Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LOW OIL PRESS. ?problem

Featured Replies

Napisano

witam, czy ktos wie gdzie znajduje sie czujnik od tej funkcji "low oil press." mam stilo 3d 1.9 140KM i nie mam pojecia gdzie znajduje sie ten czujnik? czy to ten sam co pokazuje "OIL level"?? dzienki za pomoc...

Napisano

W gwoli ścisłości zaznaczę, że ta 'funkcja' jest bardzo ważna.... najważniejsza? i tak łatwo nie zwalał bym tego na czujnika, a już na pewno nie do momentu upewnienia się czy mamy ciśnienie oleju.... bez niego daleko nie zajedziemy, lepiej nie ryzykować.

Pozdrawiam.

Napisano

Tak jak Wafer napisał, nie nastawiałbym się od razu na awarię tego czujnika busted.gif I tak jak ostrzegł, sprawa może być poważna (a przynajmniej konsekwencje dalszej jazdy) old.gif... ale może być też banalna zlosnik.gif Ten błąd wyskakuje np. przy problemach "z prądem"/masą, przy "niestandardowym" zgaśnięciu silnika itd. itp. ok.gif

Napisano
  • Autor

blad pojawij sie odkad zgasl mi stilo na swiatlach kiedy chcialem ruszyc, i od tej pory wyskakuje mi blad:( miesiac temu wymienilem olej na selenie wr 5w-40, filtr i wyczyscili mi pompe+ uszczelnienie miski olejowej...temperatura w normie

mysle ze to czyjnik sie zepsul, byc moze membranka w nim sie zuzyla:( czytalem na innym forum

czy ktos wie gdzie jest ten czujnik?

Napisano

> blad pojawij sie odkad zgasl mi stilo na swiatlach kiedy chcialem ruszyc, i od tej pory wyskakuje

> mi blad:( miesiac temu wymienilem olej na selenie wr 5w-40, filtr i wyczyscili mi pompe+

> uszczelnienie miski olejowej...temperatura w normie

> mysle ze to czyjnik sie zepsul, byc moze membranka w nim sie zuzyla:( czytalem na innym forum

> czy ktos wie gdzie jest ten czujnik?

Przyłączam sie do pytania ... u mnie jest dokladnie tak samo , zazwyczaj pokazuje low level a raz na 50 przypadkow pokazuje tez low pressure ...

Dodam iz w lato nie ma zadnych problemow, wiosna / jesienia rzadko a w zimie to dosc czesto. Wyłączenie po błędzie i odpalenie ponowne zazwyczaj naprawia problem , FES nie widzi zadnych problemow.

Pokazuje mi np 1 kropke oleju w a w rzeczywistosci jest full.

Teraz problemu nie ma ... ale sie zima zbliza ...

Napisano

Witam!

Mam tak samo,

Juz wymianieny czujnik pozionu oleju, wiec podejrzenia sa co do kostki laczacej.

Niestety ciezki dostep, tylko od spodu, wiec na razie nic nie robie.

Napisano

ja mialem taki sam problem kiedy wymienilem filtr paliwa.auto mi gaslo po duzej predkosci a nieraz na wolnych obrotach. problem ustapil jak zalozylem spowrotem orginalny filter paliwa i od tamtej pory zero komunikatow . nie warto kupywac jakis tanich zamiennikow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.