Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korektory siły hamowania - pytanie...........

Featured Replies

Napisano

Blokuje mi tylne koła na suchym asfalcie czasami lub pojedyncze koło. Z tyłu wszystko mam praktycznie nowe jeśli chodzi o hamulce więc tam bym nie szukał przyczyny. Doczytałem, że może to być wina tych korektorów czy tam ograniczników.

Widziałem wątek gdzie jakiś kolega to rozbierał i reanimował. Da radę to zrobić jakoś w warunkach garażowych czy jak rozbiorę to większa szansa, że będą się nadawały do śmietnika i będę musiał kupić nowe? Cena nowych wiadomo jaka jest screwy.gif Chcę spróbować to naprawić.

Płyn mi ścieknie jak zdemontuję najpierw jeden później drugi?

Napisano

> Blokuje mi tylne koła na suchym asfalcie czasami lub pojedyncze koło. Z tyłu wszystko mam

> praktycznie nowe jeśli chodzi o hamulce więc tam bym nie szukał przyczyny. Doczytałem, że może

> to być wina tych korektorów czy tam ograniczników.

> Widziałem wątek gdzie jakiś kolega to rozbierał i reanimował. Da radę to zrobić jakoś w warunkach

> garażowych czy jak rozbiorę to większa szansa, że będą się nadawały do śmietnika i będę musiał

> kupić nowe? Cena nowych wiadomo jaka jest Chcę spróbować to naprawić.

> Płyn mi ścieknie jak zdemontuję najpierw jeden później drugi?

czy płyn scieknie , raczej tak, poleci wszystko z pompy i tak czy inaczej napewno bedziesz musiał odpowietrzyc póżniej tyl ,

co do korektorów to są one rozbieralne , od dołu jest sager pod taką plastikową czapką

Napisano
  • Autor

No dobra. Jeden jakoś zreanimowałem. Zobaczymy czy będzie coś lepiej. Już jest założony.

Natomiast w drugim źle założyłem ten pierścień już po czyszczeniu i wyje**** mi gdzieś go w otchłań garażu i szukaj wiatru w polu sciana.gifangryfire.gif Wszystkie części znalazłem po wystrzale prócz tego Segera. Dobrze, że mi w oczy to nie wystrzeliło icon_rolleyes.gif

Dostanę gdzieś taki o odpowiedniej średnicy w jakimś sklepie metalowym? Do tego mam pewne obawy czy będzie on trzymał bo ten "kanalik" na niego trochę wyżarło i po czyszczeniu nie wygląda to za dobrze. Obym się mylił crazy.gif

Napisano
  • Autor

> To są normale,więc bez problemu powinieneś dostać.

Ok dzięki. Poszukam dzisiaj, bo teraz to mam unieruchomione auto. W sobotę jadę w małą trasę i kurde nie wiem jak to będzie. Oby to się nie skończyło na kupnie nowych za chore pieniądze no.gif

Napisano

To używanego krektora ze szrotu poszukaj za grosze kupisz zlosnik.gif

Napisano

> To używanego krektora ze szrotu poszukaj za grosze kupisz

tak jest razem z serwem ,pompą , zbiorniczkiem +2 korektory ludzie chcą po 50zł

a sagera kupisz w sklepie z ciągnikami zlosnik.gif

Napisano

tak z ciekawosci jak to w srodku wyglada ( ten korektor ) ?

Napisano

W jakich wersjach SC były montowane korektory?

W znajomym SC 1,1 van jak mieli je wymieniać bo blokowało tylne koła okazało się że szczęki które założył mechanik były z innego samochodu (chyba z malucha) i były za miękie. Po zakupie nowych szczęk od SC problem zniknął.

A w swoim SC 1,1 nie widziałem nic takiego.

Napisano

> W jakich wersjach SC były montowane korektory?

> W znajomym SC 1,1 van jak mieli je wymieniać bo blokowało tylne koła okazało się że szczęki które

> założył mechanik były z innego samochodu (chyba z malucha) i były za miękie. Po zakupie nowych

> szczęk od SC problem zniknął.

> A w swoim SC 1,1 nie widziałem nic takiego.

osobowka ma przy pompie, van na belce. Wersja z ABS nie ma korektorow

Napisano

szczęki w CC, SC i 126p są takie same, korektory siły hamowania są w vanie mocowane z tyłu przy wahaczach i działają w zależności od obciążenia samochodu (od ugięcia wahacza) a w poziostałych CC i SC są mocowane przy pompie hamulcowej i działają nioezależnie od obciążenia (mają za zadanie niedopuścić do zablokowania kół osi tylnej przed osią przednią

Napisano

> szczęki w CC, SC i 126p są takie same,

czy aby na pewno? byla kiedys gadka na forum na ten temat i niby pasuja ale jednak sa inne...

Napisano

dawnotemu kupowałem jakies szczeki i na opakowaniu pisało CC/SC/uno/126p...

wiec napewno są inne ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.