Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plak a deska rozdzielcza

Featured Replies

Napisano

Kiedyś tam popsikalem sobie plakiem tfu waniliowym kokpit w aucie. Wszystko zrobilem zgodnie z instrukcja i ostatnio wyszlo szydlo z wora. Na dolnych czesciach plastikow zrobila sie warstwa jakby rozpuszczonego, klejacego sie plastiku. Teraz pytanie jak to dziadostwo zmyc? Wszelkie standardowe plyny domowe nie dzialaja frown.gif

Napisano

> Kiedyś tam popsikalem sobie plakiem tfu waniliowym kokpit w aucie. Wszystko zrobilem zgodnie z

> instrukcja i ostatnio wyszlo szydlo z wora. Na dolnych czesciach plastikow zrobila sie warstwa

> jakby rozpuszczonego, klejacego sie plastiku. Teraz pytanie jak to dziadostwo zmyc? Wszelkie

> standardowe plyny domowe nie dzialaja

podobno stilo ma deske rozdzielcza z nie najlepszego materialu ktory wyglada jak by zniszczony

podstawa to zrezygnuj z Plaka itp. wynalazkow sam to uzywalem ale zrezygnowalem na rzecz drozszych ( w granicach rozsadku) profesjonalnych srodkow ktore w rzeczywistosci sa duzo lepsze i wychodza taniej bo sa bardzo wydajne

Przede wszystkim zakup sobie jakis koncentrat APC w 1L butelce 20-25zl rozrabiasz to z woda w spryskiwaczu i psikasz na wszelkie plastiki ( zmywa bardzo dobrze sam nie wiedzialem ze szare plastiki jeszcze moga tak wygladac)

i do Stilo jako wykonczenie zamiast Plaka bardzo polecany jest ten srodek

http://www.detailer.pl/sklep/80-poorboys-world-trim-restorer.html

Napisano
  • Autor

> W Stilo deske myje się miękką szczotką z mydłem

Nie uzywam juz tego szajsu. Jednak problem pozostal i musze jakos zmyc ten "rozpuszczony" plastik. Kazde dotkniecie sie spodniami - dolnej czesci kokpitu - generuje plamy na ciuchach ktore ciezko sprac. Generalnie nie jest problemem gorna czesc, ta pomarszczona tylko dolna ze schowkami beksa.gif

Napisano
  • Autor

> A możesz zrobić foto ????

Nie, bo aparat stopil się od wylanych aku, a telefonem nie wyjdzie. Za ciemno. Deska od dolu wyglada jakby ktos wylal stopiona gume. Teraz klei sie jak jakies guano.

Napisano

chyba wiem o czym piszesz , , jesli to takie klejące smarki to spróbuj dobrą taśma klejąca przyklejając do niej i odkejajać, reszte ja usuwam kcikuem zbierając wszysko w jedno miejsce i znowu taśma traktuje to.

Napisano

> Kiedyś tam popsikalem sobie plakiem tfu waniliowym kokpit w aucie. Wszystko zrobilem zgodnie z

> instrukcja i ostatnio wyszlo szydlo z wora. Na dolnych czesciach plastikow zrobila sie warstwa

> jakby rozpuszczonego, klejacego sie plastiku. Teraz pytanie jak to dziadostwo zmyc? Wszelkie

> standardowe plyny domowe nie dzialaja

Co wy opowiadacie?

Psikam plakiem juz nie wiem ktore auto (moto zreszta tez) i nic zlego nie zauwazylem.

Musi jakies auto to kitu...

Napisano
  • Autor

> chyba wiem o czym piszesz , , jesli to takie klejące smarki to spróbuj dobrą taśma klejąca

> przyklejając do niej i odkejajać, reszte ja usuwam kcikuem zbierając wszysko w jedno miejsce i

> znowu taśma traktuje to.

Mysle, ze mam wersje hardkor. To jest klejaca warstwa. Tasma nie da rady, a kciukiem owszem costam mozna zdjac ale nie wszystko i idzie jak po grudzie.

Napisano

> podobno stilo ma deske rozdzielcza z nie najlepszego materialu ktory wyglada jak by zniszczony

Materiał jest dobry, ale faktura taka chropowata i sie do niej czepiają kłaki ze szmaty

Napisano

Widze że się znasz na tym. A kojarzysz jakieś dobre czernidło do plastików wewnątrz ? W moim aucie deska jest czarna a miejscami juz szara, cos jakby puscił czarny barwnik na plastiku. Co z tym zrobić ? Zwykle czernidło jak do zderzakow /

Napisano

> Widze że się znasz na tym. A kojarzysz jakieś dobre czernidło do plastików wewnątrz ? W moim aucie

> deska jest czarna a miejscami juz szara, cos jakby puscił czarny barwnik na plastiku. Co z tym

> zrobić ? Zwykle czernidło jak do zderzakow /

Dzieki ale az taki specjalista ze mnie nie jest :D tyle o ile na wlasny uzytek przestudiowalem to forum ktore polecam przejrzec:

http://forum.kosmetykaaut.pl/

calosc przejechac tym srodkiem ktory podalem wczesniej a jesli to nie wystarczy ( z tego co wiem to tak z 2 razy trzeba nim ogarnac plastiki tylko nie na raz normalne co tygodniowe sprzatanie i efekt ok.gif) a jesli w tych miejscach bedzie to za malo i jesli jest to zwykly czarny twardy plastik to mozna delikatnie przygrzac to opalarka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.