Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto cześci - sposób na interes?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> ehh, sam byłem świadkiem jak panowie z aso fiata brali graty na pobliskim szrocie

a byłeś świadkiem jak zakładali je do auta?

Napisano

> a byłeś świadkiem jak zakładali je do auta?

tego nie widziałem, ale można się domyślać ...

Napisano
  • Autor

> tego nie widziałem, ale można się domyślać ...

kolego, można się domysleć że:

- pracownik aso ma w domu garaż w którym naprawia auta po godzinach...

- lub też zakładali używane czesci bo klient tak chciał...

Napisano

> a czy ja mówię o naprawach powypadkowych, mowa o gwarancyjnych. Wtrysk do firmowego citroena trafił

> z używanego auta a na fakturze widniał jako nowy

wytłumacz mi jaki niby zysk z tego miało ASO hmm.gif

Za robociznę i część płaci gwarant - Importer, więc po jakie diabły ktoś miałby jeździć po szrotach i montować do auta stare części - o wyrabianiu planów Kolega słyszał hmm.gif

Za takie "triki" można stracić autoryzację a ASO to nie garażowy warsztat z kapitałem kilkunastu tyś plnów tylko niekiedy > 1000 krotnością tego

Napisano

> ehh, sam byłem świadkiem jak panowie z aso fiata brali graty na pobliskim szrocie

pytanie jakie graty i do czego hmm.gif

Jak blachy to najprawdopodobniej naprawiali całkę , jak mechanikę to pewnie robią coś po godzinach u siebie w garażu, a że mieli wolne auto służbowe....

Napisano

> - lub też zakładali używane czesci bo klient tak chciał...

trzeba być naiwnym żeby wierzyć w coś takiego. Po prostu rżnie się klienta i tyle.

Napisano

> wytłumacz mi jaki niby zysk z tego miało ASO

ano spory bo nową część mogą potem sprzedać nieźle zarabiając.

> Za robociznę i część płaci gwarant - Importer, więc po jakie diabły ktoś miałby jeździć po szrotach

> i montować do auta stare części - o wyrabianiu planów Kolega słyszał

wszystko robi się dla kasy smile.gif

> Za takie "triki" można stracić autoryzację a ASO to nie garażowy warsztat z kapitałem kilkunastu

> tyś plnów tylko niekiedy > 1000 krotnością tego

każdy chce zarabiać, producent w imię zysku będzie miał w dupie klienta nie mówiąc już o importerze, aso. Szary człowiek właściciel auta jest w tej machnie zupełnie olewany, ma kupić a potem niech spada na drzewo. Nie mówię, że taki praktyki są nagminne ale są taka jest po prostu rzeczywistość.

Napisano

> każdy chce zarabiać, producent w imię zysku będzie miał w dupie klienta nie mówiąc już o

> importerze, aso. Szary człowiek właściciel auta jest w tej machnie zupełnie olewany, ma kupić

> a potem niech spada na drzewo. Nie mówię, że taki praktyki są nagminne ale są taka jest po

> prostu rzeczywistość.

I to by potwierdzały kolejne odcinki mojego ulubionego programu "turbo kamera"... chore.

Napisano

> ano spory bo nową część mogą potem sprzedać nieźle zarabiając.

w kilku ASO pracowałem ale takich praktyk nigdy nie widziałem

> wszystko robi się dla kasy

dlatego czasami wątpliwości można poddać zawyżoną ilość oleju widniejącego na FV

> każdy chce zarabiać, producent w imię zysku będzie miał w dupie klienta nie mówiąc już o

> importerze, aso. Szary człowiek właściciel auta jest w tej machnie zupełnie olewany, ma kupić

> a potem niech spada na drzewo. Nie mówię, że taki praktyki są nagminne ale są taka jest po

> prostu rzeczywistość.

Takich rzeczy jak opisałeś nie robi się w trzeźwo myślących placówkach ASO, no chyba że ktoś w baraku ma autoryzację, robi wszystko na zamiennikach etc. bo wie że i tak stacza się ku upadkowi

Napisano
  • Autor

> trzeba być naiwnym żeby wierzyć w coś takiego. Po prostu rżnie się klienta i tyle.

kolego pracuje w aso i wiem jak jest wiec nie mów mi ze jest inaczej.... Pewnie sam byłeś w aso dwa razy w zyciu.

Napisano

> trzeba być naiwnym żeby wierzyć w coś takiego. Po prostu rżnie się klienta i tyle.

nie pisz bzdur jak nie znasz tematu do końca! chaja.gif

Sam kiedyś zlecałem w aso zabudowę używanego silniczka dmuchawy. Nowy oryginał kosztował 10x tyle! oczywiście po gwarancji. Nie dostałem gwarancji na część, tylko na montaż. Było OK!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.