Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szybkie pytanie dotyczące zgrzytającej dwójki

Featured Replies

Napisano

Czy jest jakiś sposób na zgrzytającą irked.gif dwójkę? Wszystkie inne biegi wchodzą jak w masło 275123014-zielony.gif

Napisano

> Czy jest jakiś sposób na zgrzytającą dwójkę? Wszystkie inne biegi wchodzą jak w masło

tak, wymiana synchronizatora zlosnik.gif

Napisano

a powód jest krótki i wszystki mdobrze znany, rozpędzając samochód spod świateł, dwójkę źle wrzucamy grinser006.gif

przeważnie przy takim 'dziczeniu' dwójki lecą, bo jest duża różnica obrotów

Napisano
  • Autor

> a powód jest krótki i wszystki mdobrze znany, rozpędzając samochód spod świateł, dwójkę źle

> wrzucamy

> przeważnie przy takim 'dziczeniu' dwójki lecą, bo jest duża różnica obrotów

ja tak swojej skrzyni nie katowałem. A jak redukuje na dwójke na wolnych obrotach to też zgrzyta icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> tak, wymiana synchronizatora

dlaczego nie dam rady zrobiĆ tego sam tanim kosztem grinser006.gif

Napisano

> ja tak swojej skrzyni nie katowałem. A jak redukuje na dwójke na wolnych obrotach to też zgrzyta

uroki fiata 270751858-jezyk.gif

Napisano

nietylko fiata

w Fabiach, ale ogólnie w grupie VW, lecą dwójki i nawet na gwarancji się zadzało, a tak, to koło 1500zł całość naprawy

Napisano

Ewentualnie pobawić się regulacją biegów o 1 obrót w tą lub w tą może na sworzniu wodzika 2 biegu jest za wielki luz i bieg zgrzyta czytaj nie dobija na swój tor.

Dokładnie chodzi o wodziki zewnętrzne od gałki biegów.

Napisano
  • Autor

> Ewentualnie pobawić się regulacją biegów o 1 obrót w tą lub w tą może na sworzniu wodzika 2 biegu

> jest za wielki luz i bieg zgrzyta czytaj nie dobija na swój tor.

> Dokładnie chodzi o wodziki zewnętrzne od gałki biegów.

interesujące smile.gif

Napisano

> interesujące

Tylko ostrzegam regulacja to tak jak z babą wchodzisz w to i nie wiadomo kiedy wyjdziesz zlosnik.gif

Wymieniałem łapę głównego wodzika już obok skrzyni bo się rozpadła i niby z tego samego silnika a ponad godzinę ustawiania było.

Ale ja miałem biegi poprzestawiane nie wbijał 5 i wstecznego.

Jeśli masz wyrobiony wodzik 2 biegu ten zewnętrzny to regulacja wodzików może coś pomóc. poprostu 2 nie dobija za krótkie wybicie wodzika 2 biego przez możliwy worobiony sworzeń wodzika 2b, wsteczny mi się też tak zacinał i regulacja pomogła.

Napisano
  • Autor

> Tylko ostrzegam regulacja to tak jak z babą wchodzisz w to i nie wiadomo kiedy wyjdziesz

> Wymieniałem łapę głównego wodzika już obok skrzyni bo się rozpadła i niby z tego samego silnika a

> ponad godzinę ustawiania było.

> Ale ja miałem biegi poprzestawiane nie wbijał 5 i wstecznego.

> Jeśli masz wyrobiony wodzik 2 biegu ten zewnętrzny to regulacja wodzików może coś pomóc. poprostu 2

> nie dobija za krótkie wybicie wodzika 2 biego przez możliwy worobiony sworzeń wodzika 2b,

> wsteczny mi się też tak zacinał i regulacja pomogła.

czytam i staram skumaĆ, ale jak stane przed tymi wodzikami to nie pokapuje który jest od 2ki zlosnik.gif

Napisano

> czytam i staram skumaĆ, ale jak stane przed tymi wodzikami to nie pokapuje który jest od 2ki

Kobite do auta i niech wrzuca grinser006.gif a ty pod maskę

Napisano
  • Autor

> Kobite do auta i niech wrzuca

a kobite mam grinser006.gif ale tam się kilka patyków hmm.gif rusza jak się wajchą miota

Napisano

Generalnie wrzuca Ci 2, ty patrzysz pod maskę który to, łapiesz go i Twoja wrzuca 2 i Ty pomagasz ręką cisnąć patyk 2 biegu.

Gdy będzie wchodzić lepiej bawisz się tym patykiem od regulacji wykręcasz go i obracasz go w tą stronę w którą wchodzi 2 bieg(wkręcasz lub wykręcasz go) i skręcasz potem sprawdzasz czy coś dało.

Gdy 2 będzie wchodzić dalej ciężko gdy będziesz cisnął patyk dodatkowo ręką wina jest prawdopodobnie już w samej skrzyni na co zabardzo rady nie ma.

Napisano

> czytam i staram skumaĆ, ale jak stane przed tymi wodzikami to nie pokapuje który jest od 2ki

są 2 wodziki

jeden nieregulowany jest od sterowania dźwignią przód-tył

drugi regulowany jest od sterowania dźwignią na boki

u mnie przy 140kkm wodziki, sierżant miały takie luzy że ho ho zlosnik.gif

więc nie radzę regulować tylko kupić nowe lub zregenerować

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.