Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hak holowniczy

Featured Replies

Napisano

Witam Panów,

mam pytanie dotyczące rodzaju i montażu haka do asterki f kombi:

1) czy do kombi jest inny hak niż do sedan/hatchback

2) czy do asterki są haki do montażu w podłużnicach i który lepszy?

Z tego co widzę jest bardzo dużo rodzajów tych haków i niewiem z czego one wynikają(te różnice konstrukcyjne).

Dołączam 3 zdjęcia różnych haków - wg mnie powinny mieć zastosowanie wg kolejności nazw zdjęć, tzn. 1,2,3 - choć tego bardzo bał bym się założyć.

post-116584-1435251293631_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

i ostatnie zdjęcie

P.S. najmocniej przepraszam Moderatora za taki sposób wstawiania zdjęć, lecz wstawienie więcej niż 1 jest tu chyba nie możliwe

post-116584-14352512938539_thumb.jpg

Napisano

> P.S. najmocniej przepraszam Moderatora za taki sposób wstawiania zdjęć, lecz wstawienie więcej niż 1 jest tu chyba nie możliwe

Przeproś i daj na mszę za "Dziadka Lellka" bo zdjęć możesz wstawiać ile chcesz zlosnik.gif

285031952-1.jpg

285031952-2.jpg

285031952-3.jpg

Napisano

> Z tego co widzę jest bardzo dużo rodzajów tych haków i niewiem z czego one wynikają(te różnice

> konstrukcyjne).

> Dołączam 3 zdjęcia różnych haków - wg mnie powinny mieć zastosowanie wg kolejności nazw zdjęć, tzn.

> 1,2,3 - choć tego bardzo bał bym się założyć.

Ten z 3 fotki jest orginalnym wypinanym hakiem do kombiaka, sam taki mam posiada 75kg nacisku na kule. Jestem z niego zadowolony a czesto ciagam na nim przyczepe o DMC1000kg.

PS ten pierwszy jakos nie pasuje mi wygladem do astry F kombi

drugi hak ma dodatkowe wasiki ale jakos nie wyobrazam sobie aby wneka kola zapasowego stanowila jakis istotny punkt mocowania.

Napisano

> wstawienie więcej niż 1 jest tu chyba nie możliwe

A mówiłem: czytaj przyklejone wątki wink.gif W wątku " ZANIM NAPISZESZ - PRZECZYTAJ!!!", trzeci post: "Jak wklejać obrazki do postów?"

Pozdroofka

Napisano

> A mówiłem: czytaj......

Dasz mu szansę jak chłopak przeprosi , przeczyta co trzeba i da na mszę zlosnik.gif

Zrozum chłopaka..... Dla niego przesiadka z una na astrę to jest wielki szok zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> przeczyta co trzeba i da na mszę

...i przedstawi zaświadczenie od proboszcza grinser006.gifzlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Zrozum chłopaka..... Dla niego przesiadka z una na astrę to jest wielki szok

To Prawda !!!

Napisano
  • Autor

> ...i przedstawi zaświadczenie od proboszcza

> Pozdroofka

Ano przedstawi bo ... już niedługo przestanę być kawalerem palacz.gifzona.gif

Napisano
  • Autor

> Ten z 3 fotki jest orginalnym wypinanym hakiem do kombiaka, sam taki mam posiada 75kg nacisku na

> kule. Jestem z niego zadowolony a czesto ciagam na nim >przyczepe o DMC1000kg.

co znaczy "wypinanym" - w jaki sposób (bez użycia kluczy - narzędzi?)

No przyczepka ma DMC 1000kg ale ile wozisz - bo widzisz, ja mam przyczepkę o DMC 750kg a jak kiedyś wiozłem żwir(Unem) i z ciekawości wjechałem na wagę (bo strasznie słabo szedł) to się okazało, iż masa przyczepki z ładunkiem (bez auta) wynosiła 1600kg boje_sie.gif

Napisano

> bez użycia kluczy - narzędzi?

Na focie widać dwie czarne, plastikowe zatyczki. Lewa, mniejsza, okrągła kryje dziurkę od klucza. Prawa, większa kryje dźwignię do blokowania/odblokowywania haka.

Gdybyś kupował ten hak, to zapytaj o kluczyk. Na focie hak jest zamontowany i pewnie zamknięty na kluczyk. Jeśli nie ma kluczyka - hak jest nieodczepialny.

W moim przypadku było tak, że hak dostałem "do ręki" bez kluczyka. Pan w "dorabialni" wymontował bębenek i stworzył kluczyk. No ale ja miałem hak "luzem". Ty, zamiast zanieść hak do pana, musiałbyś zaprowadzić pana do haka, niech się męczy wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> co znaczy "wypinanym" - w jaki sposób (bez użycia kluczy - narzędzi?)

Tak jak kolega Lelek napisal bez uzycia narzedzi ale potrzebny jest kluczyk.

> No przyczepka ma DMC 1000kg ale ile wozisz - bo widzisz, ja mam przyczepkę o DMC 750kg a jak kiedyś

> wiozłem żwir(Unem) i z ciekawości wjechałem na wagę (bo strasznie słabo szedł) to się okazało,

> iż masa przyczepki z ładunkiem (bez auta) wynosiła 1600kg

Tak do 1000kg samego ladunku jest ladowane, wiecej nie laduje bo juz z takim ladunkiem astra ma co robic.

Napisano

>Pan w "dorabialni" wymontował

> bębenek i stworzył kluczyk. No ale ja miałem hak "luzem". Ty, zamiast zanieść hak do pana,

> musiałbyś zaprowadzić pana do haka, niech się męczy

> Pozdroofka

Oj tam moze caly hak zaniesc do dorabiacza. Swoja droga chcialbym zobaczyc mine dorabiacza jak by ktos przytaszczyl caly hak i polozyl na blacie.

Napisano

> Swoja droga chcialbym zobaczyc mine dorabiacza jak by ktos przytaszczyl caly hak i polozyl na blacie.

hehe.gif Jest szansa jak unomaniak kupi ten hak i nakręci kamerką... hehe.gif

Pozdroofka

Napisano

Wyślij mi dokładne zdjęcie wkładu kluczyka (tam gdzie wsuwasz kluczyk). Może pomogę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.