Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprężyny zawieszenia - standard, jakie dobre i niedrogie

Featured Replies

Napisano

1. Jedna przednia spreżyna w MEGANE II 14.16V pęknięta, przebieg 115 kkm. Wiem, że najlepiej wymienić lewą i prawa ale czy jest to niezbędne, czy można wymienić tylko uszkodzoną? Chodzi o niski koszt naprawy.

2. Jesli absolutnie niezbędna bylaby wymiana 2 szt to jakiej firmy polecacie sprezny. Nie potrzebuje zadnego obniżania, ma być standard i niedrogo.

Napisano

> 1. Jedna przednia spreżyna w MEGANE II 14.16V pęknięta, przebieg 115 kkm. Wiem, że najlepiej

> wymienić lewą i prawa ale czy jest to niezbędne, czy można wymienić tylko uszkodzoną? Chodzi o

> niski koszt naprawy.

Obie.

> 2. Jesli absolutnie niezbędna bylaby wymiana 2 szt to jakiej firmy polecacie sprezny. Nie

> potrzebuje zadnego obniżania, ma być standard i niedrogo.

Lemforder

Napisano

> Obie.

ok.gif

> Lemforder

To chyba jedne z drozszych jezeli chodzi o serie ?

Napisano

Lemforder

tylko ta firma, nigdy się na nich nie zawiodłem. Mogę też zapytać w intercars o inne tylko podeślij mi dane auta dokładne.

Napisano

> To chyba jedne z drozszych jezeli chodzi o serie ?

znasz takiego powiedzenie "biednego nie stac zeby oszczedzal"?

Wkladasz lemfordera i masz spokoj. Wkladasz tani badziew i czekasz kiedy bedziesz tam zagladal ponownie. A roznica w cenie nie jest az tak porazajaca jak mogloby by sie wydawac.

Napisano

> znasz takiego powiedzenie "biednego nie stac zeby oszczedzal"?

Masz racje - co marka to marka , ale ja tylko cytyje autora watku , ktory szuka tanich czesci - moze np. chce niebawem sprzedac auto....

Napisano

> Masz racje - co marka to marka , ale ja tylko cytyje autora watku , ktory szuka tanich czesci -

> moze np. chce niebawem sprzedac auto....

Ja rozumiem, ale policz na spokojnie. Ile kosztuja sprezyny+robocizna+ustawienie zbieznosci?

to teraz zobacz jakim % ogolnej sumy jest roznica w cenie sprezyn. I zapytaj autora watku czy chce ryzykjowa, ze misiac czy dwa pozniej bedzie placil za wszystko jeszcze raz gdy tania sprezyna peknie.

Napisano
  • Autor

nie widze w ofercie np INTERCARSU Lemfordera jest coś takiego jak LESJOFORDS czy coś takiego. nada sie?A może KYB?

Napisano

> Ja rozumiem, ale policz na spokojnie. ...

I ja rozumiem o co Tobie chodzi 20.GIF

Napisano

> nie widze w ofercie np INTERCARSU Lemfordera jest coś takiego jak LESJOFORDS czy coś takiego. nada

> sie?A może KYB?

naturalnie myslalem o Lesjofords. Moj blad wink.gif

Napisano

> moze np. chce niebawem sprzedac auto....

boże, ale to nie jest argument żeby oszczędzać na częściach frown.gif

Napisano

> nie widze w ofercie np INTERCARSU Lemfordera jest coś takiego jak LESJOFORDS czy coś takiego. nada

> sie?A może KYB?

Lesjofors jeśli już...

Napisano

> 1. Jedna przednia spreżyna w MEGANE II 14.16V pęknięta, przebieg 115 kkm. Wiem, że najlepiej

> wymienić lewą i prawa ale czy jest to niezbędne, czy można wymienić tylko uszkodzoną? Chodzi o

> niski koszt naprawy.

kup z używki 1 do tej samej wersji silnikowej i o ile możliwe o podobnej wysokości/zużyciu , to będzie najtańsze rozwiązanie zlosnik.gif

Lesjofors, suplex z polecanych marek

Napisano

> Lesjofors jeśli już...

jeśli już... to jednak Lesjöfors

Napisano

> niski koszt naprawy.

> 2. Jesli absolutnie niezbędna bylaby wymiana 2 szt to jakiej firmy polecacie sprezny. Nie

> potrzebuje zadnego obniżania, ma być standard i niedrogo.

ja na Twoim miejscu kupiłbym coś z Kayaby, ew Monroe'a. tutaj masz taki model - sprężyny zawieszenia. cena jak widzisz przystępna, 100 PLN za jedną sprężynę do samochodu z 02 roku to imho absolutne minimum, bo byle g... też nie warto montować, nie ma sensu po prostu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.