Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skut - chinol - problem

Featured Replies

Napisano

Ostatnio wracajac z biura zaczal mi powoli zamulac, zgasl, odpalil ale tak jakby paliwo sie konczylo. Dusil sie i max 30 km/h. Paliowa fakt bylo malusio wiec zatankowalem ale do chaty ledwo dojechalem

swieca - OK

filt powietrza - umyty - bez niego jeszcze gorzej

filt paliwa - OK - bez niego bez zmian

modul zaplonowy - podobno jakis lepszy, wymieniony rok temu przez serwis na niezablokowany

Longjia 2 suw - 50-ka, przebieg nieca 3tkm, mocno delikatnie jezdzony

Napisano
  • Autor

Znajomy obstawia swiece lub modul

Napisano

Może gaźnik się zapchał/ rozregulował hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Może gaźnik się zapchał/ rozregulował

Filt powietrza nie byl mocno brudny, podobnie filtr paliwa

Moze rozregulowal choc stalo sie to dosc nagle

Pieknie odpala, jak chodzi na wolnych to ma moc wkrecic sie na maksa ale zaraz zdycha tak jak by wypalil paliwo a kolejne nie dolecialo ...

Napisano

Sprawdź iglice w przepustnicy bo czasami tam się zatnie i robi śmietnik grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdź iglice w przepustnicy bo czasami tam się zatnie i robi śmietnik

znajomy mowil abym gaznika nie ruszal bo to delikatna chinszczyzna i mam szanse jedynie pogorszyc ...

prawda?

Napisano

> znajomy mowil abym gaznika nie ruszal bo to delikatna chinszczyzna i mam szanse jedynie pogorszyc

> ...

> prawda?

Chinola nigdy nie reanimowałem bo nigdy nie miałem zlosnik2.gif

Napisano

> znajomy mowil abym gaznika nie ruszal bo to delikatna chinszczyzna i mam szanse jedynie pogorszyc

> ...

> prawda?

Możesz śmiało wyczyścić gaźnik. Nie ma tam co zepsuć. Najlepiej odkręcaj dysze przeczyść i od razu wkręcaj żeby nie pogubić i wiedzieć gdzie były. Nic nie zepsujesz:)

Napisano

Sprawdź podciśnieniowy zawór paliwa, o ile taki tam występuje.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź podciśnieniowy zawór paliwa, o ile taki tam występuje.

Jest. Dziala

Wczoraj wlozylem na probe inna przetestowana swiece - bez zmian

Napisano
  • Autor

> filtr paliwa zalany do pełna?

No wlasnie nie. paliwa w nim malo ale od poczatku tak mam i bylo ok

Jak calkiem wywale filtr z obiegu to mam bez zmian

Znajomy co wpadl oblukac tez troche sie dziwil ze paliwa malo w filtrze

Napisano

> No wlasnie nie. paliwa w nim malo ale od poczatku tak mam i bylo ok

> Jak calkiem wywale filtr z obiegu to mam bez zmian

> Znajomy co wpadl oblukac tez troche sie dziwil ze paliwa malo w filtrze

to masz odpowiedź...ja kiedyś przypchałem swojego skuta 6km do domu...wściekły na niego jak nie powiem co...już nie wiedziałem OCB...zapalił i zaraz zgasł...dopiero jak rozebrałem, wyczyściłem, sprawdziłem, wyregulowałem i to nie pomogło zwróciłem uwagę na filtr paliwa. zalałem go do pełna i śmiga jak ta lala. a dlaczego tak jest...nie wiem, powinien sam się napełnić do pełna.

pompkę sprawdzałem daje że aż głowa mała....spróbuj go zalać do pełna i zobaczysz czy to to

Napisano
  • Autor

> to masz odpowiedź...ja kiedyś przypchałem swojego skuta 6km do domu...wściekły na niego jak nie

> powiem co...już nie wiedziałem OCB...zapalił i zaraz zgasł...dopiero jak rozebrałem,

> wyczyściłem, sprawdziłem, wyregulowałem i to nie pomogło zwróciłem uwagę na filtr paliwa.

> zalałem go do pełna i śmiga jak ta lala. a dlaczego tak jest...nie wiem, powinien sam się

> napełnić do pełna.

> pompkę sprawdzałem daje że aż głowa mała....spróbuj go zalać do pełna i zobaczysz czy to to

Dzis tak zrobie - dam znac smile.gif

Napisano

> Dzis tak zrobie - dam znac

i pojechaaaaaaał....pewnie zadziałało...musiało grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> i pojechaaaaaaał....pewnie zadziałało...musiało

No wlasnie zalewalem wczoraj ale efektu brak. Po zdjeciu wezyka pompka pieknie daje paliwo

Napisano

> No wlasnie zalewalem wczoraj ale efektu brak. Po zdjeciu wezyka pompka pieknie daje paliwo

No właśnie. u mnie też po zdjęciu wężyka paliwo leciało jak głupie ale filtra nie dało radę zapełnić. ale przynajmniej zadzialało.

spróbuj przeczyścić gaźnik i podregulować go ale jak jest zapalony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie. u mnie też po zdjęciu wężyka paliwo leciało jak głupie ale filtra nie dało radę

> zapełnić. ale przynajmniej zadzialało.

