Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lakier spray MOTIP 1 kod koloru 2 rózne kolory

Featured Replies

Napisano

opisze moje zmagania z gotowymi sprayami firmy Motip.

Około rok temu kupiłem gtowca tej firmy kod z puszki 109A, kolor z dekielka spraya zgadzał się kolorem auta i tabliczką z auta.

2 tygodnie temu dokupiłem 2 spray. Na nowej puszcze dekielek ma iiny kolor ale oznaczenie na dekielku i puszcze to samo 109A.

Nic kupiłem, pomalowałem -kolor całkowicie iiny.

Pisze do prodeucenta maila- jak to jest mozliwe że 2 puszki z takim samym oznaczeniem a dwa iine kolory

dostaje odpowiedz"...Faktem natomiast jest , ze kolor zostal zmieniony poniewaz nie my mielismy taki kaprys , lecz producent aut dokonal zmian w kolorze z nieznaych nam powodow. Tak jak szanowny Pan slusznie zauwazyl , kolory sa rozne i oznaczone tym samym numerem - ale naprawde prosze wierzyc to nie nasza wina ani pomysl..."

i tu pytanie bo na moje skoro zmienili skład farby to jednocznie powstał nowy kolor i nie pwoinien to być kolor 109A tylko jakiś nowy dobrze mysle?!

Napisano
  • Autor

> Źle myślisz

tz??

Napisano

tzn oni sa producentem i im wszystko wolno , a Ty przed zakupem ma sprawdzić jaki to jest kolor ok.gif

Napisano
  • Autor

> tzn oni sa producentem i im wszystko wolno , a Ty przed zakupem ma sprawdzić jaki to jest kolor

czyli mogą być 2 rózne kolory z tym samym oznaczeniem -kodem??

Napisano

> tzn oni sa producentem i im wszystko wolno , a Ty przed zakupem ma sprawdzić jaki to jest kolor

To w takim razie, po jakiego są te kody? Chyba po to, żeby było można lakier w/g nich dobrać, a nie tylko po to, żeby były?

Napisano

Jeśli producent pojadu zmnił kolor i pozostawil ten sam kod to producent spray dostosoał się i zrobił to samo - to chyba oczywiste czy nie zlosnik.gif

Napisano

> Jeśli producent pojadu zmnił kolor i pozostawil ten sam kod to producent spray dostosoał się i

> zrobił to samo - to chyba oczywiste czy nie

Niby oczywiste...I tak co pół roku będzie zmieniał kolor a kod zostawi taki sam - i szukaj sobie panie koloru z wzornikiem, bo po kodzie to sobie możesz...Po to jest kod, żeby jednoznacznie dany produkt oznaczyć i żeby można go było zawsze pod nim znaleźć.

Napisano

>Po to jest kod, żeby jednoznacznie

> dany produkt oznaczyć i żeby można go było zawsze pod nim znaleźć.

Jak widać producent ma inne zdanie zlosnik.gif

Napisano

Jak mi lakiernik dobierał kolor do auta to powiedział, że kodom nie wierzy i muszę przyjechać autem bo tego kodu on ma 7 odcieni i za każdym razem producent coś zmienia rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

Mnie też lakiernia spuściła na bambus jak chciałem telefonicznie po kodzie zamówić lakier. Kazali przyjechać autem lub z klapką od wlewu. Tłumaczyli to właśnie kilkoma odcieniami i ew. dodatkiem perły...

Napisano

> Bo tak się dobiera kolor

ale tak samo na początku myślałem jak przedmówca jest kod = jest lakier ale życie weryfikuje wszystko zlosnik.gif

Napisano

dobierałem ostatnio lakiery do 3 aut i to co jest na wzorniku pod kodem lakieru z tabliczki a to co jest w realu to 2 rozne rzeczy a lakier brany do zaprawek.. niestety motip ma racje przykładem jest zielona farba toyoty gdzie mamy przez 30 lat 1 kolor o roznych barwach

Napisano

ludzieeeeeeeeeeeeeee

litościiiiiiiiiiiii

jeżeli PRODUCENT auta ma w d+++e zgodność barwy między modelami (uno i siena) , jeżeli są rozbieżności między takimi koncernami jak DuPont,PPG czy BASF , a Wy chcecie dobrać idealnie kolor w sprayu screwy.gifpanic.gifscrewy.gif i jeszcze

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifbeksa.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifbeksa.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifbeksa.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

109A to kolor perłowy , gdzie wiodąca rolę odgrywa złota perła , jest rzecza niemożliwa zrobienie go na ostro czyli na 1 element w sytemie mieszalniczym gdzie cena 1 litra perły wynosi ponad 250zł , a wy chcecie by głupi spray za 20 zł pasował ??????

to jest lakier do cieniowania , chcesz mieć w miarę blisko dobrane to id do mieszalni lakierów ,która nabija spraje swoimi kolorami ok.gif

motip panic.giffacepalm%5B1%5D.gif

co za bzdura , ale sa wielka firmą dzięki głupocie i niewiedzy klientów ok.gif no i udzielili jak najbardziej właściwej odpowiedzi ok.gif

Napisano

> Mnie też lakiernia spuściła na bambus jak chciałem telefonicznie po kodzie zamówić lakier. Kazali

> przyjechać autem lub z klapką od wlewu. Tłumaczyli to właśnie kilkoma odcieniami i ew.

> dodatkiem perły...

i bardzo dobrze zrobili

dla przykładu :

renomowany swiatowy koncern , kolor toyota 1d2 , yaris , 15 odcieni i nic nie pasuje ok.gif

Napisano

Podobną historię miałem z czerwienią swojej felki. Podałem kod koloru producenta i dostałem próbnik z dwoma odcieniami do sprawdzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.