Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna II do oceny --za i przeciw

Featured Replies

Napisano

Jak Lalka jest pewna i zadbana to brać. Pamiętaj że silnik 1.6 K4M w tym modelu sprawia, że to autko raczej do spokojnej jazdy. Popytaj Tutaj Koledzy w dziale "Zakup" udzielą Ci wielu cennych opinii. ok.gif

Napisano

> No siemka jest Laguna II niby ok ale wiele się mówi że Laguna II to królowa lawet jak to jest , czy

> warto się nad ową zastanowić -- http://otomoto.pl/renault-laguna-C19344539.html

auto bardzo wygodne i przyjemne w prowadzeniu. Ale, faktycznie, elektronika lubi płatać figle. No i osprzet silników diesla. Tu jest benzyna więc myślę ze za tę cenę można się autu przyjrzeć dokładniej.

Napisano

Mieliśmy wczoraj w serwisie taką 1,9 dci na hamulce.

Jak odstawialiśmy do klienta, to ledwo doczołgaliśmy się do niego do domu. Tracił moc, zapalała się kontrolka ABS.

Poinformowaliśmy klienta, a on powiedział, że to standard i wymienił jeszcze kilka innych standardów smile.gif

Gorszego padła dawno nie gościliśmy grinser006.gif

Napisano

> No siemka jest Laguna II niby ok ale wiele się mówi że Laguna II to królowa lawet jak to jest , czy

> warto się nad ową zastanowić -- http://otomoto.pl/renault-laguna-C19344539.html

Straszny golas no i słabiutki silnik sick.gif Myślę, że z perspektywy czasu będziesz żałował, że nie wziąłeś czegoś mocniejszego

Napisano

> Straszny golas

W przypadku tego auta to akurat jest zaleta. Mniej do popsucia a i tak ma wszystko co potrzeba.

Napisano

Z początków produkcji bałbym się kupować Lagunę II. Co innego późniejsze modele. Sam szukałem auta w podobnej kasie i wybór padł na Lagunę, ale PH1, które o dziwo są niewiele tańsze od PH2 z początków produkcji. Trochę to dziwne, że nowy model rok, dwa lata młodszy jest niewiele droższy od starej Laguny.

Napisano

Czyli marnie zrobiliscie Hamulce skoro sie ABS palil...

Co do auto, wg. mnie najlepsze Value for Money w klasie, wygoda itd. Najlepiej coprawda brac wersje po lifcie czyli od 2005 roku, tam naprawde duzo rzeczy uleczono...

Napisano

> W przypadku tego auta to akurat jest zaleta. Mniej do popsucia a i tak ma wszystko co potrzeba.

Magiczny kluczyk (podobno awaryjny) popsuje się i w bida wersji zlosnik.gif

Napisano

> Co do auto, wg. mnie najlepsze Value for Money w klasie, wygoda itd.

Szkoda tylko, że trzeszczący środek rodem z aut klas duużo niższych

Napisano

> auto bardzo wygodne i przyjemne w prowadzeniu.

komfortowe i przyjemne to ono było jak było nowe, teraz to jeżdżąca skarbona.

Napisano

> Magiczny kluczyk (podobno awaryjny) popsuje się i w bida wersji

No psuje się. Tylko jak go raz porządnie naprawisz co teraz kosztuje grosze to masz spokój. Generalnie jak się kupi od kogoś, kto miał pojęcie o tym samochodzie i nie oszczędzał na wszystkim to nie ma większych problemów. Silnik rzeczywiście słaby. Tylko z drugiej strony tego typu zestawień nie kupuje młody-gniewny. Więc nie będzie to zajeżdżone.

Napisano

> komfortowe i przyjemne to ono było jak było nowe, teraz to jeżdżąca skarbona.

nie wiadomo, jak ktoś dbał to może nie być źle. No ale ze zdjacia to se można... IMO auto warte dokladniejszych oględzin.

Zeby nie bylo - nie lubię renówek. zlosnik.gif

Napisano

> Straszny golas no i słabiutki silnik Myślę, że z perspektywy czasu będziesz żałował, że nie

> wziąłeś czegoś mocniejszego

Straszny golas, co ma fontanne mieć??

