Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łupanie w kole przy ruszaniu z piskiem...

Featured Replies

Napisano

Witam, co może chrobotać, łupać przy prawym przednim kole podczas bardziej żwawego ruszania? Przy normalnej jeździe cichutko itd dopiera kiedy ruszy się z piskiem opon to coś tam słychać. Sprawdzałem przeguby przez skręcenie kół na maksa w jedną stronę, zrobiłem kółko i potem w drugą. Nie słychać przy tym żadnego stukania.

CCS 1.1

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, co może chrobotać, łupać przy prawym przednim kole podczas bardziej żwawego ruszania? Przy

> normalnej jeździe cichutko itd dopiera kiedy ruszy się z piskiem opon to coś tam słychać.

> Sprawdzałem przeguby przez skręcenie kół na maksa w jedną stronę, zrobiłem kółko i potem w

> drugą. Nie słychać przy tym żadnego stukania.

> CCS 1.1

> Pozdrawiam

ostał jeszcze przegub wewnętrzny sprawdź bo to on może stukac ?

Napisano
  • Autor

> ostał jeszcze przegub wewnętrzny sprawdź bo to on może stukac ?

wachacze wymianiałem na oryginały w zeszłe lato więc sworzenie to chyba nie to,

a żeby przegub wewnętrzny sprawdzić, wymienić to muszę spuścić olej ze skrzyni i wyciągnąć półoś ? czy da się to jakoś zdjagnozować

Napisano

> wachacze wymianiałem na oryginały w zeszłe lato więc sworzenie to chyba nie to,

> a żeby przegub wewnętrzny sprawdzić, wymienić to muszę spuścić olej ze skrzyni i wyciągnąć półoś ?

> czy da się to jakoś zdjagnozować

wachacze, sworzenie, zdjagnozować facepalm%5B1%5D.gif

Student teraz nie musi umieć poprawnie pisać? Nie wspominając o wielkich literach i interpunkcji. Skandal clown.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> wachacze wymianiałem na oryginały w zeszłe lato więc sworzenie to chyba nie to,

> a żeby przegub wewnętrzny sprawdzić, wymienić to muszę spuścić olej ze skrzyni i wyciągnąć półoś ?

> czy da się to jakoś zdjagnozować

Mi nowe sworznie się rozpadły po 1kkm i 2 miechach. Więc sprawdź najpierw to, bo oznaki, które podałeś właśnie tym są często spowodowane.

Napisano
  • Autor

> Mi nowe sworznie się rozpadły po 1kkm i 2 miechach. Więc sprawdź najpierw to, bo oznaki, które

> podałeś właśnie tym są często spowodowane.

no to w takim razie sprawdzę czy to nie to ok.gif

Napisano
  • Autor

> wachacze, sworzenie, zdjagnozować

> Student teraz nie musi umieć poprawnie pisać? Nie wspominając o wielkich literach i interpunkcji.

> Skandal

Skandal nie skandal to co Ci do tego? Jeśli nie chcesz pomóc i nie wnosisz nic do tematu to poco się wypowiadasz?

Reszcie dziękuje za odpowiedzi ok.gif

Napisano

Ja myślę, że pomogłem ci w innej kwestii. Zainstaluj sobie Mozille, która podkreśla wyrazy błędnie napisane. Wg twojego podejścia to możemy i nawet rysuneczkami się komunikować. Nie rozumiem też czemu mnie od razu atakujesz.

Nie trzeba umieć pisać skomplikowanych dyktand, ale minimum godności dla naszego ojczystego języka się należy nawet w internecie ok.gif

Napisano

A nie jest tak, że podbija ci koło przy ruszaniu z piskiem?.Częste w lekkich autach i na mokrym.

Sprawdz sobie luz w napędzie-na postoju na biegu złap za półośkę i zobacz ile mniej więcej ma luzu jałowego.1 i 2-ga strona.

Napisano

> Witam, co może chrobotać, łupać przy prawym przednim kole podczas bardziej żwawego ruszania? Przy

> normalnej jeździe cichutko itd dopiera kiedy ruszy się z piskiem opon to coś tam słychać.

> Sprawdzałem przeguby przez skręcenie kół na maksa w jedną stronę, zrobiłem kółko i potem w

> drugą. Nie słychać przy tym żadnego stukania.

> CCS 1.1

> Pozdrawiam

Hej. U mnie w Uno też chrupie tylko w specyficznych warunkach, tzn. koła są dość mocno skręcone i jadę po dziurach (kamienistej drodze, itp.). Przy pełnych skrętach na równym cisza... przy jeździe na wprost po dziurach też cisza... więc Twoje jeżdżenie w kółko nie koniecznie musi stawiać poprawną diagnozę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.