Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Końcówka drążka, sworzeń wachacza - WTF??

Featured Replies

Napisano

Panowie busted.gif

Problem jest taki - próbuje przykręcić końcówkę drążka do zwrotnicy i nakrętka kręci się razem ze sworzniem... Jest jakiś patent na to żeby to dokręcić czy tylko wymiana??

I ten sam problem jest ze sworzniem wahacza... No kufa ileż można... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

miałem ten sam problem z jednym sworzniem wachacza. sie nameczyłem naprzeklinałem aż wkońcu sie dało wkrecić

Napisano

> Panowie

> Problem jest taki - próbuje przykręcić końcówkę drążka do zwrotnicy i nakrętka kręci się razem ze

> sworzniem... Jest jakiś patent na to żeby to dokręcić czy tylko wymiana??

> I ten sam problem jest ze sworzniem wahacza... No kufa ileż można...

Docisnac.

Napisano

> Panowie

> Problem jest taki - próbuje przykręcić końcówkę drążka do zwrotnicy i nakrętka kręci się razem ze

> sworzniem... Jest jakiś patent na to żeby to dokręcić czy tylko wymiana??

> I ten sam problem jest ze sworzniem wahacza... No kufa ileż można...

mocno docisnij i wkręcisz ale wymiana cie czeka

Napisano
  • Autor

Tylko pytanie jak to docisnąć??

Nakrętka wchodzi do połowy i ani w tą ani w drugą...

Napisano

> Tylko pytanie jak to docisnąć??

> Nakrętka wchodzi do połowy i ani w tą ani w drugą...

opierasz się pneumatem i juz dokręcone

Napisano

> Tylko pytanie jak to docisnąć??

> Nakrętka wchodzi do połowy i ani w tą ani w drugą...

miałem wczoraj podobny problem, tylko w drugą stronę - przy odkręcaniu. nakrętka zablokowała się pod koniec gwintu i całość kręciła się. nie dało się odkręcić ani nawet o || tyle.

pomogło włożenie odrobiny serca w to i oczywiście wd40 :D sworzeń został przytrzymany szczypcami (w części bez gwintu), a nakrętkę delikatnie wkręcałem i wykręcałem o ćwierć obrotu, do momentu wyczucia blokady.

więc proponuję przeczyścić dokładnie gwinty, psiknąć wd40 i delikatnie z wyczuciem wkręcać i wykręcać po odrobinę obrotu. można delikatnie chwycić sworzeń za gwint, ale tak by go nie uszkodzić - np. podkładając pod szczypce miedzianą blaszkę.

Napisano

> miałem wczoraj podobny problem, tylko w drugą stronę - przy odkręcaniu. nakrętka zablokowała się

> pod koniec gwintu i całość kręciła się. nie dało się odkręcić ani nawet o || tyle.

> pomogło włożenie odrobiny serca w to i oczywiście wd40 :D sworzeń został przytrzymany szczypcami (w

> części bez gwintu), a nakrętkę delikatnie wkręcałem i wykręcałem o ćwierć obrotu, do momentu

> wyczucia blokady.

> więc proponuję przeczyścić dokładnie gwinty, psiknąć wd40 i delikatnie z wyczuciem wkręcać i

> wykręcać po odrobinę obrotu. można delikatnie chwycić sworzeń za gwint, ale tak by go nie

> uszkodzić - np. podkładając pod szczypce miedzianą blaszkę.

A nie prosciej bylo podlozyc cos pod wahacz i opuscic auto tak zeby wcisnelo sworzen??

Napisano

ja robie tak

lewarek pod wahacz pompuje ile wlezie i odkręcam potem rura młotek i wybite a do wkręcenia starcza lewarek

zawsze działa

Napisano
  • Autor

> A nie prosciej bylo podlozyc cos pod wahacz i opuscic auto tak zeby wcisnelo sworzen??

No ok, sworzeń mamy załatwiony - wydaje mi się że Twój sposób zadziała... Teraz pytanie co z końcówką drążka?? zlosnik.gif

Napisano

> No ok, sworzeń mamy załatwiony - wydaje mi się że Twój sposób zadziała... Teraz pytanie co z

> końcówką drążka??

brecha zaparta o wahacz i koncowke z naporem na koncówke od dołu i jazda. W zasadzie bez pneumata, to takie odkręcanie moze rzeczywiscie sfrustrowac zlosnik.gif

Napisano

> brecha zaparta o wahacz i koncowke z naporem na koncówke od dołu i jazda. W zasadzie bez pneumata,

> to takie odkręcanie moze rzeczywiscie sfrustrowac

jak się w to włoży trochę serca i cierpliwości, to nie jest takie frustrujące smile.gif a potem piwo.gif wieczorkiem i już jest smile.gif

Napisano

> brecha zaparta o wahacz i koncowke z naporem na koncówke od dołu i jazda...

O to tototo wink.gif

Napisano
  • Autor

> brecha zaparta o wahacz i koncowke z naporem na koncówke od dołu i jazda.

Ale ja chcę to przykręcić a nie odkręcić więc naciskanie od spodu chyba nic nie da zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.