Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Elantra

Featured Replies

Napisano

I po cichu bez szumu hyundai wprowadza sedana w klasie kompaktow. Narazie jeden silnik i bogate wyposazenie.

jakiś tekst

Srodek i30 nie wiem jaki ma zawias z tylu hmm.gif

2010_la_2011_hyundai_elantra_images_main.jpg

Napisano

> I po cichu bez szumu hyundai wprowadza sedana w klasie kompaktow. Narazie jeden silnik i bogate

> wyposazenie.

> jakiś tekst

> Srodek i30 nie wiem jaki ma zawias z tylu

Widziałem dzisiaj na żywo i przyciąga wzrok ok.gif

Napisano

Bardzo ładny samochód. Co więcej Hyundai pracuje nad wersją coupe:

2012-Hyundai-Elantra-Coupe-Version-2.jpg

która będzie pewnie najładniejszym tanim coupe na rynku.

Napisano

Hehe, mniejsze Mondeo z brzydszym przodem. Ale może być hit, nie powiem wygląda nieźle. Zobaczymy jeszcze jaka jest żywotność silnika.

Napisano

> Zobaczymy

> jeszcze jaka jest żywotność silnika.

?? a kogo to obchodzi? 150 kkm przejedzie na pewno

Napisano

Faktycznie ladny aleeeee z ta cena to z_lol1.gif

Podobnie wyposazone Octa II w wersji mint z 1.2tsi (osiagi takie same jak ten hultaj). Wychodzi w cenniku na stronie skody niecale 58 (dolozylem radio cd/mp3 ,zeby byl taki sam wypas).

Napisano

> Faktycznie ladny aleeeee z ta cena to

> Podobnie wyposazone Octa II w wersji mint z 1.2tsi (osiagi takie same jak ten hultaj). Wychodzi w

> cenniku na stronie skody niecale 58 (dolozylem radio cd/mp3 ,zeby byl taki sam wypas).

Chyba nie widziałeś i40 na żywo skoro porównujesz je do Octavii hmm.gif

Trochę nie ta klasa i wielkość auta idea.gif

Mi osobiście najbardziej przypomina Accorda.

EDITTTTTTTTTT:

Ups, to jest wątek o Elantrze, a nie i40. 20.GIF

Napisano

Ile taki w PL kosztuje? W JuEsEju model GLS z sześciobiegowym manualem i silnikiem 1.8 (148 KM) wychodzi $15.5K = jakieś 40kPLN.

Napisano

> Chyba nie widziałeś i40 na żywo skoro porównujesz je do Octavii

> Trochę nie ta klasa i wielkość auta

Octavia jest dluzsza grinser006.gif

Napisano

> Ile taki w PL kosztuje? W JuEsEju model GLS z sześciobiegowym manualem i silnikiem 1.8 (148 KM)

> wychodzi $15.5K = jakieś 40kPLN.

60kpln 1.6 (136 KM) w pierwszym poscie jest link do cennika waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Widziałem dzisiaj na żywo i przyciąga wzrok

Ja go dzis wzialem za i40 sedan. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe, mniejsze Mondeo z brzydszym przodem. Ale może być hit, nie powiem wygląda nieźle. Zobaczymy

Niedoladowana benzyna czyli co wyskoczy bagaznikiem? To jest lekko dlubniety 1.6 z ceeda.

Napisano
  • Autor

> Podobnie wyposazone Octa II w wersji mint z 1.2tsi (osiagi takie same jak ten hultaj). Wychodzi w

> cenniku na stronie skody niecale 58 (dolozylem radio cd/mp3 ,zeby byl taki sam wypas).

Takie samo wyposazenie?

Napisano

Tylko octavia wyglada tak, ze wstyd z garazu wyjechac sick.gif - a toto sie nawet ladnie prezentuje smile.gif

Napisano

> Tylko octavia wyglada tak, ze wstyd z garazu wyjechac - a >toto sie nawet ladnie prezentuje

Powiedzial wlasciciel matrycy wink.gif generalnie to kwestia gustu mnie tam octa ni ziebi ni parzy a ta elantra zajezdza mi nowa honda city smile.gif

Napisano

> I po cichu bez szumu hyundai wprowadza sedana w klasie kompaktow. Narazie jeden silnik i bogate

> wyposazenie.

> jakiś tekst

> Srodek i30 nie wiem jaki ma zawias z tylu

Siedziałem w niej wkrótce po pojawieniu się na rynku USA. Piszesz, że ma wnętrze i30 - ale pod jakim względem??? Sąsiad na ulicy ma takie cudo. Polak. Jak by co - zapytam, jak się sprawuje. W USA jest toto z silnikiem 1.8 i powiem, że mi się baaaaardzo podoba. Proporcje ma co najmniej świetne. Widać tego na ulicach bardzo dużo.

Napisano

Przypomniało mi sie - jden z moich sąsiadów kupił to już jakiś czas temu i następnego dnia jechało na lawecie do serwisu. Chyba musiało go to wkurzyc, bo już wiecej tego pojazdu nie widziałem a pod domem teraz stoi jakiś Ford...