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, ESP

Napisano

> Straszny golas, co ma fontanne mieć??

> ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD,

> wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, ESP

Doprecyzuję...straszny golas jak na Lagunę II. Lepiej?

Napisano

> Doprecyzuję...straszny golas jak na Lagunę II. Lepiej?

no tak, moglby jeszcze miec czujnik cisnienia w kołach (same problemy), automatyczną klimę (problemy), i parę innych detali sprawiających jaja

Napisano

> no tak, moglby jeszcze miec czujnik cisnienia w kołach (same problemy), automatyczną klimę

> (problemy), i parę innych detali sprawiających jaja

I już wyżej wymienioną fontannę zlosnik.gif

Ja np. chciałbym mieć wszystkie dostępne detale umilające i ułatwiające podróżowanie.

Napisano

> Renault przeprasza za Lagunę

> Ale podobno po lifcie coś tam poprawili

Po lifcie poprawili bardzo dużo. Zresztą wszystkie modele Renault zyskały na jakości po 2005 roku.

A co do tej laguny to silnik jednak słabiutki i coś dużo gratów w zawiasie wymienione jak na taki przebieg. Pewnie trzeba dołożyc jedynke przed ósemką w przebiegu.

Napisano

> Po lifcie poprawili bardzo dużo. Zresztą wszystkie modele Renault zyskały na jakości po 2005 roku.

Nigdy nie miałem Laguny, ale jechałem parę razy jako pasażer i nie da się ukryć, że jedzie się bardzo wygodnie (fotele, wyciszenie, zawieszenie, materiały w środku).

> A co do tej laguny to silnik jednak słabiutki i coś dużo gratów w zawiasie wymienione jak na taki

> przebieg. Pewnie trzeba dołożyc jedynke przed ósemką w przebiegu.

Jeden kolega kupił Lagunę II (używkę) i przez pół roku się chwalił, jakie to super auto i świetnie jeździ i kupił taniutko ze względu na opinię grinser006.gif Po roku sprzedał (dłuuugo sprzedawał) i stwierdził, że nigdy więcej Francuzów, bo ma wystarczające przeboje z żoną, a Laguna to jak druga żona - może i jest ładna, ale droga w utrzymaniu, humorzasta i czasami chciałoby się ją zabić i zakopać grinser006.gif

Napisano

> Nigdy nie miałem Laguny, ale jechałem parę razy jako pasażer i nie da się ukryć, że jedzie się

> bardzo wygodnie (fotele, wyciszenie, zawieszenie, materiały w środku).

Wyżej pisałem coś o wersji golas..materiały wcale nie są rewelacyjne, przynajmniej w wersji po lifcie, ot zwykła szmata na fotelach.

Napisano

> Dzieki za info i tylko sie potwierdzają moją opinię , w pracy też zdecydowanie koledzy mówią NIE a

> co powiecie np. o Fordzie Mondeo

tutaj za to masz spora szansę otrzymania w gratisie rudej zlosnik.gif

Napisano

> Dzieki za info i tylko sie potwierdzają moją opinię , w pracy też zdecydowanie koledzy mówią NIE a

> co powiecie np. o Fordzie Mondeo , np . taki -- pierwszy z brzegu chodzi o model --

> http://otomoto.pl/ford-mondeo-1-8l-klima-abs-zarejestrowana-C19183356.html

Trochę pochwalę swoje. Zainteresuj się Laguną I z końca produkcji, czyli rocznik 2000 lub 2001. W tych egzemplarzach masz wszystko czego dusza zapragnie, auto bez bolączek wieku dziecięcego.

Napisano

> Dzieki za info i tylko sie potwierdzają moją opinię , w pracy też zdecydowanie koledzy mówią NIE

Ciekawe w oparciu o co mówią nie biglaugh.gif

Przy autach ok 10 letnich, jak dla mnie 90% sukcesu to stan konkretnego egzemplarza

Napisano

> Dzieki za info i tylko sie potwierdzają moją opinię , w pracy też zdecydowanie koledzy mówią NIE

Ale ja nie powiedziałem NIE zlosnik.gif Laguna to naprawdę fajne auto. Duże, wygodne, ciche. Tylko, że ja bym osobiście szukał z mocniejszym silnikiem i lepiej wyposażonego.

