Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie małe auto miejskie z lpg

Featured Replies

Napisano

Zastałem poproszony o pomoc w wyborze małego miejskiego autka dla niewiasty. O dziwo ma być nie piękne, ale bezawaryjne, nie zardzewiałe, z LPG czyli koszt jazdy jak najniższy. Od siebie dodałbym że fajnie gdyby miało klimę i elektrykę (o wspomaganiu kierownicy nie mówię, bo to oczywista oczywistość)

Mój typ to Panda, drugie miejsce Matiz, potem Corsa C, może jakis Hultaj Hetz.

Kwota do wydania to max 10 tys, chyba że bez gazu to wtedy odpowiednio pomniejszona o jakieś 2 tys. Auto oczywiście jak najmłodsze w tych pieniądzach.

Komentarze za i przeciw mile widziane

Napisano

1. panda

2. corsa c 1.2

3. hyundai getz ale czy za tą kasę się coś kupić smile.gif? hmm

Napisano

Panda ok.gif Bardzo dobry miejski samochód, za 10 kzł da się znaleźć auto w całkiem dobrym stanie, naprawy są tanie i każdy kowal to zrobi.

Napisano

> Zastałem poproszony o pomoc w wyborze małego miejskiego autka dla niewiasty. O dziwo ma być nie

> piękne, ale bezawaryjne, nie zardzewiałe, z LPG czyli koszt jazdy jak najniższy. Od siebie

> dodałbym że fajnie gdyby miało klimę i elektrykę (o wspomaganiu kierownicy nie mówię, bo to

> oczywista oczywistość)

Getz 1.3/1.4

Pomijając spalanie, samochód absolutnie bezobsługowy.

> Kwota do wydania to max 10 tys

Zapomnij zlosnik.gif Poszukaj Pandy. Będzie tania w serwisie.

Napisano

Mój ojciec ma Pandę z początków produkcji, silnik najsłabszy plus LPG od nowości. Nakręcił tym przez 7,5 roku ponad 170 kpln i z autem nic się nie dzieje. Jedynie na co doskwiera to brak klimy.

Napisano
  • Autor

> Zapomnij Poszukaj Pandy. Będzie tania w serwisie.

a taki byłby zły ?? Pomijam 3 drzwi i brak lpg frown.gif

Napisano

> a taki byłby zły ?? Pomijam 3 drzwi i bak lpg

Powiem tak, jeżeli nie był dzwoniony/zalany/zajeżdżony/uszkodzony na milion innych sposobów: to polecam ze szczerego serca. Mam Getz'a z 2004r z przebiegiem ~160k km i poza tym, że z nudów wymieniam w nim wszystko co trzeba przed czasem- jest to najtańszy samochód pod względem eksploatacji jaki miałem. Naprawy są proste, tanie i w większości można je wykonać samemu. Spalanie 10l lpg. Klimatyzacja jest, ale po włączeniu osiągi umierają. Bez klimatyzacji nawet się zbiera (bodajże 11-coś sek/100). Licznikowe 180km/h leciałem grinser006.gif (fabrycznie chyba 160). Na trochę szerszych niż fabryczne oponach trzyma się bardzo przyzwoicie. Zawieszenie dzielnie znosi nasze drogi. Jak wpiszesz w szukajkę odpowiednią frazę to znajdziesz kilka moich wypowiedzi w temacie tego samochodu, jakieś tam koszty serwisu, etc. Generalnie: same superlatywy. Kupowałem go od kolegi autokącikowicza kilka lat temu, kiedy na allegro było może z 5 sztuk a ja sam nie miałem pojęcia jak ten samochód wygląda. Teraz jeździ ich od groma - o czymś to świadczy wink.gif chętnie bym go sprzedał, ale nie mogę znaleźć argumentu czy powodu poza tym, że mi się znudził.

Z tym, że z cenami: mój, mimo sporego przebiegu, jest warty 13k (z pocałowaniem w pompkę) lub 14k (jak się ktoś trafi) ponieważ wiem w jakim jest stanie. W przeciągu ostatnich 3-4k km wymieniłem rozrząd, hamulce, wszystkie paski, filtry, oleje, wyczyściłem wtryskiwacze, jakieś łączniki i inne elementy zawieszenia + masa innych rzeczy - głównie, jak pisałem z 'nudów' a nie potrzeby. Jak mam po prostu chwilę i akurat coś mi 'stuknie' to wstawiam samochód do mechanika i mówię, żeby zrobił wszystko co trzeba/będzie trzeba/nie trzeba, ale można. Czyli można by rzec, że jest w stanie takim jakim być powinien każdy używany samochód.

Dla odmiany, znajomy sprzedawał kiedyś Getz'a 1.3 którego zalał przypadkiem ropą i -mimo naprawy- nikt nie był w stanie stwierdzić dlaczego pali 17l PB hehe.gif Czyli trzeba uważać.

Jeżeli chodzi o sam zakup, to moje zdanie jest takie, że biednego na byle co nie stać zlosnik.gif kupując ten samochód miałem 10k, wydałem 18k i do dzisiaj uważam, że była to słuszna decyzja. Nie sztuką jest kupić, tylko utrzymać.

Napisano

> a taki byłby zły ?? Pomijam 3 drzwi i brak lpg

Jak na mój gust to auto po jakimś tuningu. Zmieniony grill, nieoryginalna gałka zmiany biegów, ściurane plastiki na zderzaku, i ten przebieg.... troche mało realny...

W srodku chlew troche...

Ale cena/rocznik jak najbardziej ok, wrecz zaatrakcyjna.

Pozdrawiam

Napisano

> Kwota do wydania to max 10 tys, chyba że bez gazu to wtedy odpowiednio pomniejszona o jakieś 2 tys.

> Auto oczywiście jak najmłodsze w tych pieniądzach.

> Komentarze za i przeciw mile widziane

zerknij na swifta zlosnik.gif

jak poprzednik sie staral to rdzy nie bedzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.