Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smierdzi z ogrzewania :/

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj na dłuższej trasie auto sie wychłodziło klimą i ustawiłem pokrętło mieszalnika na pół. No zawaliło niespodziewanie zepsutym serem/starą skarpetą i nie chciało przestać... sick.gif Ki grzyb i co można z tym zrobić? z klimy nic nie śmierdzi, była nabita i odgrzybiona w tym roku. Z góry dzięki za info i pozdr ok.gif

Napisano
  • Autor

No dobra - jak nie macie pomysłów to powiedzcie proszę chociaż jak działa ogrzewanie w laczku. Czy ciecz chłodząca płynie przez nagrzewnicę cały czas? Czy zdarzyło się na kąciku żeby popuszczała komuś nagrzewnica?

Napisano

> Czy zdarzyło się na kąciku żeby

> popuszczała komuś nagrzewnica?

Nie wiem ile rozwiązania z Lacetti mają wspólnego z Lanosem, ale tam nagrzewnice lubiły padać... nie wiem, czy zapychały się... w każdym razie w naszym rodzinnym Lanosie była zmieniana po ok 8-latach eksploatacji auta.

Napisano
  • Autor

Pojeździłem troche i przestało ok.gif Widocznie się wzięło i zaśmierdło po kilku miesiącach nie używania. Ale będe obserwował temat. jak ktoś by zaobserwował coś podobnego to niech odgrzebie temat ok.gif

Napisano

Taki przykry zapach z klimy/wentylacji to często filtr do wymiany. Żadko używana klima sprzyja rozwijaniu sie różnych "mikrobów". Poza tym filtr należy wymieniac co 1-2 lata a same urządzenie nalezy włączać przynajmniej raz w miesiącu na 10 min. w celu smarowania pompy klimy.

Napisano

U mnie jest taki smrodek gdy włączę grzanie, mimo wymiany filtra p. pyłkowego.

Wymiana filtra po 2 latach? yikes.gif To u mnie chyba by już nic nie wiało z nawiewów, filtr który mam teraz ma 0,5 roku i ostatnio musiałem go odkurzyć bo był tak zasyfiony a nowego nie miałem.

Ale w najbliższym czasie muszę go wymienić.

Napisano

upss,to faktycznie jeździsz w mocno zapylonym terenie.Normanie raz w roku wystarczy wymienic a przy małych przebiegach i 2 lata jest ok.Nie trudno poczuć potrzebe wymiany.Może masz malutki przeciek na nagrzewnicy ?Bez wizualnej inspekcji chyba sie nie obejdzie.Powodzenia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> małych przebiegach i 2 lata jest ok.Nie trudno poczuć potrzebe wymiany.

Ja wymieniam max co rok. Jest niby na 15tyś km. Tyle mniej więcej robię w ciągu roku i przed zimą staram się aby filtr był wymieniony, co ułatwi eksploatację zimą (mam na myśli mniejsze parowanie szyb). Generalnie w serwisach klimy radzą, dla świętego spokoju wymienić nawet 2x w ciągu roku, niezależnie od przebiegów - raz przed zimą a potem po okresie zimowym.

Napisano

> Ja wymieniam max co rok. Jest niby na 15tyś km. Tyle mniej więcej robię w ciągu roku i przed zimą

> staram się aby filtr był wymieniony, co ułatwi eksploatację zimą (mam na myśli mniejsze

> parowanie szyb). Generalnie w serwisach klimy radzą, dla świętego spokoju wymienić nawet 2x w

> ciągu roku, niezależnie od przebiegów - raz przed zimą a potem po okresie zimowym.

Ja wymieniam co 15kkm, a w międzyczasie wyjmuję i porządnie odkurzam filtr.

Po wymianie czuć, ze dmucha o wiele lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.