Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup terenówki

Featured Replies

Napisano

> Poza tym, uważaj na posty kongera, bo to jakiś filozof jest

No zapewne... Nie znam nikogo, komu czapka w parchu nie spadła, a nie, jedną znam, ale on ma 4,2D zlosnik.gif

Ja nie filozofuje, ot życie... smile.gif

Napisano

> No tak, bedzie duzo tych malenstw do objezdzania w jednym miejscu, bedziesz sie mogl wykazac

Imprezy dla kładów mnie nie interesują skromny.gif

Napisano

> No zapewne... Nie znam nikogo, komu czapka w parchu nie spadła, a nie, jedną znam, ale on ma 4,2D

> Ja nie filozofuje, ot życie...

Nie twierdzę, że nie trzeba na to uważać, ale da się w prosty sposób przerobić układ i problemu uniknąć. Ale trzeba trochę pomyśleć w temacie a nie tylko filozofować na forumie, jak to w parchu czapki skaczą zlosnik.gif

Napisano

> rozmawialem dzisiaj ze specjalista od terenowek (ma m.in. warsztat i zyje 4x4); serdecznie odradzal

> mi wranglera ze wzgledu na usterkowosc i ceny czesci zamiennych....

> czy grand cherokee/cherokee mosty itp ma takie jak wrangler?

Moim zdaniem bzdury ten spec gada. Owszem jak kupisz zajezdzonego zloma naprawianego gdzies w stodole to bedzie sie sypal...ale tak bedzie z kazym zajezdzonym autem bez wzgledu na marke.

Ceny czesci - chlopaki z forum jeep.org.pl juz dawno rozpracowali temat - jest wiele zamiennikow w przyzwoitych cenach.

Usterkowosc wranglera - pisalem o tym w innym watku ja w ciagu 7 lat uzytkowania nie mialem ani jednej usterki zwiazanej z normalnym uzytkowaniem.

W terenie ze wzgledu na mocne katowanie jeepa jak do tej pory polamalem 6 krzyzakow, urwalem mocowanie panharda i zuzylem sprzeglo do zera - ale to wszystko przez 35 calowe opony i katowanie na skalach.

Mosty GC, cherokee, wrangl - sa rozne nawet w tych samych modelach. We wranglerze najczesciej sa Dana 30 z przodu I Dana 35 z tylu, czasem mocniejsza Dana 44 z tylu. We wranglerze rubicon Dana 44 z przodu I z tylu, obie z blokadami.

W Cherokee- Dana 30 z przodu a z tylu moga byc dana 35, dana44, Chrysler 8,25.

W GC Dana 30 z przodu I dana35 badz Dana 44 z tylu.

Napisano

> Moim zdaniem bzdury ten spec gada. Owszem jak kupisz zajezdzonego zloma naprawianego gdzies w

> stodole to bedzie sie sypal...ale tak bedzie z kazym zajezdzonym autem bez wzgledu na marke.

> Ceny czesci - chlopaki z forum jeep.org.pl juz dawno rozpracowali temat - jest wiele zamiennikow w

> przyzwoitych cenach.

> Usterkowosc wranglera - pisalem o tym w innym watku ja w ciagu 7 lat uzytkowania nie mialem ani

> jednej usterki zwiazanej z normalnym uzytkowaniem.

Ja przejechałem Wranglerem JK niecałe 70 kkm - jak go odbierałem, miał 9 kilometrów na liczniku. zlosnik.gif Auto ma u mnie raczej niespecjalnie ciężki żywot. W tym czasie usterek trochę było - w ASO jestem dość częstym gościem - ale w sumie nigdy nie było to nic specjalnie poważnego, z "mechanicznych" usterek największą i najkosztowniejszą było uszkodzenie rozłączanego stabilizatora (nie dało się go połączyć zlosnik.gif), poza tym jesli już coś się działo to głównie jakieś wycieki.

Ale ogólnie źle nie jest - bazując na różnych opowieściach obawiałem się, że będzie dużo gorzej. biglaugh.gif

Napisano

A teraz zacznij nim jeździć regularnie w teren. Ale nie na przejażdżki po polnych dróżkach zlosnik.gif

Napisano

> A teraz zacznij nim jeździć regularnie w teren. Ale nie na przejażdżki po polnych dróżkach

Niestety wtedy zawsze jakieś straty muszą być. Proporcjonalne do fantazji kierowcy hahaha.gif

Napisano

> Niestety wtedy zawsze jakieś straty muszą być. Proporcjonalne do fantazji kierowcy

To wiadomo. Ale wchodzi tu jeszcze jeden czynnik...

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> tak też myślałem...

> a czy Kia Sportage I da radę? myślę o moich potrzebach....

> a co myślicie o takiej vitarce:

> http://otomoto.pl/suzuki-vitara-4x4-C19830256.html

> niestety nie ma hard topa i nie wiem czy zimą nie podmarznę

witam,

pokazana tu vitarka po chwilowym niebycie pojawiła się znowu na Otomoto....

dziś pojadę obejrzeć...może ponegocjować?

pozdr

Napisano

> Nie twierdzę, że nie trzeba na to uważać, ale da się w prosty sposób przerobić układ i problemu

> uniknąć. Ale trzeba trochę pomyśleć w temacie a nie tylko filozofować na forumie, jak to w

> parchu czapki skaczą

Nie muszę myśleć, bo parcha nie mam, a skoro wiesz jak to napisz, może inni skorzystają... Do tej pory najprościej było umyć chłodnicę po gnojeniu...

A jeden taki u nas 3 razy mu czapka spadła... w końcu dorósł do 4.2 zlosnik.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Jak dorośniesz do patrola, to Ci powiem

Mi to ryba... Ale Ty dalej brniesz... dla mnie EOT.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Jak dorośniesz do patrola, to Ci powiem

Witam. Podepnę się pod temat. Mogę stanąć do licytacji po takiego przęta. Bodajrze 2002r i 2,5Di. Auto jeździło jak widać zlosnik.gif

285419904-patrol2.jpg

Jakie są typowe niedomagania tego wozu?? Wiem że hydraulika góry silnika cos niedomaga. Podobno głośne szklanki?? niewiem.gif Będę dokładnie wiedział za jakiś czas. Takie autko by sie przydało bo śmigam na ryby i troszkę dłubię po budowach. Cena tego wozu to 13kPln i pewnie w pierwszej licytacji nie pójdzie więc pewnie bym za 10kPln złapał je. Warto??

post-35550-14352514390161_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.