Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Stłuczka z dzikiem

Featured Replies

Napisano

Witam; Miałem stłuczkę z dzikiem i proszę o informację, czy cena za naprawę jest słuszna (sam muszę naprawiać za swoje bo nie miałem ani AC ani miniAC)

Naprawa: Wymiana lakierowanego zderzaka, belki pod zderzakiem, lekkie podprostowanie podłużnicy w miejscu łączenia z belką od zderzaka, wymiana chłodnicy wody, reflektora, błotnika, klepanie drzwi i malowanie.

Części to zamienniki. Czy cena ok. 2500zł będzie OK za całość?

I tak w miarę szczęśliwie się skończyło bo dziwnym trafem nie poszły pomimo rozwalonej chłodnicy wody: chłodnica klimy, wentylator od klimy i wody, maska.

W każdym razie jechałem ok 80km/h i trafiłem dzika ok 200kg, który wyskoczył spod barier wprost pod auto.

Blacharz stwierdził. że miałem szczęście, że nie straciłem panowania nad kierownicą i że dobrą częścią auta go walnąłem - dodał jeszcze, że AG ma masywny przód....

Ale powracając do tematu to cena ok 2500zł za naprawę i części będzie OK?

Napisano

A było na tym odcinku ostrzeżenie znakiem: "uwaga, zwierzeta leśne"? Bo jak nie było znaku, to możesz starać się o odszkodowanie od Polskiego Związku Łowieckiego. Ale szczegółów już ci nie podam.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> A było na tym odcinku ostrzeżenie znakiem: "uwaga, zwierzeta leśne"? Bo jak nie było znaku, to

> możesz starać się o odszkodowanie od Polskiego Związku Łowieckiego.

Czy był znak to jeszcze nie wiem. Ale słyszałem, że walka z PZŁ to walka z wiatrakami... z góry przegrana...

Napisano

Mój kolega miał kolizję z dzikiem na drodze gdzie był znak "dzikie zwierzęta", była policja, spisali notatkę, po miesiącu dostał wezwanie od PZŁ do zapłaty 5,5 tys. A policjant mu mówił, żeby nie robić protokołu, tym bardziej, że i tak nie miał AC.

Napisano

To prawda. Też miałem przygodę z dzikiem. Gdyby dzik padł na miejscu to jeszcze coś można próbować zdziałać w PZŁ ale jak sobie poszedł dalej to nic nie poradzi.

Dla mnie cena nie jest wygórowana.

Napisano

Przerabiałem to rok temu.

Zrobiłem z AC bezgotówkowo

Wiem nic nie wniosłem do tematu 270751858-jezyk.gif

Napisano

w momencie uderzenia w zwierzaka miałeś 80 km/h ?

wtargnął na jezdnie tuż przed maskę ?

rzeczywiście w takiej sytuacji to należy się cieszyć że wszystko się dobrze dla Ciebie skończyło cool.gif

Napisano

> To prawda. Też miałem przygodę z dzikiem. Gdyby dzik padł na miejscu to jeszcze coś można próbować

> zdziałać w PZŁ ale jak sobie poszedł dalej to nic nie poradzi.

> Dla mnie cena nie jest wygórowana.

Dokładnie tak: Musi być trup i nie może być znaku o zwierzętach

Napisano
  • Autor

> w momencie uderzenia w zwierzaka miałeś 80 km/h ?

tak

> wtargnął na jezdnie tuż przed maskę ?

tak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.