie już FIRE hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.