Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna II do oceny --za i przeciw

Featured Replies

Napisano

mialem 3 lata lale II i przyjemnosc jazdy byla super i to na tyle

same naprawy przez 3 lata kosztowaly mnie okolo 12 tysi oczywiscie nie w ASO bo tam to strach myslec

piekny samochod ale dla ludzi co lubia imaja kase na naprawy

Napisano

> u mnie tylko benzyna +lpg wchodzi w grę, diesel to ostateczność

Że tańszy w eksploatacji?

> spoko, takie rzeczy robię we własnym zakresie u siebie w garażu

> się zobaczy, co będzie w lepszym stanie, 1,9 to max, 2.4 fajny, ale nie

Szukaj co w lepszym stanie

> obecnie mam same kFiaty, tylko te małe: Panda/P2/P2fl

Przesiadka będzie na pewno odczuwalna wink.gif

Napisano

> Renault naprawdę dała ciała z tą skrzypiącą tapicerką Przy wolnym podjeżdżaniu i do tego jeszcze

> pod górkę, środek telepie się jak w starym Jelczu

Ja mam 2fl i tylko 100k i nie jrst najgorzej

Napisano

> mialem 3 lata lale II i przyjemnosc jazdy byla super i to na tyle

> same naprawy przez 3 lata kosztowaly mnie okolo 12 tysi oczywiscie nie w ASO bo tam to strach

> myslec

> piekny samochod ale dla ludzi co lubia imaja kase na naprawy

Jaki silnik?

Napisano

> Że tańszy w eksploatacji?

nie tylko swiety.gif

> Szukaj co w lepszym stanie

sie wwie zlosnik.gifok.gif

> Przesiadka będzie na pewno odczuwalna

wiem, zobaczymy jak wyjdzie wink.gif

Napisano

Mam ten sam silnik w swojej megance i powiem tak: jak na te 112KM to szału jakiegoś nie ma. Żonie do spokojnego turlania się w zupełności wystarcza. Natomiast w większej i cięższej lagunie myślę, że może być problem z tym silnikiem.

Napisano

> zbieram opinie na jego temat od jakiegoś roku i szukam odpowiedniego egzemplarza i zbieram kasę

> diesla się troszkę boję, ale kto wie, może 1,9 jtd 115KM do garażu wjedzie.

> Podobno kosztowna tylna belka, ale raz się robi i jest spokój na dłuuuugi czas.

Podobno smile.gif Tak na prawdę koszt zestawu części na stronę to ok. 50zł .

Zawieszenie takie jak w Bravo, brava , Marea

> Silniki to znane ze Stilo.

> Mnie Lybra urzekła komfortem, stylistyką i wyposażeniem

> Alfy 156 troszkę się boję, szczególnie TS

Napisano

> I już wyżej wymienioną fontannę

> Ja np. chciałbym mieć wszystkie dostępne detale umilające i ułatwiające podróżowanie.

Ja je mam i wszystkie działają i to w Lagunie II (po lifcie) devil.gif

Ale dzięki takim opiniom jak w poscie wyżej można kupić dobry samochód z dobrego rocznika za dobre pieniądze. Ci, którzy się przekonali do tego samochodu jak i innych francuzów potwierdzają tylko tą opinię. Ja sam kiedyś zarzekałem się, że nigdy w życiu francuskiego samochodu nie kupię, a już na pewno nie Laguny II grinser006.gif

Mimo swoich drobnych wad (faktycznie deska rozdzielcza potrafi zatrzeszczeć, ale np. gumowane powierzchnie w środku nie obłażą tak perfidnie jak w super jakościowo wykonanych VW Passatach B5-B6 i Golfach IV).

Wszystko też zależy od egzemplarza, jak jest zadbany, to będzie jeździł i służył, jak ktoś sortuje ogłoszenia po cenie i szuka najtańszych, to może się naciąć, a że taką Lagunę II z początku produkcji można kupić za około 10 tys, to często te samochody się dobija nie inwestując w nie, bo są tanie i nie opłaca ładować pieniędzy, tylko za jakiś czas opchnąć komuś, kto np. napali się na i tak bogate np. standardowe wyposażenie.

Moja rada, jak Laguna, to jak najmłodsza (co roku usuwali sporą część usterek typowych dla tego modelu) i z jak najbogatszym wyposażeniem, a jest tego trochę, co umila użytkowanie, pomijając automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne, czujnik deszczu, czujniki cofania, czy czujniki ciśnienia w kołach, pełną elektrykę, to na uwagę zasługuje system hands free, czyli wersja karty, która nie wymaga wyciągania z kieszeni (otwierasz samochód zblizając rękę do czujnika za klamką (karta musi być w pobliżu), odpalasz wciskając sprzęgło lub hamulec plus przycisk start (karta musi być we wnętrzu pojazdu, np. w kieszeni lub portfelu), zamykasz oddalając się z kartą od samochodu. Działa to niezawodnie i jest naprawdę wygodne. Na uwagę zasługuje też automatyczny hamulec ręczny w wersji po liftingu w 2005 roku.

Nie wspomnę o komforcie zawieszenia, które wcale nie jest takie kanapowate, a jest za to proste w budowie (bez wielowahaczy aluminium itp.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.