Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mesiek A do oceny --- ???

Featured Replies

Napisano

Co do zdjęć się nie wypowiem. Skrzynia znana z kosztownych awarii. Z tym silnikiem to raczej nie jedzie {miałem A190}.

Auto przed liftem więc wnętrze skrzypiące i twarde no.gif

Napisano

"Automat" chodzi słabo szczególnie jeśli miałeś styczność z jakimś nowszym

To tak naprawdę manualna skrzynia zautomatyzowana , mam takie skrzynie biegów w sprinterach (nie narzekam na trwałość a lekko nie maja )

Co do auta

Cena nie najgorsza , wypucowane od handlarza , pojedz z miernikiem lakieru dowiesz się więcej .

Też kiedyś chciałem kupić zonie takie auto ale odpadło ze wzgledu na zerowy komfort podróżowania (nie przesadzam) II wersja A jest dużo dużo lepiej wykonana niż I

Pozdrawiam

Napisano

A klasy nie kupujemy z automatem, półautomatem i silnikami benzynowymi, no chyba że lubimy wydatki zlosnik.gif

Napisano

> http://moto.allegro.pl/mercedes-a-klasa-140-polautomat-klimatyzacja-tuv-i1784119984.html co

> sądzicie o nim ,jak ta skrzynia półautomatyczna się sprawuje, jakie plusy i minusy po za tym

> że to babskie auto

Minusy:

-popularna nazwa: "Łoś"

-siedzi się jak na taborecie

-mało miejsca w środku

Plusy:

-możesz mówić, że masz Mercedesa

Napisano

> Plusy:

> -możesz mówić, że masz Mercedesa

za cenę dobrze utrzymanej pandy lub clio ...

co nie zmienia faktu że po niedługim czasie taki mesio będzie służył jako statyczna ozdoba na podjeździe shocked.gif

Napisano

chcesz miec wydatki to kup A-klase... Mialem wersje 1.7 cdi,psulo sie tam wszystko co moglo i do tego malo ktory mechanik chce tam zagladac.Wnetrze tragiczne,zlamala mi sie manetka od swiatel,wszystko odpadalo w srodku.Jedyny plus to fajnie wyzej sie siedzi no i mozna sie chwalic mercem

Napisano

> chcesz miec wydatki to kup A-klase... Mialem wersje 1.7 cdi,psulo sie tam wszystko co moglo i do

> tego malo ktory mechanik chce tam zagladac.Wnetrze tragiczne,zlamala mi sie manetka od

> swiatel,wszystko odpadalo w srodku.Jedyny plus to fajnie wyzej sie siedzi no i mozna sie

> chwalic mercem

Nie wiem co Ty miałeś za wersję ale manetka sam się nie łamie a mi jakoś nic nie odpada, auto jeździ i się nie psuje

Napisano

> za cenę dobrze utrzymanej pandy lub clio ...

> co nie zmienia faktu że po niedługim czasie taki mesio będzie służył jako statyczna ozdoba na

> podjeździe

Ponieważ ??

Napisano

> Ponieważ ??

ponieważ to 11 letni strup z prawie 200 tyś. km. na liczniku

może nawet z takim przebiegiem kto wie ...

Napisano

> ponieważ to 11 letni strup z prawie 200 tyś. km. na liczniku

> może nawet z takim przebiegiem kto wie ...

To to akurat żadna odpowiedz , mam różne auta z wiekszym przebiegiem i się nie psują a mam też audi A3 przebieg 20 tys i sie psuje na potęgę

Napisano

to co kazde auto z przebiegiem 200 tys to strup i zlom i tylko nadaje sie na zlom??? hmm.gif

Napisano

Z tą skrzynią nie.

Albo manual, albo normalny automat.

Silnik zupełnie wystarczający do przemieszczania się bez szaleństw.

OT: jak chcesz to sprzedam Ci moją, ale to diesel grinser006.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

Nie dzięki mam alergie na dizla a tego meska odpuszczam bo więcej negatywów niż pozytywów --- dzięki

Napisano

> tego meska odpuszczam bo więcej negatywów niż pozytywów ---

> dzięki

Egzemplarze z tą skrzynią odpuść, ale innego z normalną skrzynią warto poszukać, szczególnie w wersji lang. Na awaryjność A-klasy najbardziej jak zwykle ujadają ci, którzy jej nigdy nie mieli....

Napisano

> Egzemplarze z tą skrzynią odpuść, ale innego z normalną skrzynią warto poszukać, szczególnie w

> wersji lang. Na awaryjność A-klasy najbardziej jak zwykle ujadają ci, którzy jej nigdy nie

> mieli....

Tu nie chodzi o awaryjność. Tylko bardziej o znalezienie kogoś, kto ogarnia ten samochód. Bo prosty w serwisie bynajmniej nie jest.

Napisano

Oczywiście używane Renault ciut młodsze lub w tym samym wieku będzie lepsze 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Egzemplarze z tą skrzynią odpuść, ale innego z normalną skrzynią warto poszukać, szczególnie w

> wersji lang. Na awaryjność A-klasy najbardziej jak zwykle ujadają ci, którzy jej nigdy nie

> mieli....

Otóż to ok.gif

A one wcale bardziej się nie psują niż inne auta

Napisano

> Tu nie chodzi o awaryjność. Tylko bardziej o znalezienie kogoś, kto ogarnia ten samochód. Bo prosty

> w serwisie bynajmniej nie jest.

Jest tak samo prosty jak i inne auta, a każde auto ma swoje myki jeżeli chodzi o naprawę

Napisano

> Jest tak samo prosty jak i inne auta, a każde auto ma swoje myki jeżeli chodzi o naprawę

Problem w tym że w przeciwieństwie do innych aut te myki zna niewielu.

Napisano

> Problem w tym że w przeciwieństwie do innych aut te myki zna niewielu.

Albo są mechanicy którzy robią wszystkie auta albo specjalizują się w konkretnych.

I Ci drudzy niechętnie się podejmują napraw czemu wcale się nie dziwię.

To że obsługa A klasy jest droga i ciężka wzięło się z serwisu ASO i tego się trzymają wszyscy, np. serwis wymienia całą łapę z napinaczem i rolkami od paska wielorowkowego gdzie ten zestaw kosztuje min. 500zł w serwisie plus usługa do której twierdzą że trzeba opuszczać silnik.

A wystarczy wymienić 3 rolki za cirka 120zł bez opuszczania silnika, gdyby napinacz padł to zamiennik z rolkami kosztuje cirka 300zł.

Że wtryski drogie ?? Pokażcie mi wtryski od CR które nie są drogie.

Zestaw naprawczy tylnego wahacza cirka 120zł (a były poniżej 100zł) zasada wymiany i koszt podobny jak w Fiacie Punto.

Amortyzatory gazowe do tego auta są po taniości, klocki, tarcze też, itd...

I tak mógłbym wymieniać tylko po co ??

Ogólnie zła opinia o tym aucie jest zbyt rozdmuchana przez mechaników i plotkarzy.

A odnośnie wersji którą kupić żeby się nie wpakować w koszta też jest tak samo w przypadku każdej marki czyli jedne kupujemy a drugie omijamy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.