Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapalniczka

Featured Replies

Napisano

Jak wyjac zaplaniczke bez zdejmowania tunelu srodkowego ?

Napisano

> Tutaj poczytaj

To może ja sie podepnę z pytaniem:

czy można wymienić gniazdo zapalniczki na dłuższe??

Z obecnego potrafią mi wypadać niektóre podłączone urządzenia.

Pzd

Napisano

> czy można wymienić gniazdo zapalniczki na dłuższe??

A czy gniazda nie mają znormalizowanych wymiarów?

Napisano

> A czy gniazda nie mają znormalizowanych wymiarów?

Te oryginalne pewnie tak... te marketowe są różne.....

Szukając dawcy dodatkowego gniazdka do schowka się o tym przekonałem.

Napisano

> Te oryginalne pewnie tak...

To te normy Fiata w tym względzie jakieś nie teges. oslabiony.gif

W Brava praktycznie wtyczki wysuwały się same z gniazda zapalniczki (za szerokie i zbyt płytkie gniazdo). W Stilo widzę podobnie (u siebie jeszcze nie próbowałem).

Ja się zastanawiałem nad dodatkowym gniazdem gdzieś z przodu (coby sięgnąć ładowarką do telefonu) i tak się zastanawiałem czy te samochodowe gniazda do ładowania (nie zapalniczki) nie są przypadkiem głębsze i węższe. hmm.gif

Napisano

> Ja się zastanawiałem nad dodatkowym gniazdem gdzieś z przodu (coby sięgnąć ładowarką do telefonu) i

> tak się zastanawiałem czy te samochodowe gniazda do ładowania (nie zapalniczki) nie są

> przypadkiem głębsze i węższe.

wielu ma dołożone gniazdko w górnym schowku, użyj szukajki- będziesz miał fotki i opisy...

( z fona nie poratuje linkami )

Napisano

Kilka osób ma dodatkowe gniazda w górnym schowku, a czy ktoś z Was próbował wymienić istniejące gniazdo??

Mam założony rozdzielacz na 3 gniazda do bocznej osłony i wolę wymienić właśnie główne gniazdo jak kombinować z dodatkowym, tylko pytanie czy nie będzie problemu z wejściem.

Pzd

Napisano

> Kilka osób ma dodatkowe gniazda w górnym schowku, a czy ktoś z Was próbował wymienić istniejące

> gniazdo??

ale po co? Jakie być załozył będzie bardziej wystawało i już nie mówiąc o tym, że pewnie w ogóle pasowac do tunelu nie będzie.

Zakładasz gniazdko w schowku i:

1. nie widać, go, możesz tam mieć rozgałęźnik, bo spokojnie się zmieści

2. zdecydowanie bliżej do podłączenia nawigacji i kable się nie pałętają

3. można zrobić sobie osobna instalację do niego prosto z akumulatora i wtedy np lądować tel na postoju zostawiając go w schowku bo go nie widać.

Napisano

> ale po co?

Po to choćby, zeby nie wypadały zeń wszystkie możliwe wtyczki.

> Zakładasz gniazdko w schowku

To można zrobić swoją drogą.

Albo wygospodarować miejsce gdzieś "na wierzchu"

Napisano

> ale po co? Jakie być załozył będzie bardziej wystawało i już nie mówiąc o tym, że pewnie w ogóle

> pasowac do tunelu nie będzie. >

To że będzie troche wystawało wcale mi nie przeszkadza i tak podłokietnik cały czas opuszczony, więc nawet nie będę tego oglądał

> Zakładasz gniazdko w schowku i: >

Jak pisałem wyżej nie chcę dodatkowego gniazda w schowku ponieważ

mam juz zagospodarowane miejsce na rozdzielacz z 3 gniazdami który jest poprostu przykręcony do bocznej osłony jak go zdejme to mi dziury zostaną.

A po drugie primo nie chę żeby mi kable od navi i cb nie wychodziły spod klapki schowka.

Także pytanie było do tych którzy może próbowali już wymienić gniazdo na dłuższe.

Pzd

Napisano

> To te normy Fiata w tym względzie jakieś nie teges.

> W Brava praktycznie wtyczki wysuwały się same z gniazda zapalniczki (za szerokie i zbyt płytkie

> gniazdo). W Stilo widzę podobnie (u siebie jeszcze nie próbowałem).

Widać Fiat ma takie gniazda zapalniczek do d..... oslabiony.gif w seju też wiekszość rzeczy wyskakiwała w cienkim ojca jest identycznie...... sądziłem że to to tylko tak ma cc/sc ale teraz po stilonie widzę że nic nie poszło ku lepszemu...... frown.gif

Napisano

> tak się zastanawiałem czy te samochodowe gniazda do ładowania (nie zapalniczki) nie są

> przypadkiem głębsze i węższe.

