Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotoradar - wezwanie bez zdjęcia!

Featured Replies

Napisano

Panowie, piszę z takim problemem. Dziś dostałem z GITD wezwanie do wskazania osoby poruszającej się moim samochodem, ponieważ w lipcu zarejestrowano nim przekroczenie prędkości. Niestety w wezwaniu nie zostało zamieszczone zdjęcie, a w danym dniu nie tylko ja jeździłem swoim autkiem. Jest jakaś szansa na wydobycie zdjęcia od GITD, czy powinienem raczej opuścić uszy i honorowo zapłacić mandat?

Napisano

A podali jakieś inne okoliczności? Np. miejsce gdzie zdjęcie zrobiono? Godzine?

Bo jeśli nie to odpisz zgodnie z prawdą kto jeździł w danym dniu samochodem.

Krawiec

Napisano
moze odpisz ze nie jestes wstanie z tego zdjecia zidentyfikowac kierowcy
Napisano

Poproś o dowód wykroczenia. Jak przyślą zapłać mandat bo i tak Cie nie ominie kara. Jak będą się migać to pisz im pisma.

Pamiętaj wysyłaj wszystko za potwierdzeniem odbioru.

Napisano

Analogiczna sytuacja do tej z wątku o SM. GITD nie może skierować do sądu wniosku o ukaranie więc możesz ich olać. Szczególnie, że rzeczywiście domagają się czegoś mało możliwego. Dobrze, że datę wskazali.

Chyba że nie chodzi o auto osobowe a np. masz obowiązek prowadzenia ewidencji kierowców.

Napisano

> Panowie, piszę z takim problemem. Dziś dostałem z GITD wezwanie do wskazania osoby poruszającej się

> moim samochodem, ponieważ w lipcu zarejestrowano nim przekroczenie prędkości. Niestety w

> wezwaniu nie zostało zamieszczone zdjęcie, a w danym dniu nie tylko ja jeździłem swoim

> autkiem. Jest jakaś szansa na wydobycie zdjęcia od GITD, czy powinienem raczej opuścić uszy i

> honorowo zapłacić mandat?

Facet któremu pożyczyłem auto nazywał się Władysław Jagiełło. biglaugh.gif

Napisano

> Analogiczna sytuacja do tej z wątku o SM. GITD nie może skierować do sądu wniosku o ukaranie więc

> możesz ich olać. Szczególnie, że rzeczywiście domagają się czegoś mało możliwego. Dobrze, że

> datę wskazali.

> Chyba że nie chodzi o auto osobowe a np. masz obowiązek prowadzenia ewidencji kierowców.

ITD stwierdza, ze nie ma obowiązku pokazywania fotki. jak to sie ma do tego stwierdzenia "organ prowadzący czynności wyjasniajace w sprawie o wykroczenie gromadzi material dowodowy bez zgody, a czesto i wiedzyuczestnikow postepowania"... a kiedy uczestnik zna zebrane dowody - moze sie bronic.

jak to wyglada - dla mnie troche PRL wali, czyli najskuteczniej w ogole nie odbierac listow od nich?

Napisano

Widzę że się oberwało. Mój znajomy z pod wrocka również dostał pisemko od itd. Grzecznie pojechał i oświadczył że jak nie zobaczy zdjęcia to mogą cmoknąć reksia w trąbę, bo on nawet nie pamięta że wtedy jego auto mogło tam jechać.

Jak dla mnie to jakiś syf straszny i specjalnie bym się tym nie przejmował.

Napisano

Teraz podobno tak robią. Zdjęcie nie jest potrzebne - dopiero jak zgłosisz sprzeciw,

albo się odwołasz, to Ci je pokażą... Nie wiem kto mi to mówił... Ale od jakiegoś

czasu zdjęcie do domu nie przyjdzie.

Napisano
  • Autor

> Widzę że się oberwało. Mój znajomy z pod wrocka również dostał pisemko od itd. Grzecznie pojechał i

> oświadczył że jak nie zobaczy zdjęcia to mogą cmoknąć reksia w trąbę, bo on nawet nie pamięta

> że wtedy jego auto mogło tam jechać.

> Jak dla mnie to jakiś syf straszny i specjalnie bym się tym nie przejmował.

I co udało mu się załatwić na miejscu? Chyba zrobię podobnie, napisali w wezwaniu, że jeśli nie odpiszę to będę musiał osobiście stawić się w Warszawie. Dawno tam nie byłem i chętnie zrobię sobie wycieczkę :-)

Napisano

> I co udało mu się załatwić na miejscu? Chyba zrobię podobnie, napisali w wezwaniu, że jeśli nie

> odpiszę to będę musiał osobiście stawić się w Warszawie. Dawno tam nie byłem i chętnie zrobię

> sobie wycieczkę :-)

Ja również dostałem wezwanie do wskazania osoby kierującej w dniu takim i takim. Pojechalem zadowolony, ze foty nie ma. Ale na miejscu okazano mi zdjecie gdzie bylo pieknie widac moja zadowolona gebe shocked.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.