Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cezetka 175cm3 1988 rok 3370 km

Featured Replies

Napisano

Sprawa jest następująca.

Cezetka została w spadku po śmierci dziadka. Przez pierwsze 2-3 lata odpalał ją co 4-6 m-cy ojciec, ale potem Cezetka została na podnóżku i tak sobie stoi po dzień dzisiejszy. W tym roku wobec niechęci dalszego opłacania OC dostałem zlecenie od babci na zbycie sprzętu. W week pojechałem, sfotografowałem tel ( aparat w serwisie sick.gif ) i tak wygląda ten sprzęt:

844bdaff8840005cm.jpg

c3f4e5f2e3c649abm.jpg

f3ba2fb30d839e7em.jpg

06b50d4af87365bam.jpg

Jak to wycenić hmm.gif

Naprawiać / picować sprzęt czy sprzedać z zaschniętymi pająkami , bez aku etc hmm.gif

Napisano

> Sprawa jest następująca.

> Cezetka została w spadku po śmierci dziadka. Przez pierwsze 2-3 lata odpalał ją co 4-6 m-cy ojciec,

> ale potem Cezetka została na podnóżku i tak sobie stoi po dzień dzisiejszy. W tym roku wobec

> niechęci dalszego opłacania OC dostałem zlecenie od babci na zbycie sprzętu. W week

> pojechałem, sfotografowałem tel ( aparat w serwisie ) i tak wygląda ten sprzęt:

> Jak to wycenić

> Naprawiać / picować sprzęt czy sprzedać z zaschniętymi pająkami , bez aku etc

Naprawiac ,picowac zarejestrowac i trzymac na niedzielne przejazdzki do kosciola

Napisano
  • Autor

> Naprawiac ,picowac zarejestrowac i trzymac na niedzielne przejazdzki do kosciola

z tym że ja nie mam "A" ,a przy 30 -ce raczej nie widzi mi się iść na kurs z młodziakami zlosnik.gif

W sumie to motor ma 3 czarne rysy na baku takie ok 3 cm i lekko odchodzący pasek - srebrna naklejka na baku, a tak to więcej uszczerbków nie dostrzegłem.

Jak byś miał kupić taki motor to wolał byś sam przy tym dłubać czy kupić drożej ale na gotowo hmm.gif

Na 99% idzie na sprzedaż ... Ojciec ma jak coś WSK 125 cfaniaczek.gif i to chyba z czasem odrestaurujemy

Napisano

Zrobilem A rok temu w wieku 34 lat a wiec przestan . Jabym ja robil i pomykal za 2 lata bedzie zabytkiem (musi miec chyba 25 lat) jak sprzedajesz to ja daje 100 i zaczynamy aukcje smile.gif

Napisano

fajna pamiątka po dziadku, ja bym zostawił

Napisano

> fajna pamiątka po dziadku, ja bym zostawił

O to to smile.gif tymbardziej że wydaje się że jest w naprawdę niezłym stanie waytogo.gif

Napisano

> Zrobilem A rok temu w wieku 34 lat

Przebijam! Ja miałem 37 smile.gif

Jak chcesz sprzedać to bez ruszania uszkodzeń ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przebijam! Ja miałem 37

> Jak chcesz sprzedać to bez ruszania uszkodzeń

i tak myślę zrobić - niech kupujący sam sobie pogrzebie - przynajmniej będzie wiedział na czym siedzi zlosnik.gif

Kokosów za to się na pewno nie weźmie, ale za 500 zł nie puszczę bo tyle to nawet rower nie kosztuje

Napisano

> i tak myślę zrobić - niech kupujący sam sobie pogrzebie - przynajmniej będzie wiedział na czym

> siedzi

> Kokosów za to się na pewno nie weźmie, ale za 500 zł nie puszczę bo tyle to nawet rower nie

> kosztuje

niestety kokosów z tego nie będzie frown.gif

po pierwsze to CZ - sprzęt u nas nie ceniony

po drugie 175

gdybyś miał w takim stanie 350 to pewnie nie było by problemu ze zbyciem a tak będziesz musiał znaleźć na nią amatora

z czym pewnie za rozsądne dla ciebie pieniądze (nie 500 jak za rower) będzie trudno

Napisano

A jaka kasa by Cię interesowała za tego sprzęta?

Znam gości co lubią takie starszawe motocykle smile.gif

Napisano
  • Autor

> A jaka kasa by Cię interesowała za tego sprzęta?

> Znam gości co lubią takie starszawe motocykle

Po primo zależy mi na tym by trafił w dobre ręce a po secondo by kasy z moto starczyło babci na siatkę ogrodzeniową ok.gif

NA 2000 ani 1500 zł nie liczę ale ostatecznie te 1250 czyli tyle co marketowy skuter z CHRL dobrze by było pozyskać. Poprosiłem dzisiaj ojca by podjechał do babci i rozeznał się w papierach - najprawdopodobniej dziadek był pierwszym i jedynym właścicielem i możliwe że jest gdzieś dokument zakupu ok.gif Czerwony nieco nadjedzony przez ząb czasu kask i stylowe gogle made in Poland też by się znalazły jako dodatek do całości ok.gif

Napisano

> z tym że ja nie mam "A" ,a przy 30 -ce raczej nie widzi mi się iść na kurs z młodziakami

Ja chodziłem z dziecmi młodszymi do syna (który ma 19) i dałem rady..... a mam 40.

