Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spray do łańcucha

Featured Replies

Napisano

Czy są jakieś różnice w smarach do łańcuchów, czy to tylko po prostu marketing?

Do wyboru mam min:

- Valvoline White Synthetic Chain Lube 400ml

- Castrol Chain Lube Racing 400ml

- Motul Road Plus 400ml

- Motul Chain Lube Factory Line 400 ml

- Shell Advance Ultra Chain 300 ml

Do tej pory używałem Castrola, nie wiem czy dobry czy zły, bo nie wiem jak go oceniać. Łańcuch się jakoś specjalnie nie skarżył wink.gif. Różnica w cenach jest do 20PLN od najtańszego do najdroższego, więc pomijalna (choć jest to +80%). Jeśli kupuję coś lepszego to mogę za to dopłacić, ale nie wiem czy jest sens...

Jest jakiś szczególny powód dla którego powinienem wybrać taki a nie inny smar?

Napisano
  • Autor

> Mam go i jest dośc fajny, plusem jest fakt że kupiłem odrazu małe opakowanie i można napełniać tym

> dużym te małe opakowanie (na wypad poza miasto jest wystarczajaca a miejsca prawie nie

> zajmuje).

Czy w tej podlinkowanej aukcji jest właśnie takie opakowanie do napełniania?

Napisano

Opakowanie które się napełnia to 50ml a napełniasz z 400ml wiec w tej aukcji tak jest ale poszukaj bo można taniej taki zestaw kupic, ja zapłaciłem coś około 40zł ale juz z wysyłka.

Napisano
  • Autor

> Opakowanie które się napełnia to 50ml a napełniasz z 400ml wiec w tej aukcji tak jest ale poszukaj

> bo można taniej taki zestaw kupic, ja zapłaciłem coś około 40zł ale juz z wysyłka.

W tej aukcji to w tytule jest właśnie dodatkowy pojemnik 50ml ale w opisie już jest dodatkowy środek do czyszczenia w pojemniku 75ml...

Dzięki za wyjaśnienie, poszukam sobie jakiegoś kompletu może...

Napisano

- Valvoline White Synthetic Chain Lube 400ml - mialem i bylem zadowolony, jak sie nie przesadzilo z iloscia na lancuchu, to nawet nie chlapal

- Castrol Chain Lube Racing 400ml - w racingowym tempie opuszczal lancuch i oblepial felge, juz bez dopisku "racing" trzymal lepiej

Pozostalych nie mialem.

Aha, nie polecam Bel-Ray, ktory mam obecnie, chlapie bardziej, niz castrol racing.

Napisano

Używam w Hornecie Valvoline White Synthetic i jestem zadowolony. Jak będziesz używał zgodnie z jego instrukcją. Czyli nakładasz na ciepły łańcuch i nie jeżdzisz zaraz po nałożeniu, brak chlapania. Trwałośc i też na dobrym poziomie. Wcześniej miałem Shella i kiszka

Napisano
  • Autor

> Używam w Hornecie Valvoline White Synthetic i jestem zadowolony. Jak będziesz używał zgodnie z jego

> instrukcją. Czyli nakładasz na ciepły łańcuch i nie jeżdzisz zaraz po nałożeniu, brak

> chlapania. Trwałośc i też na dobrym poziomie. Wcześniej miałem Shella i kiszka

Dzięki za odpowiedzi. Już zamówiłem S100 z dodatkowym, małym dozownikiem...

Napisano

> - Valvoline White Synthetic Chain Lube 400ml - mialem i bylem zadowolony, jak sie nie przesadzilo z

> iloscia na lancuchu, to nawet nie chlapal

> - Castrol Chain Lube Racing 400ml - w racingowym tempie opuszczal lancuch i oblepial felge, juz bez

> dopisku "racing" trzymal lepiej

> Pozostalych nie mialem.

> Aha, nie polecam Bel-Ray, ktory mam obecnie, chlapie bardziej, niz castrol racing.

ten Castrol to tragedia... wszystko z niego brudne...

wczoraj kupilem Ipone czy jakoś tak... ostatnio bardzo się ta marka promuje... zobaczymy jak będzie...

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi. Już zamówiłem S100 z dodatkowym, małym dozownikiem...

Jakąś dobrą ofertę znalazłeś, bo też bym kupił.

Napisano

> Czy są jakieś różnice w smarach do łańcuchów, czy to tylko po prostu marketing?

> Do wyboru mam min:

> - Valvoline White Synthetic Chain Lube 400ml

> - Castrol Chain Lube Racing 400ml

> - Motul Road Plus 400ml

> - Motul Chain Lube Factory Line 400 ml

> - Shell Advance Ultra Chain 300 ml

> Do tej pory używałem Castrola, nie wiem czy dobry czy zły, bo nie wiem jak go oceniać. Łańcuch się

> jakoś specjalnie nie skarżył . Różnica w cenach jest do 20PLN od najtańszego do najdroższego,

> więc pomijalna (choć jest to +80%). Jeśli kupuję coś lepszego to mogę za to dopłacić, ale nie

> wiem czy jest sens...

> Jest jakiś szczególny powód dla którego powinienem wybrać taki a nie inny smar?

Polecam Valvoline .

Napisano

A ja polecam zwykły przekładniowy hipol.

Obecny łańcuch (cały nowy napęd) bez naciągania przejeździł coś pod 15kkm (albo i więcej) - znakomita większość dystansu w 2 osoby.

Smaruję mniej więcej co 300 - 400 km (no chyba, że sytuacja wymaga jak przelecę w konkretnym deszczu to częściej).

Jak dla mnie jest to super smarowidło, nie lubię tych smarów w sprayu (wyjątek to ten firmy W5 z zakazanego sklepu na L (butelka kosztowała około 6zł - ale on akurat ma konsystencję zbliżoną do hipolu).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.