> spróbuj przeczyścić gaźnik i podregulować go ale jak jest zapalony

mam za duze lapska i wyjecie gaznika w moim wykonaniu praktycznie niewykonalne. niezle sie nameczylem aby zdjac filt powietrza a zakladal juz kolega bo nie moglem reki wlozyc smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Odebralem z serwisu - zapalcilem 72 zeta jak za przeglad

generalnie czyszczenie gaznika itd a przy okazji sprawdzanie calej reszty

po wyjechaniu zamknalem licznik czyli 80 wink.gif

Dali mi jakis spray za 23 zeta na ten gabkowy filtr powietrza. Podobno co 300km mam rozbierac i psikac 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Dali mi jakis spray za 23 zeta na ten gabkowy filtr powietrza. Podobno co 300km mam rozbierac i

> psikac

Dobrze by było, tak samo jak stożkowe filtry w samochodach, albo gąbkowe w motocyklach, ale żeby co 300km hmm.gif

A i nie chodzi o samo psiknięcie na filtr, ale co i jak to możesz np. na YT sobie obejrzeć smile.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrze by było, tak samo jak stożkowe filtry w samochodach, albo gąbkowe w motocyklach, ale żeby co

> 300km

> A i nie chodzi o samo psiknięcie na filtr, ale co i jak to możesz np. na YT sobie obejrzeć

No wczesniej domyslam sie umyc w cieplej wozie z jakims detergentem i dobrze wysuszyc

YT mam zablokowanego wink.gif

Napisano

> No wczesniej domyslam sie umyc w cieplej wozie z jakims detergentem i dobrze wysuszyc

> YT mam zablokowanego

Tak ale jak będziesz nasączał to tak po ugniatać filtr żeby się ta substancja wchłonęła głębiej, ale też bez przesady żeby filtra nie przemaczać smile.gif

Napisano

> Ostatnio wracajac z biura zaczal mi powoli zamulac, zgasl, odpalil ale tak jakby paliwo sie

> konczylo. Dusil sie i max 30 km/h. Paliowa fakt bylo malusio wiec zatankowalem ale do chaty

> ledwo dojechalem

> swieca - OK

> filt powietrza - umyty - bez niego jeszcze gorzej

> filt paliwa - OK - bez niego bez zmian

> modul zaplonowy - podobno jakis lepszy, wymieniony rok temu przez serwis na niezablokowany

> Longjia 2 suw - 50-ka, przebieg nieca 3tkm, mocno delikatnie jezdzony

no i mnie wczoraj dopadło jak rano jechałem do roboty smile.gif

wziął i zgasł...wieczorem gaźnik na stół, przeczyszczony, przedmychany....tylko nie wiem po co ruszałem się poziomu paliwa w komorze pływakowej...teraz to dziadostwo ustawić sciana.gif

dziś dojechałem z trzema postojami na uzupełnienie paliwa ....

ale nie powiem co wczoraj zrobiłem....założyłem odwrotnie zaworek pływakowy....i kurna kapnąłem się po 3h godzinach walki o co biega...nie pytajcie się jak to się stało...rutyna....

Napisano
  • Autor

> Tak ale jak będziesz nasączał to tak po ugniatać filtr żeby się ta substancja wchłonęła głębiej,

> ale też bez przesady żeby filtra nie przemaczać

OK. Teraz jakos wilgotno wiec i sie nie pyli ale kiedys to zrobie smile.gif

Napisano

no i zrobiłem smile.gif ustawiłem poziom paliwa na wyższym poziomie i jest b.dobrze:) wkręcam się w końcu na 10rpm smile.gif bez przerywania...aż do zarżnięcia kosiarki smile.gif

Napisano

> no i zrobiłem ustawiłem poziom paliwa na wyższym poziomie i jest b.dobrze:) wkręcam się w końcu na

> 10rpm bez przerywania...aż do zarżnięcia kosiarki

Jeszcze obadaj spalanie

Napisano

> Jeszcze obadaj spalanie

nigdy nie było niskie smile.gif

przy tym tjunie to łyka mi 3,9-4,1L więc niemało..

dobrze że to tylko na miasto bo inaczej bym w skarpetach poszedł.

a tak apropo....dlaczego mam sprawdzić spalanie?

z przelewu się nie leje, jedynie czyszczenie gaźnika i regulacja...ale powiem szczerze...udało mi się go idealnie wyregulować, znikło szarpanie, dławienie się w pewnym zakresie obrotów. to pewnie zasługa dawki

Napisano
  • Autor

> nigdy nie było niskie

> przy tym tjunie to łyka mi 3,9-4,1L więc niemało..

> dobrze że to tylko na miasto bo inaczej bym w skarpetach poszedł.

> a tak apropo....dlaczego mam sprawdzić spalanie?

> z przelewu się nie leje, jedynie czyszczenie gaźnika i regulacja...ale powiem szczerze...udało mi

> się go idealnie wyregulować, znikło szarpanie, dławienie się w pewnym zakresie obrotów. to

> pewnie zasługa dawki

mi lyka przy spokojniutkiej jezdzie okolo 2,3 literka choc czasami pod 80-ke go podciagam. Dojezdzam nim do biura jak ladna pogoda oszczedzajac srodowisko i sluzbowe, darmowe paliwo wink.gif

Napisano

> mi lyka przy spokojniutkiej jezdzie okolo 2,3 literka choc czasami pod 80-ke go podciagam.

> Dojezdzam nim do biura jak ladna pogoda oszczedzajac srodowisko i sluzbowe, darmowe paliwo

no tyle że u mnie idzie praktycznie na 7-9rpm....więc ma co brać...do tego szersze opony, wyższy zawias....taki przeszczep dziwny i śmieszny....ale za to trochę niebezpieczny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.