Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciśnienie oleju

Featured Replies

Napisano

Witam Szanownych UNOmaniaków. smile.gif

Mam mały problem otóż ostatnio moje uno zaczęło gubić olej - kapało z pod czujnika ciśnienia oleju więc wymieniłem ten czujnik na czujnik z tipo 1.4 (taki miałem pod ręką) i teraz nie cieknie ale teraz kontrolka nie gaśnie po odpaleniu (wcześniej gasła normalnie na starym czujniku) i tutaj pytanko czy tipo ma inne ciśnienie czy coś w tym stylu czy raczej czujnik będzie popsuty?

Napisano
  • Autor

mam jeszcze jedno pytanko. Ile oleju wchodzi do uno 1.4 i.e.S ? książka podaje 3.5 litra mi przy 3,5 litra pokazywało minimum na bagnecie i weszło troszkę więcej bańkę miałem 4 litry ale nie była do końca pełna więc niecałe 4 litry wlałem (3,5 litra minimum już po odpaleniu)

Napisano

> mam jeszcze jedno pytanko. Ile oleju wchodzi do uno 1.4 i.e.S ? książka podaje 3.5 litra mi przy

nie wiem ale sprawdź czy podana wartość w książce zawiera filtr oleju bo czasami podają z filtrem a czasami bez

Napisano

> mam jeszcze jedno pytanko. Ile oleju wchodzi do uno 1.4 i.e.S ? książka podaje 3.5 litra mi przy

> 3,5 litra pokazywało minimum na bagnecie i weszło troszkę więcej bańkę miałem 4 litry ale nie

> była do końca pełna więc niecałe 4 litry wlałem (3,5 litra minimum już po odpaleniu)

wydaje mi się że 4,5 ale nie jestem pewien

Napisano

> czujnik jest popsuty

> wchodzi od 3,5 do 4,2 litra

Potwierdzam 4,2 z wymianą filtra oleju wink.gif

A wejść może o wiele więcej - pod korek hehe.gif

Tak OT - kiedyś do znajomego przyciągneli Dużego kfiata - Dziadek sobie olej zmienił i zalał właśnie pod korek facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

ja jestem "zdrowy" i pod korek nie leję 270751858-jezyk.gif a skoro już o smarowidle mowa to wiecie może jaki olej do skrzyni lać ? smile.gif

Napisano

> ja jestem "zdrowy" i pod korek nie leję a skoro już o smarowidle mowa to wiecie może jaki olej do

> skrzyni lać ?

75W90 i tylko tutella smile.gif

Napisano

> 75W90 i tylko tutella

e tam panie, do T niektórzy hipol leją wiec jest ok grinser006.gif co do oleju to sie zgodzę że 75W90 ale już niekoniecznie tutka 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.