Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy jest sens kupować taką astrę?

Featured Replies

Napisano

Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy!

Poszukuję astry G z silnikiem 1.8 + gaz i oto znalzłem coś takiego http://tablica.pl/oferta/opel-astra-ii-18-gaz-IDc20f.html Instalacja LPG I generacji, w przyszłym roku trzeba wymienić zbiornik. Dwie opony do wymiany i nie wiadomo co jeszcze,bo dopiero mam się tym przejechać. Warto dać 9000 (zakładając,że ta końcówka jest do wytargowania) zł?

P.S. Troszkę zjechane te przyciski klaksonu. Czyżby tak właśnie wyglądały one po wypadku i wystrzeleniu poduchy?

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Przyciski klaksonu to norma w astrze G , prawie zawsze są wytarte alien.gif Ale martwi mnie to iż ten silnik jest na gazie 1 gen no.gif i to zapewne z 9 lat skoro mówisz że zbiornik za rok do wymiany. Te silniki powinny pracować na sekwencji conajmniej 3-4gen. Pierwsza generacja potrafi zabić nawet silnik na monowtrysku jeśli mieszanka jest cieńko ustawiona . Osobiście wolałbym kupić bez gazu i zagazować . Wtedy wiesz co włożyłeś a i nowa instalacja napewno posłuży długo i bezawaryjnie.

Napisano

Instalacja I generacji? panic.gif Jeśli tak, to daruj sobie.

Klakson starty całkiem ładnie, ja mam w porównaniu z nim nówkę sztukę przy przebiegu 225kkm.

Cena coś dużawa chyba, ja za tyle zamierzam sprzedawać w przyszłym roku swojego parcha w kombi 2002 rocznik, 1.6 gaz

Napisano

> Klakson starty całkiem ładnie, ja mam w porównaniu z nim nówkę sztukę przy przebiegu 225kkm.

To zależy jak kto trzyma kierownicę , widać że Ty trzymasz prawidłowo claps.gif dobrze prawisz 1 gen w tym silniku to nie do pomyślenia oslabiony.gif

Napisano

IMHO nie warto

O poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym to on nie dba sick.gif

Tył wygląda na bity.

Gaz druciarstwo z tym anty wybuchem w filtrze pow sick.gif

Złom jednym słowem

Napisano

ja tam widzę silniczek krokowy przy doprowadzeniu gazu do dolotu więc raczej II generacja (kwestia jeszcze jaka komkretnie), więc może bez paniki

Napisano

> ja tam widzę silniczek krokowy przy doprowadzeniu gazu do dolotu więc raczej II generacja (kwestia

> jeszcze jaka komkretnie), więc może bez paniki

Zgadza się, a jak regulował kumaty gazownnik to będzie smigac całkiem dobrze. Sam miałem X20XE = X20sed na I i jeździła aż miło. Kwestia spalania tego jak się traktuje silnik ( czy na zimnym przełączenie czy nie)

Napisano

> Kwestia spalania tego jak się traktuje silnik ( czy na zimnym

> przełączenie czy nie)

To akurat małe ma znaczenie dla silnika. A I generacja nie jest dobrym pomysłem właśnie dla zdrowia silnika.

Napisano

Przy 1.8 felgi powinny być na 5 śrub,

no i listwy boczne, występowały lakierowane w tym roczniku?

Napisano

> IMHO nie warto

> O poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym to on nie dba

> Tył wygląda na bity.

> Gaz druciarstwo z tym anty wybuchem w filtrze pow

> Złom jednym słowem

ja z ciekawości bo szukam teraz dla siebie takiej asterki.po czym wnioskujesz że tył mógł być bity ?

Napisano

> ja z ciekawości bo szukam teraz dla siebie takiej asterki.po czym wnioskujesz że tył mógł być bity

> ?

Prawdopodobnie odcieniem klapy wydaje się być ciemniejszy ale

to zdjęcie zrobione pod kątem więc można się mylić. Może ktoś chce kupić taką asterkę w dieslu 2.0 DL 99r sprowadzona chyba rok temu, wiśniowy kolorek, ładnie się prezentuje. Jak kogoś interesuje to pisać dam fotki itd.

Napisano

> Prawdopodobnie odcieniem klapy wydaje się być ciemniejszy ale

> to zdjęcie zrobione pod kątem więc można się mylić.

czyli fusologia hehe.gif

Napisano

nie chce juz zakladac nowego watku i smiecic to zapytam tutaj.czy tak wytarty miszek drazka moze swiadczy o przebiegu astry z 2002 roku z przebiegiem 173 tys?czy raczej przyjmowac ze ma grubo powyzej 200 tys?czy takie myslenie to raczej tez fusologia:)

C20280005_8.jpg

Napisano

Miałem Fke z przebiegiem niecałe 200 i mieszek wyglądał podobnie. W aktualnej G 120 000 realnego mieszek też juz zmęczony wiec te mieszki to chyba standard.

> powyzej 200 tys?czy takie myslenie to raczej tez fusologia:)

Napisano

> Miałem Fke z przebiegiem niecałe 200 i mieszek wyglądał podobnie. W aktualnej G 120 000 realnego

> mieszek też juz zmęczony wiec te mieszki to chyba standard.

> > powyzej 200 tys?czy takie myslenie to raczej tez fusologia:)

Hmmm.wiec przebieg moze byc realny cfaniaczek.gif

Napisano

> Miałem Fke z przebiegiem niecałe 200 i mieszek wyglądał podobnie.

W mojej eFce mieszek był już powycierany przy przebiegu około 130 kkm, wymieniłem na jakiś taki zakupiony w zwykłym motoryzacyjnym i do tej pory, a zbliżam się do 250 kkm, wygląda ładnie.

PZDR VEN

Napisano

> czy takie myslenie to raczej tez fusologia:)

Raczej fusologia. Mój mieszek w F z 96 roku wygląda lepiej, a licznikowy przebieg to 180 tys. Kupiłem ją jak miała 100 tys. przejechane (a ile naprawdę? niewiem.gif) i już wtedy było lekkie przetarcie.

Już kilka razy dyskutowano na tym forum i każdy miał inne zdanie - wniosek jest jeden: mieszek i kierownica w 100% nie oddają rzeczywistego przebiegu auta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.