Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytań odnośnie bravy

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nie miał czlowiek problemu to kupuje 3ciego Fiata do rodziny :D

Obejrzałem własnie brave z `99 , co prawda 1.2 ... zonie wystarczyc powinien , ale nasuwa mi sie kilka pytań, przeszukałem forum i nie znalazlem odpowiedzi frown.gif

1. kierownica po skreceniu odbija o pół obrotu i tak zostaje , sama nie wraca , jest wspomaganie, klientka mowi ze wymieniala wahacz ostatnio - jaki werdykt ? - zle/nie ustawiona zbieżnosc (zmienila opony przed sprzedaza wiec czy tnie opony nie widac), maglownica miala luzy i ktos ja na chama dokrecil ? Maglownica pada ?

2. Czy ktos ogarnal temat wymiany samej tapicerki na drzwiach ? nie boczku a samej tapicerki ? da sie to jakos w prosty i malo skomplikowany sposob rozebrac i wymienic np na inny ? (chodzi o same wstawki materiałowe).

3. klientka twierdzi ze ma ogrzewanie postojowe ... ktos zna temat ? gdzie to jest montowane i jak odpalane, zeby ustalic czy na pewno ma ? znalazlem na stronach wujka Google jakas specyfikacje DEFY z jakimis pogladowymi zdjeciami - montaż na przewodach chlodniczych - funkcja (chyba??) dogrzewania płynu chłodzącego na zasadzie Renault i przepływowego ogrzewacza z np 3 świecami ??

Od razu spiesze wyjasnic 3 pkt - laska powiedziala ze ma klimatyzacje , ja ogladajac samochod nie kojarze kompresora pod maska (dzis sie baczniej przyjrze) a na konsoli srodkowej nie ma zadnego wlacznika klimy, jest tylko ta recznie sterowana zasuwka od powietrza wew/zew. Na moje uwagi odnosnie tych roznic otrzymalem odpowiedz - poprzedni wlasciciel jak od niego kupowalam powiedzial mi ze samochod ma klimatyzacje ... yikes.gif ... wiec zakladam ze to samo moze byc z ogrzewaniem postojowym ...

Sorry za dlugosc wiadomosci i dzieki za konstruktywna pomoc wink.gif

Napisano

Daj fotkę konsoli , i zobaczymy czy ma klimę, choć z Twego opisu nie sądzę aby była.

Napisano

> 2. Czy ktos ogarnal temat wymiany samej tapicerki na drzwiach ? nie boczku a samej tapicerki ? da

> sie to jakos w prosty i malo skomplikowany sposob rozebrac i wymienic np na inny ? (chodzi o

> same wstawki materiałowe).

Krótko: zapomnij, nie da się.

Dłużej: wszystko się da, ale tutaj raczej ostra rzeźba

Napisano
  • Autor

> Daj fotkę konsoli , i zobaczymy czy ma klimę, choć z Twego opisu nie sądzę aby była.

Mam bravo tez z 99 i konsola jest inna , tu jest przelacznik od powietrze zew/wew a nie jakis suwak , dodatkowo jest przycisk od uruchomienia klimy , ktorego w tamtym samochodzie nie widzialem ...

Wydaje mi sie ze wygladala TAK

Napisano

> Wydaje mi sie ze wygladala TAK

Niestety nie ma tu klimatyzacji.

Napisano
  • Autor

> Niestety nie ma tu klimatyzacji.

No tyle to i ja się domyślam mając bravo które zupełnie inna konsole ma.

A jakies odpowiedzi na pytania 1-3 ? smile.gif

Napisano

> A jakies odpowiedzi na pytania 1-3 ?

Tapicerki w drzwiach nie zmieniałem, więc nie wiem, wymiana boczku jako całości jest banalna.

A co do ogrzewania postojowego, to zapewne tak jak z klimą zlosnik.gif bo rozumiem że chodzi o webasto ?

Napisano
  • Autor

> Tapicerki w drzwiach nie zmieniałem, więc nie wiem, wymiana boczku jako całości jest banalna.

> A co do ogrzewania postojowego, to zapewne tak jak z klimą bo rozumiem że chodzi o webasto ?

No wlasnie nie wiem czy chodzi o webasto czy o takie proste przeplywowe podgrzewacze zasilane swiecami jakie byly montowane w roznych samochodach różnych marek jako dogrzewanie plynu chlodzacego.

Rozbieranie - demontaż boczku to zabawa dla przedszkolaka ;P ja mowie o poziomie wyżej :D

No nic jade zobaczyc ten samochod za jakies 4h to na spokojnie obejrze ... wczoraj trafilo mi sie oberwanie chmury podczas ogladania :S

Napisano

ad1. jak jedzie prosto a kiera jest skręcona to pewnie zbieżność do ustawienia.

Napisano
  • Autor

> ad1. jak jedzie prosto a kiera jest skręcona to pewnie zbieżność do ustawienia.

OK Panowie, temat nie aktualny. Wlasciciele kosmici , auto kosmiczny zlom, dobrze ze dzis bylo sucho i mozna bylo obejrzec ... omijajcie szerokim lukiem

Brava 1.2 `99 ozorków jasno niebieska. Nie bylo nie malowanego elementu , dach , wszystkie drzwi , na masce zacieki , bagaznik. Co innego w ogloszeniu , co innego na miejscu (jak zwykle ...).brak wyposazenia z ogloszenia (chociaz teraz juz widze ze zmienione po mojej interwencji).

Dzieki wszystkim za odpowiedzi, szukam dalej jakiegos sensownego w okolicy.

Napisano

> 2. Czy ktos ogarnal temat wymiany samej tapicerki na drzwiach ? nie boczku a samej tapicerki ? da

> sie to jakos w prosty i malo skomplikowany sposob rozebrac i wymienic np na inny ? (chodzi o

> same wstawki materiałowe).

Załączam link do mojego manuala

https://docs.google.com/viewer?a=v&p...U3&hl=en_US

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.