Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsze kroki :)

Featured Replies

Napisano

Dobre:) To jest dowód na to że motocykl zawsze jedzie tam gdzie kierowca patrzy:) Wystraszony początkujący patrzy na drzewo bo się boi że walnie i motocykl jedzie w to drzewo.

nie wiem jak można uczyć kogoś jeździć na 954. Przecież to było do przewidzenia co się stanie... Kolejna głupota to brak choćby kasku. Bo po co komu kask jak przejechać ma tylko 3m.

Napisano

Ostatnio, pierwszy raz w zyciu siedzialem na skuterze. Nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z moto. I mimo ze to tylko zwykla 50tka z automatyczna skrzynia, to kiedy po raz pierwszy ruszylem i chcialem zawrocic, doznalem tego wspomnianego przy jednym filmiku "paralizu". Nie moglem skrecic, odruchu puszczenia manetki tez nie mam i tak ja trzymalem oink.gif Oczywiscie zatrzymalem sie chwile pozniej, ale przez chwile nic nie moglem zrobic hehe.gif Gdybym zaczal od takich maszyn jak bohaterowie filmikow, to strach sie bac co bym wykombinowal 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Dobre:) To jest dowód na to że motocykl zawsze jedzie tam gdzie kierowca patrzy:)

Nie, to jest dowód na to, że motocykl sam nie skręca, w szczególności nie robi tego tak łatwo, jak rower grinser006.gif

No i jak się wszystko puści to i tak jedzie wink.gif

Napisano

> Ostatnio, pierwszy raz w zyciu siedzialem na skuterze. Nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z

> moto. I mimo ze to tylko zwykla 50tka z automatyczna skrzynia, to kiedy po raz pierwszy

> ruszylem i chcialem zawrocic, doznalem tego wspomnianego przy jednym filmiku "paralizu". Nie

> moglem skrecic, odruchu puszczenia manetki tez nie mam i tak ja trzymalem Oczywiscie

> zatrzymalem sie chwile pozniej, ale przez chwile nic nie moglem zrobic Gdybym zaczal od

> takich maszyn jak bohaterowie filmikow, to strach sie bac co bym wykombinowal

To ciekawe, co piszesz. Ja nie miałem takiego problemu, bo wcześniej "otarłem" się o motorynkę a nie tak dawno o quada.

Oprócz paraliżu dochodzi jeszcze to, że im bardziej przyspieszacz tym bardziej trzymasz gaz i tym bardziej przyspieszasz itd.

PZDR

Napisano

> To ciekawe, co piszesz. Ja nie miałem takiego problemu, bo wcześniej "otarłem" się o motorynkę a

> nie tak dawno o quada.

Noi to moze byc powod wink.gif

> Oprócz paraliżu dochodzi jeszcze to, że im bardziej przyspieszacz tym bardziej trzymasz gaz i tym

> bardziej przyspieszasz itd.

Nie wiem, rozpedzilem sie do 15 km/h zlosnik.gif

> PZDR

20.GIF

Napisano

> Nie wiem, rozpedzilem sie do 15 km/h

Moto przyspiesza lepiej od 50tki.

PZDR

Napisano

> To ciekawe, co piszesz. Ja nie miałem takiego problemu, bo wcześniej "otarłem" się o motorynkę a

> nie tak dawno o quada.

> Oprócz paraliżu dochodzi jeszcze to, że im bardziej przyspieszacz tym bardziej trzymasz gaz i tym

> bardziej przyspieszasz itd.

> PZDR

Jeszcze przed robieniem prawka wujek dał mi crossa, żebym sobie po górskich polach pojeździł. Wiadomo - kontrolowanie nadgarstka prawego na zerowym poziomie jeszcze wtedy było... Zjeżdżałem sobie po polu i była mała miedza, oczywiście zjeżdżając z niej ciężar bezwładnego ciała poszedł częściowo na ręce, a ja musiałem biec za motocyklem trzymając się kierownicy. Na moje nieszczęście zaraz była druga miedza i jeszcze bardziej odkręciła mi się manetka. rotfl.gif

Napisano

Ja miałem problemy ze sprzęgłem jak uczyłem się jeździć;p Kolega dał mi się przejechać komarkiem. Próby "na sucho" puszczania sprzęgła nie wychodziły, ale stwierdził że nie ma czasu i trzeba wsiąść na "motocykl". Szybki instruktaż wyglądał tak: Daj dużo gazu i powoli puść sprzęgło. Ja oczywiście gazu dałem na maxa. Kolega krzyczał żebym puścił sprzęgło i tak też zrobiłem, tylko zapomniałem że trzeba powoli:D Nawet ten kolega nie umiał tak wysoko podnieść w komarku przedniego koła. Dobrze że silnik się zdusił bo jakby chodził dalej to pewnie zatrzymał bym się na płocie. Może z 10 lat wtedy miałem:D Jeszcze nogmi nie dostawałem dobrze do ziemi.

Ja potrafiłem takie coś zrobić na słabym komarku. Dawanie się przejechać na mocnym sprzęcie ludziom którzy nie mają kompletnego pojęcia o jeździe to przestępstwo:D

Napisano

> Dawanie się przejechać na mocnym sprzęcie ludziom

> którzy nie mają kompletnego pojęcia o jeździe to przestępstwo:D

Prawda smile.gif

Ja niedawno miałem swój pierwszy raz na "biegówce". Co prawda była to 50'tka (Romet ZetKa ), ale wystarczy znać teorię i można jeździć. Miałem problemy z ruszaniem, bo dawałem za mało gazu i mi gasł. Po jakichś 2 próbach potrafiłem już ruszyć z miejsca mimo, że nikt mi nie powiedział jak się to robi ! Zdziwiłem się nawet, że potrafię tak szybko zmieniać biegi ( puścić gaz, wcisnąć sprzęgło i wrzucić bieg wyżej ), mimo że nie miałem wcześniej styczności z takim typem jednośladów. Może mam już to we krwi ( MARS serce.gif ) grinser006.gif

Napisano

No ba ok.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.