Napisano

> Hehe, mniejsze Mondeo z brzydszym przodem. Ale może być hit, nie powiem wygląda nieźle. Zobaczymy

...która wygląda na wierną kopię Hondy Civic.

Edit: ups, TO JEST Honda Civic Coupe hehe.gif

Napisano

> Przypomniało mi sie - jden z moich sąsiadów kupił to już jakiś czas temu i następnego dnia jechało

> na lawecie do serwisu. Chyba musiało go to wkurzyc, bo już wiecej tego pojazdu nie widziałem a

> pod domem teraz stoi jakiś Ford...

Jesteś!!! Jak było na wakacjach?

No dobra - czytałem bloga. Gratuluję wink.gif

A do tematu Twej wypowiedzi odniosę się tak: bez przesady. Jak gość jeździ codziennie jakimś F150 albo jakąś Impalą i oczekuje od małego (względnie) auta że będzie ono tym F150 albo Impalą - no to nie dziwne. A może coś urwał??? hmm.gifzlosnik2.gif

Napisano

> ...która wygląda na wierną kopię Hondy Civic.

> Edit: ups, TO JEST Honda Civic Coupe

Chyba mi sie złe zdjęcie wstawilo smile.gif Ale Honda Civic Coupe jest bardzo ładna smile.gif

Poniżej Elantra Coupe, tym razem właściwa:

hyundai-elantra-coupw.jpg

Napisano
  • Autor

> Siedziałem w niej wkrótce po pojawieniu się na rynku USA. Piszesz, że ma wnętrze i30 - ale pod

> jakim względem??? Sąsiad na ulicy ma takie cudo. Polak. Jak by co - zapytam, jak się sprawuje.

> W USA jest toto z silnikiem 1.8 i powiem, że mi się baaaaardzo podoba. Proporcje ma co

> najmniej świetne. Widać tego na ulicach bardzo dużo.

Moj blad. Looknalem dokladniej wnetrze ma inne niz i30 czyli Wasza elantra kombi.

Napisano

> Powiedzial wlasciciel matrycy generalnie to kwestia gustu mnie tam octa ni ziebi ni parzy a ta

> elantra zajezdza mi nowa honda city

Niestety ma racje, miałem Octe pare lat i był to najgorszy i najbrzydszy samochód jaki miałem. Czułem się w nim jak dziadek w kapeluszu frown.gif

Napisano
  • Autor

> auto fajne, ale wyświetlacze na konsoli jak z radioodbiorników typu Panascanix

Nie rozumiem?

Napisano

> Nie rozumiem?

niebieski ekran lcd z czarnymi literami

HMC_MD_IN_006.jpg

rodem z pionków czy JVC sprzed 10 lat crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Powiedzial wlasciciel matrycy generalnie to kwestia gustu mnie tam octa ni ziebi ni parzy a ta

> elantra zajezdza mi nowa honda city

Octavia 1.4 TSI wersja Elegance jest drozsza o 10k od tego hyundaia. O brzydocie nie wspominam sa ludzie co im sie podoba zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> niebieski ekran lcd z czarnymi literami

> rodem z pionków czy JVC sprzed 10 lat

Lepsze od mojego pomaranczowego hehe.gif Z navi wyglada super. 2012-Hyundai-Elantra-Interior-View-Pictures.jpg

Napisano

> Lepsze od mojego pomaranczowego Z navi wyglada super.

niby tak, ale niebieski do szaro-srebrnego plastiku raczej kiepsko pasuje frown.gif

Napisano

> Octavia 1.4 TSI wersja Elegance jest drozsza o 10k od tego hyundaia. O brzydocie nie wspominam sa

> ludzie co im sie podoba

Od ktorej wersji? Ja porownalem podstawowa elantre z octa II mint 1.2tsi - bo to taki sam wypas i osiagi.

Napisano
  • Autor

> Od ktorej wersji? Ja porownalem podstawowa elantre z octa II mint 1.2tsi - bo to taki sam wypas i

> osiagi.

Nie mam javy w pracy. Wersja srodkowa Hyundaia i topowa Octavi zeby bylo sprawiedliwie, wyposazenie bardzo podobne ale na korzyść Skody.

Napisano

> Nie mam javy w pracy. Wersja srodkowa Hyundaia i topowa Octavi zeby bylo sprawiedliwie, wyposazenie

> bardzo podobne ale na korzyść Skody.

Do tego , 1.4tsi to turbo benzyna a nie sztuczne jak w tym 1.4.

Napisano
  • Autor

> Do tego , 1.4tsi to turbo benzyna a nie sztuczne jak w tym 1.4.

Jest turbo ale osiagi podobne. Hyundai ma 1.6. Ten 1.2 to wydumka dobra do mniejszego samochodu. W Golfie czuc, ze maly z niego agregat powyzej 120km/h.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.