Zluzuj wink.gif

> W sumie to motor ma 3 czarne rysy na baku takie ok 3 cm i lekko odchodzący pasek - srebrna naklejka

> na baku, a tak to więcej uszczerbków nie dostrzegłem.

Masz skarba - za takie coś w tym stanie wziałbyś sporo kasiorki. Zostaw se na lansik.

Napisano

> Ja chodziłem z dziecmi młodszymi do syna (który ma 19) i dałem rady..... a mam 40.

> Zluzuj

> Masz skarba - za takie coś w tym stanie wziałbyś sporo kasiorki. Zostaw se na lansik.

też byłbym za tym...

jak dostaniesz 1k to max, z tego co widać po ogłoszeniach...

no chyba że zamoczysz w tawocie i zakopiesz na 20 lat to wartość mocno wzrośnie...

Jedno i drugie rozwiązanie bez sensu... ok.gif

Napisano

> z tym że ja nie mam "A" ,a przy 30 -ce raczej nie widzi mi się iść na kurs z młodziakami

mam 37 lat.... rok temu kupiłem swój pierwszy motor "Honde VT500c z 1983r" ...ponaprawiałem i w sierpniu planuję kursik odbyć...więc nie rób scen ... ty też zostań bohaterem w swoim domu zlosnik.gif

Napisano

A ja jak zobaczylem twoj post to przypomnielem sobie ze senior ma Simsona Elektronika z 1978 roku , kurcze z 15 lat stoi w cieple z silnikiem do remontu teraz to i pewnie wszystkie gumowe szpeje tez do wymiany . Hmmm musze go oblukac jak wyglada

Napisano

ojciec mial identyko, z tego samego rocznika nawet, pierwszy wlasciciel od nowosci, nalot 20kkm, stan idealny i sprzedal za 300zl....

do dzis nie moge mu tej zbrodni wybaczyc

Napisano
  • Autor

> mam 37 lat.... rok temu kupiłem swój pierwszy motor "Honde VT500c z 1983r" ...ponaprawiałem i w

> sierpniu planuję kursik odbyć...więc nie rób scen ... ty też zostań bohaterem w swoim domu

A może kiedyś do rzeczoznawczego kpl zrobię zlosnik.gif bo inaczej nici z takiej roboty sick.gif

Napisano
  • Autor

> ojciec mial identyko, z tego samego rocznika nawet, pierwszy wlasciciel od nowosci, nalot 20kkm,

> stan idealny i sprzedal za 300zl....

> do dzis nie moge mu tej zbrodni wybaczyc

babcia kilkanaście lat temu 2 NSU na szrot ożeniła sick.gif

Napisano
  • Autor

> też byłbym za tym...

> jak dostaniesz 1k to max, z tego co widać po ogłoszeniach...

> no chyba że zamoczysz w tawocie i zakopiesz na 20 lat to wartość mocno wzrośnie...

> Jedno i drugie rozwiązanie bez sensu...

do końca roku OC jest i do tego czasu zbyć go trzeba ok.gif

Dziadek był pierwszym i jedynym właścicielem ok.gif

Napisano

> ojciec mial identyko, z tego samego rocznika nawet, pierwszy wlasciciel od nowosci, nalot 20kkm,

> stan idealny i sprzedal za 300zl....

> do dzis nie moge mu tej zbrodni wybaczyc

mojej byłej wujek sprzedał Porshe z lat 70 tych ... za grosiki w stanie zadowalającym sick.gifsick.gifsick.gif jakoś nie mogliśmy tego przeboleć ... frown.gif

Napisano

> Dziadek był pierwszym i jedynym właścicielem

skoro był to jak umowę podpisze??

hmm.gif

Napisano
  • Autor

> skoro był to jak umowę podpisze??

126p zbyło się tak że na U K-S podpisali się wszyscy spadkobiercy i nie było z tym problemu ok.gif Gościu w ten sposób zarejestrował "malacza"

Napisano

> 126p zbyło się tak że na U K-S podpisali się wszyscy spadkobiercy i nie było z tym problemu Gościu

> w ten sposób zarejestrował "malacza"

i dołączyli akt zgonu plus kwity że spadek to im sie należy blush.gif

Napisano

> 126p zbyło się tak że na U K-S podpisali się wszyscy spadkobiercy i nie było z tym problemu Gościu

> w ten sposób zarejestrował "malacza"

Ale ci spadkobiercy muszą mieć chyba sądowe postanowienie nabycia spadku, a po tylu latach może być problem... no, chyba, że sprawa już była...

Napisano
  • Autor

> Ale ci spadkobiercy muszą mieć chyba sądowe postanowienie nabycia spadku, a po tylu latach może być

> problem... no, chyba, że sprawa już była...

Motor się sprzedał palacz.gif

Wszystkich zainteresowanych, którzy oferowali nieco niższe stawki niż ta za którą sprzedał się motor przepraszam za niedoprowadzenie transakcji do końca.

Pozdrawiam

Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.