Napisano

> Ciekawe w oparciu o co mówią nie

No szwagier kumpla czytał w AŚ smile.gif

> Przy autach ok 10 letnich, jak dla mnie 90% sukcesu to stan konkretnego egzemplarza

Dokładnie. Nie mówię że jest to idealny samochód bo ma sporo bolączek ale jaki 10-letni samochód ich nie ma. Jest tego dużo na rynku i za psie pieniądze można wytargać egzemplarz w naprawdę dobrym stanie. Ale to już wybór autora - on będzie tym jeździł.

Napisano
  • Autor

Dzieki za Lagune I ale miałem doświadczenie i wiele mnie to zdrowia kosztowało i pieniędzy , myslałem że II będzie lepsza ale zapewne tak samo by było a zapytam choć mnie to auto nie przekonuje ale koledzy w pracy mówią TAK a mianowicie Passat , np taki -- http://otomoto.pl/volkswagen-passat-klima-alu-niemcy-super-stan-C19550301.html

Napisano

passat 1.6...

silnik mocny i trwały, w tym samochodzie jakieś 25 PS za słaby...

a ten passat z linka to b. fajnie wyglada... jak to zawsze od handlarza... cfaniaczek.gif

Napisano

> Dzieki za Lagune I ale miałem doświadczenie i wiele mnie to zdrowia kosztowało i pieniędzy ,

> myslałem że II będzie lepsza ale zapewne tak samo by było a zapytam choć mnie to auto nie

> przekonuje ale koledzy w pracy mówią TAK a mianowicie Passat , np taki --

> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-klima-alu-niemcy-super-stan-C19550301.html

Człooowieku to masz kolegów w pracy rotfl.gif

Napisano

> Dzieki za Lagune I ale miałem doświadczenie i wiele mnie to zdrowia kosztowało i pieniędzy ,

> myslałem że II będzie lepsza ale zapewne tak samo by było a zapytam choć mnie to auto nie

> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-klima-alu-niemcy-super-stan-C19550301.html

Zdziwiłbym się gdyby koledzy z pracy zaproponowali coś innego grinser006.gif

Napisano

> Zdziwiłbym się gdyby koledzy z pracy zaproponowali coś innego

Tylko mogli mu zaproponować chociaż coś nowszego. A nie zabytek.

Napisano
  • Autor

> Człooowieku to masz kolegów w pracy

Ja mam a ty zapewne nie i mam tez koleżanki

Napisano

> Ja mam a ty zapewne nie i mam tez koleżanki

tym tekstem można odczuć że kolega się lekko za bardzo spina i bierze zbyt dużo do siebie... no.gifswiety.gif

Napisano

13 lat, handlarz i 170kkm przebieguhehe.gif

To juz jest prawie zabytek grinser006.gif

Napisano

To ja już wolę Lagunę II hehe.gif

Napisano

> Szkoda tylko, że trzeszczący środek rodem z aut klas duużo niższych

wczoraj jechalem v70 o 1rok mlodszym od mojej Laguny i duzo bardziej skrzypialo 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> tym tekstem można odczuć że kolega się lekko za bardzo spina i bierze zbyt dużo do siebie...

Spoko ale poco taki tekst i nie wiem co miał znaczyć , no dobra bo temat odbiega skoro nie laguna , nie ford bo rdza, nie passat bo zabytek to co polecacie koszt ok 10-15 tys zł -- tylko benzyna i kombi odpada

Napisano

> Spoko ale poco taki tekst i nie wiem co miał znaczyć , no dobra bo temat odbiega skoro nie laguna ,

> nie ford bo rdza, nie passat bo zabytek to co polecacie koszt ok 10-15 tys zł -- tylko benzyna

> i kombi odpada

Xsara Picasso, C5 w górnej kwocie, P307.

