Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie wtryskiwaczy benzynowych

Featured Replies

Napisano

Witam! 20.GIF

Czy istnieje skuteczna możliwość czyszczenia wtryskiwaczy benzynowych w pojeździe zasilanym lpg?

Np po demontażu jakaś myjka ultradźwiękowa?

Ewentualnie jakieś magiczne dodatki do paliwa?

Pozdrawiam,

Szymon

Napisano

> Witam!

> Czy istnieje skuteczna możliwość czyszczenia wtryskiwaczy benzynowych w pojeździe zasilanym lpg?

> Np po demontażu jakaś myjka ultradźwiękowa?

> Ewentualnie jakieś magiczne dodatki do paliwa?

> Pozdrawiam,

> Szymon

ja w starej astrze jeżdżonej tylko na LPG miałem problemy na noPb, a jako, że miałem jechać na granicę, to musiałem coś poradzić. Dolałem do pełnego baku benzyny preparat STP (chyba czarna butelka)-były dwa do noPb, jeden do regularnego stosowania, drugi mocniejszy do właśnie mocno zabrudzonych i ja miałem ten drugi. Pomogło.

Napisano
  • Autor

> ja w starej astrze jeżdżonej tylko na LPG miałem problemy na noPb, a jako, że miałem jechać na

> granicę, to musiałem coś poradzić. Dolałem do pełnego baku benzyny preparat STP (chyba czarna

> butelka)-były dwa do noPb, jeden do regularnego stosowania, drugi mocniejszy do właśnie mocno

> zabrudzonych i ja miałem ten drugi. Pomogło.

o STP słyszałem, dzisiaj zastosuję ten patent, problem jest przy odpalaniu na noPb i przez chwilkę po odpaleniu-dławi się, później jest dobrze, na lpg nie występuje problem crazy.gif

Napisano

> ja w starej astrze jeżdżonej tylko na LPG miałem problemy na noPb, a jako, że miałem jechać na

> granicę, to musiałem coś poradzić. Dolałem do pełnego baku benzyny preparat STP (chyba czarna

> butelka)-były dwa do noPb, jeden do regularnego stosowania, drugi mocniejszy do właśnie mocno

> zabrudzonych i ja miałem ten drugi. Pomogło.

stosowalem i mi nie pomoglo ale u mnie przy odpaleniu bylo ok a po rozgrzaniu zaczal nierowno pracowac diagnoza niemozliwosc ustalenia skladu mieszanki czy jakos takos wymiana wtryskow i problem zniknal a i auto mniej pali

kolega w punto tez gdziesz do super hiper czyszczenia dawal i po 2 tygodniach kupil komplet wtryskow

Napisano

> o STP słyszałem, dzisiaj zastosuję ten patent, problem jest przy odpalaniu na noPb i przez chwilkę

> po odpaleniu-dławi się, później jest dobrze, na lpg nie występuje problem

Jak jeździsz mało to daj tak "od serca". Ze trzy opakowania na bak benzyny. I wyjeździj to. Myjka ultradźwiękowa też powinna pomóc. Tylko to chyba droższy biznes.

Napisano

> stosowalem i mi nie pomoglo ale u mnie przy odpaleniu bylo ok a po rozgrzaniu zaczal nierowno

> pracowac diagnoza niemozliwosc ustalenia skladu mieszanki czy jakos takos wymiana wtryskow i

> problem zniknal a i auto mniej pali

> kolega w punto tez gdziesz do super hiper czyszczenia dawal i po 2 tygodniach kupil komplet

> wtryskow

Gdzieś czytałem że te preparaty czyszczą ale trzeba silnik puścić na kilka godzin na jałowym. Na ile to jest prawda nie wiem. Miałem to robić ale auto zaczęło dobrze jeździć.

Napisano

> Gdzieś czytałem że te preparaty czyszczą ale trzeba silnik puścić na kilka godzin na jałowym. Na

> ile to jest prawda nie wiem. Miałem to robić ale auto zaczęło dobrze jeździć.

zrobilem w sumie caly bak na tym w stezeniu wyzszym niz proponowane przez producenta w sumie zuzylem jakies 4-5 buteleczek

Napisano
  • Autor

> Jak jeździsz mało to daj tak "od serca". Ze trzy opakowania na bak benzyny. I wyjeździj to. Myjka

> ultradźwiękowa też powinna pomóc. Tylko to chyba droższy biznes.

czyli na bak wleję ze 2-3 opakowania waytogo.gif, jak to nie pomoże, to myjka jakaś ultradźwiękowa się znajdzie wink.gif

Napisano

> czyli na bak wleję ze 2-3 opakowania , jak to nie pomoże, to myjka jakaś ultradźwiękowa się

> znajdzie

to sie nie myje w myjce normalnej (np z Lidla) tylko przepuszcza przez uklad pod cisnieniem plyn jakis plus traktuje sie to ultradzwiekami tak mi to kiedys gosciu tlumaczyl ale moze bujal

normalna myjka jest bez sensu chyba ze wtrysk kolega rozbierze do zera ale wtedy nie wiem jak z poskladaniem go w calosc

Napisano
  • Autor

> to sie nie myje w myjce normalnej (np z Lidla) tylko przepuszcza przez uklad pod cisnieniem plyn

> jakis plus traktuje sie to ultradzwiekami tak mi to kiedys gosciu tlumaczyl ale moze bujal

> normalna myjka jest bez sensu chyba ze wtrysk kolega rozbierze do zera ale wtedy nie wiem jak z

> poskladaniem go w calosc

specjalne czyściwo będę miał, myjka ultradźwiękowa też z tych lepszych będzie, zobaczymy jakie efekty wink.gif

na tą chwilę wlałem na 30l benzyny 2 opakowania 250ml środka czyszcząc0-smarującego, zobaczymy jaki będzie efekt tego zabiegu wink.gif

Napisano

Szymek tu masz całą ich gamę produktów.

STP

Napisano
  • Autor

> Szymek tu masz całą ich gamę produktów.

> STP

wlany czarny do czyszczenia wtrysków+czerwony do lpg devil.gif

ten tydzień śmigam na benzynce, żeby przeczyścić układ waytogo.gif

Napisano

W ubiegłym roku miałem problem z wtryskami benzyny, ponieważ filtr paliwa rozkleił się w środku i nie było filtrowania. Na pół baku (ok. 30l) wlałem dwie butelki czarnego STP i pomogło.

Napisano

> Witam!

> Czy istnieje skuteczna możliwość czyszczenia wtryskiwaczy benzynowych w pojeździe zasilanym lpg?

> Np po demontażu jakaś myjka ultradźwiękowa?

> Ewentualnie jakieś magiczne dodatki do paliwa?

> Pozdrawiam,

> Szymon

olej to przepal dwa baki paliwa mozesz dac jakiegos premium i obedzie sie bez dodatków , później bak na 5 ew 10 kkm żeby sie nie powtórzyło

Napisano
  • Autor

Dodam, że dzieje się tak tylko po dłuższym postoju, a później luz crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.