Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegląd klimy oferta Volvo

Featured Replies

Napisano

Witam. Dziś w radiu slyszałem że w serwisie Volvo wykonują przegląd klimy, odgrzybianie i ewentualne uzupełnienie czynnika za 99zł.

Jak sądzicie , warto skorzystać?.

Czy nie będa szukać dziury w całym i namawiać mnie na wymiane jakiś podzespołow?

Napisano

> Witam. Dziś w radiu slyszałem że w serwisie Volvo wykonują przegląd klimy, odgrzybianie i

> ewentualne uzupełnienie czynnika za 99zł.

Cena adekwatna do poniesionych nakładów, pracy i środków. Wydaje się być o.k. Po sprawdzeniu, czy nie ma "gwiazdek" warto. To nie powinno więcej kosztować.

Napisano

> Witam. Dziś w radiu slyszałem że w serwisie Volvo wykonują przegląd klimy, odgrzybianie i

> Jak sądzicie , warto skorzystać?.

Można.

> Czy nie będa szukać dziury w całym i namawiać mnie na wymiane jakiś podzespołow?

No to chyba jeśli przedstawią Ci listę usterek to nie ma obligo korzystania z tej oferty, prawda?

Ale na skraplacze mają teraz całkiem si ofertę i zbliżają się kosztem do aftermarketu, a Ciebie akurat ten problem dotyczy :-)

Napisano

> Czy nie będa szukać dziury w całym i namawiać mnie na wymiane jakiś podzespołow?

O tnx za info ok.gif

Ja się wybiore bo cena za rozpoznanie rozsądna ok.gif

Napisano

> O tnx za info

> Ja się wybiore bo cena za rozpoznanie rozsądna

Może volvo nie robi takiego gównozjadztwa, ale swego czasu dajewo przeprowadzało akcje pt. darmowy przegląd. Tyle usterek, ile oni wtedy znaleźli w moim espero, to auto do końca swojego żywota w moich łapach nie miało. hehe.gif

Napisano

> Może volvo nie robi takiego gównozjadztwa, ale swego czasu dajewo przeprowadzało akcje pt. darmowy

> przegląd. Tyle usterek, ile oni wtedy znaleźli w moim espero, to auto do końca swojego żywota

> w moich łapach nie miało.

Obaczymy ,mam swojego zaufanego volvo mechaniora i porównamy ok.gifwink.gif

Napisano

> Może volvo nie robi takiego gównozjadztwa, ale swego czasu dajewo przeprowadzało akcje pt. darmowy

> przegląd. Tyle usterek, ile oni wtedy znaleźli w moim espero, to auto do końca swojego żywota

> w moich łapach nie miało.

A jak myślisz, po co są te "darmowe" przeglądy.

Przecież to nie obsługa techniczna, tylko zachęta dla klienta, żeby skorzystał z usługi serwisu.

Napisano

Dzwoniłem dziś bo szukam taniego warsztatu do napełnienia po naprawie. Volvo w tej cenie oferuje sprawdzenie wydajności, odgrzybienie i uzupełnienie czynnika ale max 50- 100g. Jeśli układ wymagał będzie większej ilości to wtedy dochodzi usługa "napełnienia układu" i kosztuje ona 350zł. Pan z serwisu wie, że to drogo, więc od razu zaproponował 30% rabatu od napełnienia. Info z serwisu w Lublinie.

Napisano

Brać nie wybierać zlosnik.gif

Do mnie przyszło info z Toyoty, że za jedyne 120zł dokonają promocyjnego czyszczenia/dezynfekcji klimatyzacji... Mowy o uzupełnieniu czynnika czy innych czynnościach w ramach tej ceny nie ma mowy wink.gif W poniedziałek będę znał szczegóły - poproszę też o wytłumaczenie dlaczego w Volvo jest taniej zlosnik.gif

Napisano

> A jak myślisz, po co są te "darmowe" przeglądy.

> Przecież to nie obsługa techniczna, tylko zachęta dla klienta, żeby skorzystał z usługi serwisu.

Ok, doskonale zdaję sobie z tego sprawę, tylko stwierdzili usterki, których nie było. To już "lekkie" naciąganie. spineyes.gif

Napisano

Volvo i klima hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Volvo i klima

Co takie śmieszne??

Napisano

Jeżeli jest to pełny przegląd klimy - odessanie czynnika, zważenie, odfiltrowanie, wytworzenie podciśnienia w układzie na pół godziny (do osuszenia i sprawdzenia szczelności), nabicie odpowiednią ilością czynnika (na 99,99% trzeba będzie dołożyć - pytanie ile) + olej + barwnik + ozonowanie, to cena bardzo dobra. Aż za dobra - w przyzwoitych warsztatach za taki 1-1,5h serwis z czynnikiem sobie życzą co najmniej 1,5x tyle.

A co do jakości - pewnie zależy od konkretnego warsztatu albo i konkretnego serwisanta. Chociaż tu 99% odwala maszyna, więc niewiele można zepsuć (domagaj się wydruku z maszyny).

Napisano

> Dzwoniłem dziś bo szukam taniego warsztatu do napełnienia po naprawie. Volvo w tej cenie oferuje

> sprawdzenie wydajności, odgrzybienie i uzupełnienie czynnika ale max 50- 100g. Jeśli układ

> wymagał będzie większej ilości to wtedy dochodzi usługa "napełnienia układu" i kosztuje ona

> 350zł. Pan z serwisu wie, że to drogo, więc od razu zaproponował 30% rabatu od napełnienia.

Ładne naciąganie. Ja ostatnio robiłem full przegląd - 160 zł brutto z fakturą z ozonowaniem i do 500g czynnika w cenie (czyli musiałaby być całkiem pusta instalka, żeby dopłacić coś - ale dopłata nie powinna przekraczać 10 zł/100g powyżej tego).

Napisano

> Pan z serwisu wie, że to drogo, więc od razu zaproponował 30% rabatu od napełnienia.

> Info z serwisu w Lublinie.

Pan żadnej łachy nie robi, bo 30% to std w ramach całej tej akcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.