Kupiłem do bagażnika dodatkowe gniazdo z klapką z jakiegoś francuza i jest identyczne jak zapalniczki w naszych autach tylko nie posiada podświetlenia.

Napisano

> Kupiłem do bagażnika dodatkowe gniazdo z klapką z jakiegoś francuza i jest identyczne jak

> zapalniczki w naszych autach tylko nie posiada podświetlenia.

Nie ma co się dziwić - Francuz też na f. Tak samo, jak Fiat. grinser006.gif

Napisano

A co panowie myślą na temat takiego miejsca na zapalniczki/gniazda do ładowarek?

Można dwa, może więcej?

Zapalniczki.jpg

Rozbierał tam ktoś może Stilona?

Ciekawym czy ciężko się dostać i czy byłoby do czego się "przyssać" z gniazdami.

Napisano

> A co panowie myślą na temat takiego miejsca na zapalniczki/gniazda do ładowarek?

> Można dwa, może więcej?

null, miejsca brak. Chyba, że w popielniczce się zmieścisz.

> Rozbierał tam ktoś może Stilona?

> Ciekawym czy ciężko się dostać i czy byłoby do czego się "przyssać" z gniazdami.

podwieszony watek ZTS - wymiana żarówek podświetlenia..

Dowiesz się co powyżej, poniżej musisz tunel wypruć, ale samo wykręcenie popielniczki da Ci ogląd na dostępne miejsce.

Nie bez powodu wszyscy poszli z gniazdkami do górnego schowka...

Napisano

> null, miejsca brak. Chyba, że w popielniczce się zmieścisz.

Właśnie chciałem pod popielniczką. oslabiony.gif

W popielniczce to bez sensu. Aby skorzystać z gniazda trzeba popielniczkę otwierać.

Jak sa tak pety, to jest nieładnie. W Brava tak było, ze aby dstac się do gniazda zapalniczki otwierało się razem z popielniczką.

> podwieszony watek ZTS - wymiana żarówek podświetlenia..

Poglądam - dzięki. ok.gif

> Nie bez powodu wszyscy poszli z gniazdkami do górnego schowka...

Nie wątpię - ale może będę pionierem wink.gif

Napisano

> Nie wątpię - ale może będę pionierem

Może jeszcze u rodziców bym znalazł chustę oryginalną radziecką tej formacji.....

Napisano

ja zamontowałem tu: 285237481-1.3.jpg

285237481-1.4.jpg

post-140897-1435251378268_thumb.jpg

Napisano

Też dziś się nad tym miejscem zastanawiałem. ok.gif

I jeszcze tam gdzie ówcześnie sobie wymyśliłem, tylko że nie poziomo w plastiku tylko w dnie tej półeczki, która jest pod popielniczką.

Zaglądałem dziś pobieżnie i faktycznie (tak jak pisał tmtom) poziomo się nie da, bo biegną tamtędy kanały wentylacyjne i inne rurki.

Ale pionowo w dnie powinno się udać (nawet może dwie sztuki).

Napisano

Ja dołożyłem drugie gniazdo obok tego oryginalnego.

Drugie gniazdo - oryginalne fiata ale gniazdo 12V. Stilony maja w standardzie gniazda zapalniczki. podobno się róznią. W sumie to nie pamiętam czy sie różni.

Za to pamiętam, jak zamawiałem nową Pandę to sobie zażyczyłem gniazdo (bo w standardzie nie ma). Pan się spytał czy ma być 12V czy gniazdo zapalniczki. Zamówiłem 12V bo zapalniczki nie używam. Więc może faktycznie jest jakaś różnica.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja również kilka razy "sparzyłem się" montując wtyczkę w gniazdo zapalniczki Stilo. Wynika z tego jasno że gniazdo zapalniczki to gniazdo zapalniczki a gniazdo zasilania ( w bagażniku) to gniazdo zasilania. Tak więc chcąc nie chcąc zrobiłem przedłużacz z bagażnika i pod wykładziną i siedzeniami pociągnąłem do przodu. Montaż podobnie jak "rozdzielnika" w stylu na "wcisk"- pomiędzy siedzenie a tunel. Trzyma się dobrze już 8 miesiąc , nie gniecie pasażera, nie odbija się na tapicerce i zawsze jest pod ręką. Problem pojawił się podczas wakacji kiedy musiałem podłączyć w bagażniku lodówkę , ale kolejny rozgałęźnik rozwiązał sprawę. Z przodu CB i Nawigacja a z tyłu lodówka. Trzeba pamiętać tylko o ograniczeniu Watt. I tyle.

Fotka poglądowa z podłączonym radyjkiem CB - w miejscu gniazda przedłużacza aktualnie jest trójnik , natomiast sama wtyczka mniej więcej na wysokości fabrycznego gniazda zapalniczki.

[image]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4bde4abded099e1.html[/image]

Napisano

d4bde4abded099e1gen.jpg

obrazek wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.