Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seria głupich pytań - nowy wydech

Featured Replies

Napisano

tylko się nie śmiejcie

wymieniłem kompletny wydech w mojej zafirze dzisiaj zrobiłem jazdę próbną i się zdołowałem, rezonuje jak diabli o dziwo gdy dodaje gazu podczas postoju słyszę to mniej podczas dodawania gazu w czasie jazdy bardziej. Sprzedawca twierdzi, że nikt mu nie zgłaszał czegoś takiego.

moje sugestie, tylko czy słuszne:

1. wydech jest uwalony?

2. jak się zapaprze w środku to się uciszy?

3. sam jestem uwalony i się czepiam?

Co robić?

Napisano

Kiedys w Jeepie wymienilem tlumik i buczal strasznie a po tygodniu wrocilo do normy

Napisano

kwestie montazu pomijamy ? Kiedys ktos mi wymienial "rury" pod spodem i dostawalo takiej wibry ze myslalem ze wypluje nerki. Wystarczylo na wieszakach poprawic i fura ozdrowiala.

Napisano
  • Autor

> kwestie montazu pomijamy ?

wszystko zamontowałem na nowych wieszakach, nic nigdzie nie ociera tłumik naturalnie się ułożył potem dokręciłem obejmy.

Kiedys ktos mi wymienial "rury" pod spodem i dostawalo takiej wibry ze

> myslalem ze wypluje nerki. Wystarczylo na wieszakach poprawic i fura ozdrowiala.

te wieszaki są dosyć elastyczne więc w czasie jazdy to sobie tam pracuje ale nie aż tak żeby np tłukło o karoserię. Mam teraz bardzo daleką trasę lubię się delektować umiarkowanym hałasem a tu takie coś mad.gif

Napisano
  • Autor

> Katalizator też wymieniłeś??

nie, katalizator jest z kolektorem razem i był sprawdzany jest cały nie kruszy się bo był wyciągany na czas kąpieli olejowej.

Napisano

> wszystko zamontowałem na nowych wieszakach, nic nigdzie nie ociera tłumik naturalnie się ułożył

> potem dokręciłem obejmy.

A uszczelniałeś specjalną pastą połączenia wsuwane, ewentualnie jeżeli masz ściskane, to włożyłeś nową uszczelkę z plecionki?

Napisano
  • Autor

> A uszczelniałeś specjalną pastą połączenia wsuwane, ewentualnie jeżeli masz ściskane, to włożyłeś

> nową uszczelkę z plecionki?

połączenia wsuwanego w sumie nie uszczelniałem, a tam gdzie jest na ścisk poszła nowa uszczelka.

Napisano

> Co robić?

Wracaj do warsztatu i niech oglądają jeszcze raz co zrobili! chaja.gif

Napisano

> połączenia wsuwanego w sumie nie uszczelniałem, a tam gdzie jest na ścisk poszła nowa uszczelka.

To posłuchaj od spodu na kanale, czy nie "pyrka" właśnie z połączenia wsuwanego.

Napisano
  • Autor

> To posłuchaj od spodu na kanale, czy nie "pyrka" właśnie z połączenia wsuwanego.

tak też będzie trzeba zrobić, nie mam wyjścia.

Napisano

Rezonans występuje w każdym zakresie obrotów czy ma "piki"?

Napisano
  • Autor

> Rezonans występuje w każdym zakresie obrotów czy ma "piki"?

piki? Generalnie jakoś tak 1800-3000rpm

Napisano

> piki? Generalnie jakoś tak 1800-3000rpm

ten rezonans ma charakter buczenia?

Napisano
  • Autor

> ten rezonans ma charakter buczenia?

falowania blachy czy jakoś tak, tak jakby wewnętrzne części tłumika wibrowały.

Napisano

> falowania blachy czy jakoś tak, tak jakby wewnętrzne części tłumika wibrowały.

Miałem tak w lagunie. W podobnym zakresie obrotów chodziła jak bombowiec. Po kilku tygodniach przeszło - chyba coś wydmuchało.

Napisano

Sprawdź deflektory wydechu, może któryś jest poluzowany i rezonuje?

Napisano

U mnie osłona termiczna "tyrkała sobie" w katalizator, i też nie zawsze - podczas oględzin "na oko" to nie miała prawa się go dotknąć, ale po odgięciu części najbliższych katalizatora brzęczenie znikło...A na postoju cholera brzęczeć nie chciała spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie osłona termiczna "tyrkała sobie" w katalizator, i też nie zawsze - podczas oględzin "na oko"

> to nie miała prawa się go dotknąć, ale po odgięciu części najbliższych katalizatora brzęczenie

> znikło...A na postoju cholera brzęczeć nie chciała

Jadę dzisiaj do pracy i aż mnie krew zalewa, pierwsze co zrobię po powrocie do domu to podnoszę grata włączam silnik i sprawdzam co mnie tak irytuje. Pytanie tylko jak dodawać gazu będąc pod autem grinser006.gif? Op-com ma taką opcje?

Napisano

> Pytanie tylko jak dodawać gazu będąc pod

> autem ? Op-com ma taką opcje?

jak to jak? żona/dziewczyna/kochanka* najlepszym przyjacielem człowieka biglaugh.gif

* niepotrzebne skreślić 270751858-jezyk.gif

Napisano

Wymieniałem dwa tłumiki jakiś miesiąc temu. Rezonowało jak diabli.

Okazało się, że źle spasowałem te tłumiki i cały wydech wisiał na rurze kolektorowej i na ostatnim wieszaku.

Popuściłem tylko jedną obejmę łączącą tłumiki i trochę pojeździłem po okolicy.

Rury się ułożyły tak, że wydech wisiał już na wszystkich wieszakach jednakowo.

Dociągnąłem obejmę i problem zniknął.

Napisano
  • Autor

> jak to jak? żona/dziewczyna/kochanka* najlepszym przyjacielem człowieka

> * niepotrzebne skreślić

dobra już wiem co się stało, znowu zbyt wiele siły tam gdzie nie trzeba, ukręciłem solidną obejmę, nawet to muszę dynamometrem przykręcać grinser006.gif obejmę założyłem nową, ale czy to pomoże to się dowiem jutro bo dzisiaj już mi się nie chciało wsiadać do auta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.