Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupić nie kupić-- kolegi problem

Featured Replies

Napisano

Siemka kolega z pracy od jakiegoś czasu chce kupić Poloneza ale takiego z ostatnich z lat 2000--2001 oczywiście w stanie idealnym , dlaczego poloneza ?? bo ma mało kasy a poldek będzie jeszcze ok . znalazł ostatnio tego -- http://moto.allegro.pl/polonez-atu-plus-polecam-2001r-i1628013026.html i namawia mnie aby go zobaczyć , co sadzicie warto za takie pieniądze kupić i czy wogóle jest sens a może za 3 tys zł ma poszukać jakiegoś zagraniczniaka choć ja sam myslę że za taką kwotę to nic nie znajdzie ciekawego --za wszelkie opinie waytogo.gifIThankYou.gif

Napisano

> Limited edition?

Standard zlosnik.gif, Plusy miały ocynkowany dół drzwi, progi, podłogę i jakieś inne fragmenty ogólnie gnijące w tym samochodzie.

Napisano

> Standard , Plusy miały ocynkowany dół drzwi, progi, podłogę i jakieś inne fragmenty ogólnie

> gnijące w tym samochodzie.

W 1999 i 2000 Polonezy miały ocynkowany dach - wiem bo zakładałem devil.gif

Napisano

> Siemka kolega z pracy od jakiegoś czasu chce kupić Poloneza ale takiego z ostatnich z lat

> 2000--2001 oczywiście w stanie idealnym , dlaczego poloneza ?? bo ma mało kasy a poldek będzie

> jeszcze ok . znalazł ostatnio tego --

> http://moto.allegro.pl/polonez-atu-plus-polecam-2001r-i1628013026.html i namawia mnie aby go

> zobaczyć , co sadzicie warto za takie pieniądze kupić i czy wogóle jest sens a może za 3 tys

> zł ma poszukać jakiegoś zagraniczniaka choć ja sam myslę że za taką kwotę to nic nie znajdzie

> ciekawego --za wszelkie opinie

Sto razy bardziej wlałbym takiego poloneza (jełsi ma pewny przebieg) niż zajeżdzonego "zachodniaka". Sam poluję na caro plusa wink.gif

Napisano

> Siemka kolega z pracy od jakiegoś czasu chce kupić Poloneza ale takiego z ostatnich z lat

> 2000--2001 oczywiście w stanie idealnym , dlaczego poloneza ?? bo ma mało kasy a poldek będzie

> jeszcze ok . znalazł ostatnio tego --

> http://moto.allegro.pl/polonez-atu-plus-polecam-2001r-i1628013026.html i namawia mnie aby go

> zobaczyć , co sadzicie warto za takie pieniądze kupić i czy wogóle jest sens a może za 3 tys

> zł ma poszukać jakiegoś zagraniczniaka choć ja sam myslę że za taką kwotę to nic nie znajdzie

> ciekawego --za wszelkie opinie

Brać, nie marudzić cool.gif

Napisano

> Standard , Plusy miały ocynkowany dół drzwi, progi, podłogę i jakieś inne fragmenty ogólnie

> gnijące w tym samochodzie.

Nie wszystkie plusy ale ostatnie roczniki bywały z takim dodatkiem jak ocynk na wybranych elementach oblachowania

Napisano

> Nie wszystkie plusy ale ostatnie roczniki bywały z takim dodatkiem jak ocynk na wybranych

> elementach oblachowania

Z tego co pamiętam to większość oblachowania była już w ocynku hmm.gif

Napewno podłoga nie była ocynkowana.

Napisano

Stary poldek - ok.

Nowy - nie ma sensu, w tych rocznikach znajdzie coś zachodniego w klimą i ogólnie lepszym wypasem.

Poldek to bardzo nieekonomiczny pojazd.

Napisano

>... w tych rocznikach znajdzie coś zachodniego w klimą i ogólnie lepszym wypasem.

za 3200zł? zlosnik.gif

Napisano

> za 3200zł?

matiz/lanos/fiat?

Napisano

> Stary poldek - ok.

> Nowy - nie ma sensu, w tych rocznikach znajdzie coś zachodniego w klimą i ogólnie lepszym wypasem.

> Poldek to bardzo nieekonomiczny pojazd.

Mówiąc nieekonomiczny masz na myśli zużycie benzyny tylko? Bo akurat reszta obsługi i utrzymania Poldka jest śmiesznie tania - jeśli jeździmy na gazie to już chyba Tico tylko jest tańsze.

Za 3 tysiące z lepszym wypasem? Owszem Poldków z klimą i elektryką szyb jak na lekarstwo, ale za te pieniądze wspomaganie i regulacja wysokości kierownicy, halogeny, welurowa tapicerka czy nawet głupi obrotomierz wcale nie jest taką bidą ..

Napisano

> Mówiąc nieekonomiczny masz na myśli zużycie benzyny tylko? Bo akurat reszta obsługi i utrzymania

> Poldka jest śmiesznie tania - jeśli jeździmy na gazie to już chyba Tico tylko jest tańsze.

> Za 3 tysiące z lepszym wypasem? Owszem Poldków z klimą i elektryką szyb jak na lekarstwo, ale za te

> pieniądze wspomaganie i regulacja wysokości kierownicy, halogeny, welurowa tapicerka czy nawet

> głupi obrotomierz wcale nie jest taką bidą ..

To miał mój głupi Matiz, plus wspomaganie kierownicy, klimę, elektrykę szyb i centralny zamek. Halogeny gdzieś leżą, montować mi się ich nie chciało.

Weź pod uwagę że ten kolega szuka auta do jazdy na codzień, w takim układzie poldka nie polecam - nie ten zawias, nie te hamulce. Co innego gdy jest się sympatykiem marki i szuka się pojazdu na niedzielę.

Napisano

> To miał mój głupi Matiz, plus wspomaganie kierownicy, klimę, elektrykę szyb i centralny zamek.

> Halogeny gdzieś leżą, montować mi się ich nie chciało.

> Weź pod uwagę że ten kolega szuka auta do jazdy na codzień, w takim układzie poldka nie polecam -

> nie ten zawias, nie te hamulce. Co innego gdy jest się sympatykiem marki i szuka się pojazdu

> na niedzielę.

No ale ja w sumie nie o tym. To, że nie polecasz to Twoja sprawa, ja tylko trochę o się zdziwiłem co do Twojej opinii o kosztach. A co do Matiza z klimą czy wspomaganiem to raczej to nie był standard .. Większość Matizów to jednak Friendy i Life wink.gif

Napisano

A co do Matiza z klimą czy wspomaganiem to raczej to nie był

> standard .. Większość Matizów to jednak Friendy i Life

A co to zmienia ?

Moj matiz też miał w/w wyposaznie , nikt nie nie każe kupować golasa

Napisano

> A co do Matiza z klimą czy wspomaganiem to raczej to nie był

> A co to zmienia ?

> Moj matiz też miał w/w wyposaznie , nikt nie nie każe kupować golasa

No rany, ludzie nic to nie zmienia - ani to co ja napisałem ani Ty ani tamten kolega. Po prostu wymieniamy opinie a nie dyskutujemy o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.