Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki nowy diesel do miasta?

Featured Replies

Napisano

> przypadku kazdego modelu bedzie inny, pasjonatow diesel'a - takich jak ja to nie interesuje,

z jednej strony masz rację, ale można być największym miłośnikiem diesla, a pewnych spraw się nie przeskoczy (od razu dodam, że przejechałem ropolkami prywatnymi ok. 250kkm)

mianowicie, przy "trasach" 3-4km w mieście zimą, z diesla można się wyleczyć! Pomijam wariackie zużycie paliwa (chociaż to było clio dci), jazda ciągle zmrożonym samochodem, co jakiś czas zdychający akumulator, to tylko niektóre "atrakcje" angryfire.gif, a nie miałem jeszcze dpf-a!

W takich warunkach, to nawet 20kkm/rok mnie nie przekona do ON! Zmieniłem na benzynę oba auta i mam święty spokój. Owszem, może mniejszy moment ale komfort użytkowania... bezcenne! drive.gifserduszka.gif

Napisano

> z jednej strony masz rację, ale można być największym miłośnikiem diesla, a pewnych spraw się nie

> przeskoczy (od razu dodam, że przejechałem ropolkami prywatnymi ok. 250kkm)

> mianowicie, przy "trasach" 3-4km w mieście zimą, z diesla można się wyleczyć! Pomijam wariackie

> zużycie paliwa (chociaż to było clio dci), jazda ciągle zmrożonym samochodem, co jakiś czas

> zdychający akumulator, to tylko niektóre "atrakcje" , a nie miałem jeszcze dpf-a!

> W takich warunkach, to nawet 20kkm/rok mnie nie przekona do ON! Zmieniłem na benzynę oba auta i mam

> święty spokój. Owszem, może mniejszy moment ale komfort użytkowania... bezcenne!

Ja mam do pracy 1,5km i jazda 1,6HDI bezploblemowa. Dla mnie ON jest ok.gif

Napisano

> Witam

> Jakie nowe auto, w cenie do 70 tys zł, z bagażnikiem około 450l lub większym, ma diesla, który

> najlepiej nadaje się na miasto,

dacia logan dci lub renault thalia dci na miasto w sam raz wink.gif

Napisano

> można być największym miłośnikiem diesla, a pewnych spraw się nie

> mianowicie, przy "trasach" 3-4km w mieście zimą, z diesla można się wyleczyć! jazda ciągle zmrożonym samochodem, co jakiś czas

> zdychający akumulator, to tylko niektóre "atrakcje" , a nie miałem jeszcze dpf-a!

> W takich warunkach, to nawet 20kkm/rok mnie nie przekona do ON! Zmieniłem na benzynę oba auta i mam

> święty spokój. Owszem, może mniejszy moment ale komfort użytkowania... bezcenne !

Przy trasach 4 - 5 km dziennie = 1850 km rocznie to wogole nie oplaca sie trzymac auta, taniej wyjdzie taryfe wziasc !

Ile masz lat, ze jezdzac po 4 - 5 km dziennie nakreciles 250 000 km ? biglaugh.gif

Matematykiem z zawodu nie jestem ale moze podasz auta ktore przy 20 000 km rocznie sie nie kalkuluja ? S - Klasa w V8 i 4 l poj, czy BMW o podobnych parametrach, Audi A8 owszem, te potrzebuja juz 30 000 km biglaugh.gif

Kazdy lubi co innego i cale szczescie !

wink.gif

Napisano

> Wiem, ze nie sa, przynajmniej gdy przejezdzam kolo dworcow, lotniska czy innych centrach

> zgromadzen, pozatym to tylko przyklad.

Postoi tam maks 10-15minut.

Napisano

> z jednej strony masz rację, ale można być największym miłośnikiem diesla, a pewnych spraw się nie

> przeskoczy (od razu dodam, że przejechałem ropolkami prywatnymi ok. 250kkm)

> mianowicie, przy "trasach" 3-4km w mieście zimą, z diesla można się wyleczyć! Pomijam wariackie

> zużycie paliwa (chociaż to było clio dci), jazda ciągle zmrożonym samochodem, co jakiś czas

> święty spokój. Owszem, może mniejszy moment ale komfort użytkowania... bezcenne!

Slyszales kiedys o garazach? grinser006.gif

Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby bylo mniej niz 0, wiec diesel nagrzewa sie bardzo sprawnieok.gif

To samo pod robota, wiec ten argument nie zawsze jest trafny...

Napisano

> Postoi tam maks 10-15minut.

W PL moze tak, w Niemczech okrez godziny czy dwoch to nie zadkosc

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.