Napisano
  • Autor

> Xsara Picasso, C5 w górnej kwocie, P307.

C5 byłby ok ale to ponoć tez skarbonka bez dna

Napisano

> C5 byłby ok ale to ponoć tez skarbonka bez dna

Lancia Lybra 1,6 lub 1,8 skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Lancia Lybra 1,6 lub 1,8

O to fajne a kolega ma jakieś doswiadczenie z tym autem

Napisano

> O to fajne a kolega ma jakieś doswiadczenie z tym autem

zbieram opinie na jego temat od jakiegoś roku i szukam odpowiedniego egzemplarza i zbieram kasę wink.gif

diesla się troszkę boję, ale kto wie, może 1,9 jtd 115KM do garażu wjedzie.

Podobno kosztowna tylna belka, ale raz się robi i jest spokój na dłuuuugi czas.

Silniki to znane ze Stilo.

Mnie Lybra urzekła komfortem, stylistyką i wyposażeniem serduszka.gif

Alfy 156 troszkę się boję, szczególnie TS wink.gif

Napisano

> Ja mam a ty zapewne nie i mam tez koleżanki

Gratuluję zlosnik.gif

Zluzuj kolego gumeczkę wink.gif Nie napisałem nic co miało Cie zezłościć. Masz oryginalnych kolegów, VW - o TAK TAK! Renault i pewnie nie daj Boże Fiat! - NIEEEE!

Załapał o co chodzi?

Napisano

> zbieram opinie na jego temat od jakiegoś roku i szukam odpowiedniego egzemplarza i zbieram kasę

> diesla się troszkę boję,

A dlaczego boisz się diesla? Akurat Lybrę to bym tylko diesla szukał, z naciskiem na 2.4 wink.gif Spalanie nie masakruje - 8-9 litrów w mieście, 6-7 trasa. Jednostka trwała, pięknie brzmiąca no i ładnie jeżdżąca food.gif

> Podobno kosztowna tylna belka, ale raz się robi i jest spokój na dłuuuugi czas.

> Silniki to znane ze Stilo.

> Mnie Lybra urzekła komfortem, stylistyką i wyposażeniem

Tylko naprawdę ciężko znaleźć coś nie zajechanego przede wszystkim w środku. Skóra alcantra szybko się niszczy i brudzi, wygląda to nie fajnie. Wycierają się przyciski. Kumpel przez długi czas szukał i.......

> Alfy 156 troszkę się boję, szczególnie TS

.....kupił Alfę 156 2.4 JTD wink.gif Polecam się zainteresować Lancią/Alfą z silnikami diesla ok.gif

Napisano

> wczoraj jechalem v70 o 1rok mlodszym od mojej Laguny i duzo bardziej skrzypialo

Renault naprawdę dała ciała z tą skrzypiącą tapicerką no.gif Przy wolnym podjeżdżaniu i do tego jeszcze pod górkę, środek telepie się jak w starym Jelczu

Napisano

> A dlaczego boisz się diesla? Akurat Lybrę to bym tylko diesla szukał, z naciskiem na 2.4 Spalanie

> nie masakruje - 8-9 litrów w mieście, 6-7 trasa. Jednostka trwała, pięknie brzmiąca no i

> ładnie jeżdżąca

u mnie tylko benzyna +lpg wchodzi w grę, diesel to ostateczność

> Tylko naprawdę ciężko znaleźć coś nie zajechanego przede wszystkim w środku. Skóra alcantra szybko

> się niszczy i brudzi, wygląda to nie fajnie. Wycierają się przyciski. Kumpel przez długi czas

> szukał i.......

spoko, takie rzeczy robię we własnym zakresie u siebie w garażu wink.gif

> .....kupił Alfę 156 2.4 JTD Polecam się zainteresować Lancią/Alfą z silnikami diesla

się zobaczy, co będzie w lepszym stanie, 1,9 to max, 2.4 fajny, ale nie zlosnik.gif

obecnie mam same kFiaty, tylko te małe: Panda/P2/P2fl wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.